Selasa, April 12, 2011

Dua budak lapar..

Hari Ahad..... Masa ni actually baru pas tengok rumah kat belakang Tesco Cheng...

Sekali Qila yang suka sangat gi Tesco tu dah merengek2 nak masuk Tesco gak... Bila tanye nak beli ape?? Dia kata nak beli barang... Nak beli pampers...

Banyaklah ko... :P

So I pun tgh dahaya tahap maximum tu teruslah cakap..

"Okaylah kite singgah jap ek.. Mummy pun haus ni, kite singgah MINUM ek.."

Melompatlah Qila kegembiraan.........

Kitaorg takde beli ape pun kat dalam Tesco tu.. Sebab nak terus balik rumah mertua.. So beli biskut je untuk bebudak ni....
Masing2 bila dah nampak biskut.. Berebut Uols........ I pulak beli askrim walls baru tu tapi mcm hampeh sje rasanye....

Bebudak kalau makan ke minum ke, kalau taat tu setaat-taatnya...... Heheheh.. Suruh duduk, diorg duduklah.. Nak biskut punye pasal...
Tengok tu... Berebuttttt....... Hahahaha.. Macam bagi bebudak makan kat Taska pulak kan, berebut tapi taat.. Kihkihkih... Sesekali tengok keakrapan diorg ni, macam kembar le pulak... Tapi kalau berebut mainan, haih rasa macam nak telan je....
Seronok uols ade anak sepasang yang rapat2 macam ni.... Perasaan tak terkata seronoknye... Sape2 yang baru ada anak tu baikle cecepat bagi dia adik.. Kalau beza umur jauh sangat, takkan dapat rasa feel macam ni... Seriussss...

Penat tu tolak tepi lah...

Esok2 anak dah tiga, feel dia tak sama uols..... :P

Adik mengidolakan si kakak.. Si kakak sayang kat adik tetapi geram sebab adik notty suka kacau dia...

Kalau kakak tido celah ketiak kanan, adik pulak menempel kat ketiak kiri... Hehehehe.. Seronokkkkk Mummy tido dipeluk anak-anak...
Ramai org kat sana tanye, mana beli baju ni....

Bandung Uolsss... Nenek dia yang belikan.. Comelkan???

Lepas habis bayar barang2 sume tu, I pun menghala lah keluar nak balik kan... Tetiba Qila sound..

"Tak MINUM dulu ek Mummy????"

Haikkkkk??? Dia repeat cadangan mak nak minum kat Tesco tadi Uolsss... Ingat dia dah lupe... Wakakakakakaka...

Pandang kiri, loorrr.. Patotleeee... Dia nampak KFC Uolsss.. So singgahle sana makan...
Memang budak2 bertuah ni lapar... Makan laju2 kemain selera.. Tak toleh kiri kanan.. Tak melasak panjat2 baby chair... Tekunnnn....
Qila 2 ketul drumstick, Ariq seketul..... Mummy makan sipi2 jers... Sebab tak selera takde wings haritu.. Hampa.. :(

Anak oh anak....

Kalau keluar dengan korang ni bawak duit RM50 memang tak cukup!! :P

11 ulasan:

K.zoe berkata...

cheeky betul si Qila, siap bleh ingatkan mak die lagi tujuan utama pegi Tesco, hahaha. haishh x sbr nak kawin dapat ank cam Qila. hahaha. aku dh gatal nak kawin kak. hahaha

Marsha berkata...

hahahaha.. kawen cecepat then buat anak cecepat... best tau ade anak yg banyak cakap ni, boleh baut borak siang malam pagi petang.. ihiks

Ena Mazly berkata...

Budak budak mmg akan ingat apa yg kita cakap kan marsha...

Betul tu, kalau keluar dgn diaorg ni bawak rm50 mmg tak cukup.. tu yang kekadang kalau diaorg nak ikut kak nina dia gi jalan, kak nina takut nak bawak... takut kang mintak apa2, tak cukup lak duit nak bayar... muahahahah

mummy_adam berkata...

betui tu.. belum dia mintak main bagai2 menda tu, belum p soping..lg byk benda dia nak..

adam kalo i ckp xde duit, dia ckp "pegilah bank"..

norhidana berkata...

mmg rpt anak2 akak nih... suke tgk gelagatnyer...
sian diaorang lapo ek... hehehe tau tuh tanya kt akak tak minum dulu ke heheheh
sweet

a-as berkata...

anak oh anak..kaulah racun kaulah madu.. :D

kita sama...anak sepasang rapat dan sama besar selalu orang tanya kembar ke?

onenye berkata...

Cutenye baju qila n ariq. .Hihi
mmg cam twin dh. .Sweet btoi

Aida berkata...

pandai nenek belikan baju ekk .. beli kat FO mana ?? nanti nak beli gak lah .. hehehe

Tanpa Nama berkata...

Comel giler baju qila n ariq..auni mesti suka sbb minnie tue..

Umah kakak ana kt blkg tesco yg dkt ngan melaka sentral tue..umah semiD utk bumi shj..taman kenanga..try laa tgk..xsure ada kosong lg ke x.. -anasaliza-

mummysyafie berkata...

eee...comelnya baju tu.

laila berkata...

haishh
teringin la kak!
lmbtnye nk kawennnn