Rabu, April 27, 2011

Demi membahagiakannya...

Haritu kan kecoh sangat pas balik school, Qila tak berhenti kat telinga Mummy yang dia nak bag Mickey Mouse kaaannn... So petang jugak ke Jusco lah kite... Dengan harapan dapatle bag yang dihajati anak den tu haaa.....

Sampai je Jusco, terus tuju ke kids department.... Tapi sangat hampa bila tengok bag Minnie Mouse semuanye besaaaaaaaarr...
Bag lebih besar dari anak aku.. Macam mana ni? Kalau tak beli sure Qila nangis guling2 kat Jusco ni kan.....
Tapi mata dia sebenarnye tertumpu kat Mickey Mouse.. Dia suak Mickey, bukan Minnie... Tapi Mickey Mouse semuanye color hitam... Gothic lah pulak anak aku nanti... Bag Mickey mmg banyak saiz kecik sesuai untuk Qila... Hati aku berbelah bagi... Nak beli ke tanak ek????
Last2 Qila nak color coklat.. Dia terus amik terus masuk troli.. Ko tengok tangan dia tak lepas pegang bag tu... Kalau tak dibelikan kesian le pulak.... Tapiiiiiiiiiiiiii.. Bag ni jenis tarik... Kalau letak kat bahu sakitle pulak sebab ade benda keras tu kan... Dahle masa keluar dari classroom diorg kena beratur pegang bahu kawan.. Jadi bila masanye sempat Qila nak tarik bag sekolah dia tu??? Aku tengok masa kat school, budak 3 tahun takde yang bawak bag tarik sbb senang diorg nak beratur keluar...
Tapi Qila suka sangat bag ni....
Kau tengok... Beria-ia dia cat walk satu Jusco nak try bag tu.... Muka bukan main bangga lagi.....
Aku decide.. Beli jelah... Nanti later boleh pas kat Ariq kalau Qila dah tanak pakai... Ok gak tu.....
Tapi masa kat cashier, aku patah balik ke tempat bag dan terjumpa bag ni :-
Qila nampak terussssssssss tak fikir panjang terus nak yang purple ni instead of yang coklat tu....
Tadaaaaaaaaaaaaaa.... Bag Barney jers..... Jadilah ye sayang... Nanti Daddy balik, kite gi carik bag Mickey Mouse lain ye sayang... Sini tak banyak choices.....

Dia suka sangat bag Barney ni tapi ngam2 jelah letak buku, susu, diapers dan baju spare dia...

Ngam2 dengan badan dia.... Dia suka.... :)

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii bila sampai je rumah dia boleh tanye "Eh, mana bag coklat tadi Mummy????"

Bertuah punye anak... Ko hingat Daddy tu gaji dia RM50k sebulan??? Banyak canthek nak beli sampai dua......... :P

Aku diam je tak jawap ape.. Huhuhu.. Ohye, Qila beli gak pensil case Minnie Mouse sebagai pengobat luka sebab tak dapat bag Mickey Mouse... :)

7 ulasan:

Aida berkata...

hehehe .. dlm dia dah suka yg purple tu, teringat gak dgn yg coklat ye .. Qila .. Qila .. hehehe

LIP (^_^) berkata...

Asalkan dia suka gi school apa pun kita sanggup beli tuk anak.tapi kan selalunya saya yg beriya beli beg emill,mama emill yg over excited!!

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

ayern pon suka mickey mouse.botol air pon nak mouse.dia panggil mouse.nak beli kereta control pon mouse.nih gara2 mch dekat 613 tuhle.hotdog3..ayern tahun depan nak hantar.risau juga nih.nak try cari area putrajaya...

Ainul Hayat berkata...

EHEHEHE...Pandainye Wila nih. Kuat daya ingatan.

K.zoe berkata...

hahah. kakak ni memang kuat ingatan die kan.. bagus betol la..

K.zoe berkata...

kak cube tngok link untuk kids punye IQ toys..
mane tau ade yang akak nak macam ari tuh...

http://smart-intelligent-toys.blogspot.com/

intanmaria berkata...

:)
budak2 ni nak galakkan p school...macam2 la kita dok rasuah kan..
sama la si ecah ni..pensil color jangan cakap la...mau lebih 10 kotak kita dah beli