Ahad, Mac 06, 2011

Tiada lagi suara dan gelak tawanya....

Elu...

Sesiapa yang follow I kat facebook tentu dah sedia maklum..... Suami kesayangan paku payung buah geduak I tu, dah sign on.. Sign on means dah belayar le uols.....

Janganle tanya lagi kenapa cepat sangat dia naik kapal....

Sebelum ni memang I dah cakap.. Dia memang cuti tak lama, sebab nak kejar balik raya Ogos ni.... So, janganle tanya atau buat2 terkejut.... I malas nak explain banyak kali uols.... Letih....

Pagi tadi flight dia ke Sandakan.. Kali ni dia baik M.T Bunga Balsam.. Tanker yang sepatut dia deliver masa kat Korea dulu....... Akhirnya.... Bi memang suka dapat naik Balsam... Kira mcm anak dia lah tu...

Pagi tadi sampaile petang eh malam ni I memang emo.. Sedih... Sedih sampai asyik nangis.... Sampaikan Qila tegur.. "Kenapa Mummy sedih??? Kenapa Mummy sedih???"

Tak bagus sebenarnye I tunjuk sedih depan dia... Nanti menganggu emosi dia... Bodoh betul lah I ni.... Ngada... Padehal I patut dah immune dan dah biasa dengan keadaan ni...

I bukan ape uols.... I kesian kat bebudak tu je... Diorg belum puas bermanja... Tambahan lagi, sepanjang Daddy cuti ni, selera makan diorg sungguh luar biasa... I happy tapi sayu sangat bila diorg berselera dan happy 24hrs spjg Daddy cuti ni.... Uols yg tak alami takkan faham....... Seriously.. Kalau ade sesape perasan, Qila dan Ariq nampak makin tembam sepanjang Daddy cuti ni... Lebih2 lagi Ariq.. Sebelum ni dia mmg ade masalah nak makan... Dia tanak langsung sentuh makanan... Bila Daddy ada, segalanya miracle... Dan skrg, Ariq kembali tanak makan... Mana I tak sedih...... :(

Lain betul rasa kali ni..... Cuti kali ni hanya sekaliiiiii je I kena drive ke office... Cuti kali ni gak, I dan dia tak bergeliat lidah pun.. Manissssssssssss je semuanya.... Dia pun sama, baikkkk je 24hrs dengan I... Huhuhu...

Bi... Kalau Bi baca ni... Ling nak cakap satu je.... Terima kasih sayang... Untuk segalanya.... Bi tiada tolok bandingnya di dunia walaupun Bi ni degil sangat... Suruh gi klinik pun bersilat anak tekak... Tapi kalau Bi tak degil, kita tak kahwin kan sayang kan?????

Semua ni sebenarnye ada hikmahnye... Kasih sayang kita makin kuat dari hari kesehari.....

Yang paling penting, sampai States nanti, Ipad2 Ling color ijau jangan lupe.....

Love u much sayang... Muaccchhhsss!!!

Mak kena chiow cepat uols, Ariq dah merengek kat dalam bilik tu.... :P

11 ulasan:

OneSimpleMother berkata...

takpe.. takpe.. yg penting raya sama tahun ni kan.. jgn sedih2 kay.. chiiiilll... :D

azura berkata...

baca entry ni sambil dengar lagu anuar zain ni, i plak yg rasa mcm nak nanges T_T. be strong ek marsha

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

yg penting raya dpt bersama erk.dan ipad warna hijau yg tak tahan tuh...

Marsha berkata...

tulah... tak sabar ni.. ikotkan hati nak beli arini jugak tp lambat lagi nak masuk malaysia... huhuhu

norhidana berkata...

alahai kak... sedih dana baca posting akak nih.... nk tunggu sampai raya tuh kak alahai lamanyer...
mmg akak sorang isteri yg tabah..
dana ni yg kene tinggal n dpt jumpa 2minggu sekali pun dh meleleh2 je tiap kali edy balik tganu...
ini kan pulak akak kene tinggal jauh2... alahai...

Tanpa Nama berkata...

Anak i pun liat nak makan, tp pelik, apa yg ayah dia makan, dia mesti nak... so, faham apa yg u rasai skrg... kuatkan semangat k...
-camelia-

maya amir berkata...

alaaa marsha..sedih lak i baca ni.. tapi ayat last pesanan penaja tu buat i tergelak balik..kekke..sabar ye marsha..*salute dgn u sbb u tabah dok jauh2 dgn hubby*

sygDsyg berkata...

baca entry u tingat zaman2 kakak i kne tggl ngan anak2 nya sbb abg ipar i pon belayar ngan misc . tpi skrg da keje darat but still kne tggl gak sbb derang dok melaka n abahnya kje kl . hurmmm sabar ye . sayang kan bini tinggal2kan . so bila jmpe tuh dunia ini kamo yg punya kannnn ;)

Aida berkata...

marsha, mr daddy hilang depan mata je .. cheer up ok .. anak buah aida hilang daddy terus .. siap smalam anak perempuan dia tanya, bila Allah nak suh babah balik .. sampai hari ni saya sedih sbb terdengar suara dia yg sedih .. Allahuakbar .. apa lah daya seorang ibu kan .. kalau anak merindu, apatah lagi ibu ..
harap marsha cepat pulih sbb anak-anak perlukan mummy dia yg supermom ..

Lelord berkata...

hahhaha banje aku skali ipad ek aku nak kaler pink

-kak LiMaH- berkata...

ermmmm...kakak marsha....
kuatkan semangat keh......

tp best jugak rasa dok jauh...PERASAAN RINDU makin mendaLam...........

nanak jugak ipad...kaler MERAH..ehehehe