Selasa, Mac 29, 2011

Tulis DADDY banyak2 sikit Mummy...

Lama pulak tak update blog... Bukannye ape uols, asal pukul 9pm je mata ni terkatup rapat tanak bukak2 dah..... Anak2 pun I paksa tidur sebab I dah ngantuk...

Hehehehehehe...

Tapi semalam Qila liat betul nak tidur.... Dia nak baca books dia kata... Sudahnye, lepas tidurkan Ariq, I keluar bilik dgn Qila duduk depan TV sambil teman dia baca dan writing.. Dia rajin buat writing skrg....

Sejak dia ada white board ni I dah ajar dia banyak words.. Semalam I saje ingatkan balik words QILA, ARIQ, MUMMY dengan DADDY...

Dia memang suka sangat empat words tu..... Bila turn I nak tulis word DADDY, cepat2 dia cakap...

"Tulis Daddy banyak2 sikit ek Mummy...."

Alahaaaaiiii... Sayunyeeee hati.....

"Qila rindu Daddy ke sayang??"

Dia tunduk dan jawap perlahaaaannnn sangat... "Rindu...." Kata dia...

"Mummy pun rindu Daddy....."

Dia jawap lagi... "Nak rindu Daddy jugaaaakkk!!"

Hahaha.. Selalunye bila dia sedih2 rindu kat Daddy dia, mesti I akan cakap.. Jangan rindu Daddy sangat.. Rindu sikit2 je... Belum sempat I nak cakap lagi dia dah potong okay..

Yelah sayang... Kalau itu boleh buat Qila happy, rindulah... Rindulah Daddy puas-puas ek sayang......

Daddy pun rindu sangat kat kite sayang... At least kite boleh selalu dengar suara Daddy kan sayang???

Setiap hari macam2 cara I buat untuk happykan bebudak ni supaya diorg tak rasa sunyi.. Tu sebab I selalu balik rumah mertua dan spent time kat sini at least seminggu supaya diorg boleh main2 dengan atuk & nenek kat sini.... Macam kita kecik2 dulu kan suka gurau senda dengan atuk... Seronok ape... Itulah seorang atuk yang Qila dan Ariq ada pun....

Walaupun ada yg ramai tak faham, macam mana I boleh sanggup balik rumah mertua tanpa suami, dan duduk berhari2 lamanya plak tu... Ramai yg kata tak sanggup..

I pun tak faham kenapa diorg tak sanggup.... Padehal kalau kau dah kahwin dengan suami kau, kenalah 'kahwin' jugak dengan keluarga suami kan... Kau sendiri pun ada anak lelaki.. Esok2 anak lelaki kau punye bini buat macam tu baru kau tau langit tu tinggi ke rendah kan??? I tak sanggup okay nak pisah lama2 dengan Ariq bila dia besar... Hahahaha...

Bagi I simple je.. I nak anak2 I rapat dengan family Daddy dia walaupun Daddy dia jauh, 6 bulan sekali baru balik... Takkan nak tunggu Daddy diorg balik baru boleh nak bermalam rumah mertua?? I tanak hubungan diorg dgn atuk nenek jauh.. I nak hidup diorg penuh dengan kasih sayang.....

Dulu sebelum ada bibik, tgh sarat2 ngandungkan Ariq tu I still boleh je ulang alik umah mertua setiap minggu okay.. I boleh je jaga Qila yang baru setahun lebih masa tu, masak basuh kemas dan relax2... Takde hal pun... Bukan time ade bibik ni je I rajin balik okay.. Sape yang follow blog ni betul2 mesti tau kan.. Every week memang balik umah mertua....

Sape yang bising2 kata tak sanggup tu... Hak masing2 lah kan... :)

Tetiba je membebel kan???

Meh layan gambau meh....

Tadaaaaaaaaaaaa.... Ini je perkara cepat dan simple untuk buat anak2 I happy......... Selain shopping toys, inile satu2nya desire diorg.... Berhabisan kat sini adelah wajibul ghunnah!

Tak berkenan betul tengok kasut coklat bangla si Ariq tu! Hehehehe... Nak beli lain tp mak takde masa uols....
Naik kuda pusing2 ni mmg acara wajib sebelum naik rides lain......
Ko tengok.... Dia tak suka pulak naik yang ni... Dia tunjuk ride kat sebelah dia.... Nak naik yang itu...
Dah pandai demand ek... Dah tanak pandang lain dah....
So kakak dia habiskan naik menda alah ni....
Ko tengok.. Bila dapat naik ride yang dia suka siap tunjuk peace okay bila bergambar..... Anak anak..... Nak naik kapal perang ek sayang??? Macam2 hal le....
Hampir semua benda alah yang ada kat sini Qila try... Dulu dia penakot sket.. Skrg ni tak peduli dah... Semua dia naik okay..... Lari sana sini... I takot hilang je sbb ramai nau umat...
Ko tengok... Gambar yang blur membuktikan diorg hyper mcm lipas kudung.. Anak orang lain relax je, diorg ni excited terlebih... Macamle Mummy tak pernah bawak korang gi tempat ni nak oiiiiii....
I selalu terbayang kat bawah balls nia de lipas leee.. Ular le... Cis... Ape punye imaginasi lah mak korang ni....
Time ni ade budak laki kacau Qila... Qila ni takut2 marah.. Hahahaha..
Ariq, kalau dapat stering..... Habis dia libas2 guna tangan... Tataule ganas ikot sape dia ni... Haih....

Oklah... Tu ajelah nak cerita pagi ni... Ihiks..

5 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

HEHEHE...cumil je anak-anak akak ni. Saya dalam usaha nak membaca entri akak yang dedolu tu. Alololo...cumilnye part Qila kata nak rindu daddy juga tu...

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

samala dengan ayern.tok berahim tuh le atok dia sorang.2 minggu tak balik kg,asik sebut atok2...

MasmerahAziz berkata...

http://www.adoos.com.my/post/19684964/gazebo_dan_perabot_kretif_1malaysia

LIP (^_^) berkata...

Aduyai mmg sayu bila anak ckp gitu kan.mmg u rajin la babe bwk anak2 jenjln

Aida berkata...

part sayu saya tak nak sentoh .. tp part dlm ball duk imagine ada lipas tu yg tak bley blah .. saya plak kalau masuk, imagine ada rantai ke, cincin ke .. bebudak kan .. main tak pernah nak hingat pun .. hehehe