Khamis, Mac 03, 2011

Surprise untuk buah hati kami...

Masa balik dari school Qila sabtu yg lepas2... Daddy ajak singgah kedai mainan tapi I dan anak2 tak turun dr kereta... Daddy je yg turun dan entah ape yg dia survey I pun tak tahu....

Masuk2 je dalam kereta, dia bagitau kereta control yang dia pernah cakap sblm ni murah je kat sana.. I tak bagi beli sebab macam membazir je.. Lagipun bebudak ni cepat bosan...

Tapi petang tu Daddy dah tak keruan... Dia asyik ajak I pergi balik kedai tu untuk beli car utk anak2 dia... Dia siap cakap nak beli dua ok... Harus I bangkang habis-habisan.. Sampai bila nak ajar anak2 mcm tu kan.. Once in a while diorg kena jugak share something dalam hidup ni.. Kalau diorg berebut, mesti ada cara untuk pujuk kan....

Last2 kami beli jugak kereta control tu... Tapi satu jelah.. Actually Daddy yang excited sebab dia kan mmg gila dengan benda2 remote control macam ni... Dia tanak ngaku tu... Hehehehe...

So kami ke kedai tu senyap2 tak bawak bebudak tu... Sampai rumah baruuuu cakap dengan diorg yang Daddy ade surprise.. Heuheuheuheu...
Ni reaksi Qila bila Daddy kata, "Nampak tak ape ade dalam kereta Mummy??"

Terus dia kata "Tu orang punye car ke Daddy???"

Bila Daddy kata "Daddy beli untuk kakak, suka tak??"

Terussssssssssssssssss shacking satu badan excited okay.... Hahahaha.. Seronok sangat tengok dia happy excited macam ni... Ariq belum pandai cakap tapi dia follow je... Kakak dia sedih dia sedih.. Kakak dia excited, diapun join excited...
Daddy alih kereta park kat luar dulu... Qila menanti dengan debar... Boleh main kejap je ni sebab belum fully charge..
Adik pun dapat merasa walaupunnnnn beberapa minit je.. Hehehehehe.. Selebihnya Qila yang main.. Walaupun dapat merasa kejap je si adik bukan main happy.. Hehehehe.. Tapi sekarang Qila dah ok... Dia boleh je main selang seli dengan adik dia...
Kembang sungguh hati dia dapat car baru... Lagipun sejak Daddy balik ni, Daddy selalu dodoikan Qila dengan lagu 'Papaku pulang dari kota... Papaku belikan kereta...' Qila gelarkan lagu tu lagu pon pon pon sebab bunyi horn dalam lagu tu... Hehehehe...

Sesuai sangat Daddy belikan car merah sebijik macam dalam lagu tu... Asyikkkk dia ulang2 nyanyi lagu tu... Habis dia cerita kat nenek "Kite ade car baru nenek..."

Sikit2 tanye pasal car... Masa nak charge car tu Daddy terpaksa sorok kat bilik belakang kalau tak dia berebut nak naik dgn adik dia...

Bila time tak charge, asyikkkkkkkkkkkk dok lap car tu sebab dia kata ade habuk.. Hahahaha...

Sayu sangat hati sebab tengok dia suka sangat dengan car tu... Bangun pagi pun itu yang dia tanye dulu..
Daddy jugak beli ball tent untuk bebudak ni... Double happiness laaaaar...
Sampai minom susu pun nak kat dalam ni.... Ariq pun selalu asyik hilang rupanye bila cari2 dia dok main dlm ni sensorg.. Hehehehe..
Siang malam pagi petang main car....
Tapi lawak sket ar... Bila Ariq naik laju je car ni... Tapi bila Qila naik, slow sikit..... Maklumle... Beraaatt.. Huhuhuhuhuuu...
Daddy dengan toy baru dia gak... Ni heli dia yg ke empat kot.... Dah tatau mana nak letak okay.. Esok2 dia sign on, I jugak yang kena jadik tukang lap habuk... :P

Nyampah...

Hermmm... Banyak entry tertunda... Lusa Daddy dah nak sign on... Sedih sangat tapi tanak fikir sangat... Think positive je... Qila pun dah isytihar dan dah bagi persetujuan untuk Daddy sign on awal sebab nak raya sama this year... Sebelum ni dia kata NO... Tapi tadi dia kata OK... Dia kata dia tak sedih tapi akan rasa rindu kat Daddy.. Bila I nangis dia siap tanye.. "Kenapa Mummy sedih? Kenapa Mummy nangis??..."

Malu Mummy... Anak Mummy sangat kuat tapi Mummy yang lemah dan ngada2....

Qila dan Ariq kekuatan Mummy sayang... Dah rezeki kita anak beranak di laut biru... Kita mesti kuat kan sayang.... Jauh dari Daddy tak bermakna kita bersendirian... Dia selalu ada dalam hati kita....

Tak apelah, berkorban sedikit demi kebahagiaan masa depan......

Oklah... Selamat malam semua...

1 ulasan:

Aida berkata...

kete baru nampak .. hehehe .. susah nak tackle awek cenggini .. ada sport car .. hahaha