Ahad, Mac 27, 2011

Suami saya rindu saya...

Hahahaha... Selalunye bini orang kapal buat statement, rindu suamileee... Rindu hubbyleeeee... Rindu my sayang le... Hek sekarang I buat statement, laki I rindu kat I..... Baru lain dr yang lain...

Yelah Marsha, laki kau sorang je lah yang rindu kat ko...

Muahahahahahahahaha...

Kasi can le babe, dah 4 minggu gersang ni.. Wakakakakakak.....

Ohye, harini baruuuuuuuuuu le ade napsu nak bukak netbook putih yang suci murni ni.... Baru perasan dalam ni ade banyak gambar yang Bi dah transfer dari D90 dia... Tapi takbleh nak resize dan edit sebab netbook ni tadak fotoshop... So, belasah je lah.....

Ni semua gambar masa wedding cousin I kat Klang bulan Februari dulu.... Bila tengok balik gambar2 ni, baru perasan takde satu pun gambar I yang senonoh bersama family.. Hahahahahaha....

Yelah, pengantin berarak lambat gila.. Nak dekat pkl 3 ptg baru nak bersanding, Qila dah mmg ngantok gila... Masa pengantin makan beradap I dah masuk bilik tidurkan Qila.... Qila plak tidur lamaaaaa.... Kena teman dia sebab bilik jauh kat belakang, takut dia terjaga ke ape lagipun, I mmg amik kesempatan gak uols nak landing sekejap.. Hehehehe....

Tu sebab time ni tudung dah terbang dah, muka pun ala2 baru bangun tido.. Akekekekeke...

Dan gambar pulak semuanya free style, takde nak posing jelita-jelita gitu.. Nak-nak cousins dan mak pak sedara sume gila-gila... Heheheheh..
Apa motif gambar ni I pun tatau nyah... Oppppsss... Kes nak tayang baju le.... Lalalalalalalalalalalla.........
Gila kan, kami merampas itu pelamin, harus pengantin kena duduk kat bawah.... Kesian betul tapi ade ke kitorg nak kisah?? Agegegegege... Ni 1/10 dari the girls in family..
Juga 1/10 dari the boys in family... Family arwah abah I ramai... 9 ke 10 beradik.. Kau bayangkanle betapa banyaknye cousins I yg kecik2 sebab arwah abah anak sulung.... Ngeeee...... Sekali jumpa boleh runtuh rumah okay..
Kau tengokle si Ajwad yang kat tetengah tu... Tetiba posing diva okay.. Padehal jantan tulen.. Dia ni anak mak bik I yang baru form 4, sesuka dia tukar nama Qila jadi Bella.. Melekat sampai sekarang okay... Hahahaha... Tapi I noticed tau.. Anak mak bik sume handsome2... Anak mak busu pun, ade few cousins laki I handsome2 dan tinggi2 tau... Ooopppsss... Termasukle adik I okay.. Kang tak puji sentap plak...
Qila masa ni bukan main lagi sexy... Dah tak pakai baju dah sebab dia dah berpeluh gila masa tido tu... Pakai spender je... Tak sempat nak pakai baju lain sebab Mummynye dah sibok posing.. Ahahahaha.. Nak harap si bibik tu carikan baju dan pakai?? Haraaaaammm.... Dia tu kalau tak suruh memang tak bergerak....
Masa ni lah Bi terpijak lampu pelamin yang suluh dari bawah tu.. PECAH okay... Dia buat bodo je hampehs btol... Menangislah owner pelamin ni sebab carpet dan kerusi putih gebu tu jadi berkeladak lepas majlis.. Hahahahahaha.... Yelah, tak sesuai buat carpet putih baldu kat bawah tu sebab pelamin ni kat luar, harus org main lanyak ye pijak...
Aku pun rasa kedudukan pelamin tak sesuai kat sini... Tak nampak gah... Kulup je pelamin tu....
Ni ntah ape kes tak... Pasni kitrog sibuk berkarok lak.... Macam siot je masing2 punye suara... Hahahahah..
I rasa kedudukan gambar2 ni sume terbalik.... Tak ikut urutan daaa... Hahahaha..
Ni kompem sebelum Qila tidur.... Dua beradik ni main kat pelamin, main tabur2 bunga... Qila asyikkkk gosok mata... Ariq dah puas tido dah...
Ni je kot gambar I yang senonoh... Ape yg best pasal baju ni ialah, lengan yang kembang tu.... Pastu dia ade satu lagi layer untuk jadi as inner kat lengan so bila kau angkat tangan, takdelah nampak ketiak kan... Perasan nak mutiara2 kat lengan dan baju tu... Omg amat rimas okay... Asyikkk tertarik.... Pastu Ariq asyik dok aim nak gentel mutiara tu.... Kalau ade anak lasak jangan kau berangan nak jadi diva nak pakai baju ni walaupun ada bibik! Tu belum lagi anak kau yang tgh makan ayam goreng, tetiba tarik baju kau then jerit "Mummy nak aiiirrrr" Menangis lah kau on the spot okay!!!
Ooowwhh.. Ni malam berinai... Baru dapat pakai sedondon baju raya kami tahun 2010... Ariq demam tu yang dahi bertampal tu..... Bi punye lamping bawak tapi tatau nape dia tak pakai... Ariq punye songkok plak tertinggal kat homestay... Penat I bawak dari Melaka... Cait...

Oklah.... Happy sunday uols.....

Ohye, apa kaitan gambar2 ni semua dengan suami I rindu kat I......

Haruslah rindu uols.... Malam tadi dia call dari satelit phone tapi I dah pengsan ketiduran... SIan Bi, mesti dia hampa rindu kat I tu.... Tapi, bestnye Bunga Balsam tu ade satelit phone yang I boleh call dan sms jika ade benda urgent... Selain tu boleh hantar email 24hrs... So takdelah risau sangat sebab route kali ni lama betul kat tgh laut... Bi on the way ke Panama, so amik masa 28 hari kat tengah lautan... Gila ko... Lama gila okay kat tgh laut.. Orang kata, kalau kite lama2 kat tgh2 salji sehingga berhari2 dan tak dapat tengok view lain, boleh terkena buta salji.. Ni kalau lama2 kat tgh laut, harus boleh terkena buta laut kot...

Hahahaha... Takdelah I sumpah laki I terkena buta laut, dia bukanle buta tak nampak taw... Alaaaa.. Macam uols kalau2 lama2 berdiri tengah panas terik, pastu masuk rumah, perasan tak mcm pemandangan gelap sikit??

Susahle nak explain, sesape yang pernah tgk salji, cuba uols tenung lama2 salji puteh tu pastu try tengok kat muka orang lain, mesti mcm silau or tak nampak sangat gitu... Haaa...

Kalau tak faham jugek, mek tak koser nak cakap lagi.. Hahahahaha...

Bye uols.... Nak layan anak2 pulak...

Khamis depan I nak cuti khas untuk shopping dan renew permit bibik! Woaaahh perluke nak umum satu dunia???

Perluuuu uols........ Kata diaryizzara kaaaannnnnn... Nguahahahahahaha....

11 ulasan:

far_east berkata...

wahhh meriah family kak marsha nie ekk..semua pakat sporting jerrr bergambar..

itu ekkk baju yang mahal tue?

Marsha berkata...

takle mahal sangat... dua ratus lebih je, tapi mahal le kan utk i yg gaji ciput ni.........

Lelord berkata...

hahhahaha siot jek tayang baju jeles

PurpearlLyna berkata...

Kim slm kat dak form four yg ala2 diva tu. I likey ! Haha

oneyani berkata...

akak canteknye layout baru!jeles hokay..bile nak tukar ni..dah bosan kaler coklat tu..dulu nampak kaler coklat..tp skrg nampak dah mcm kaler tahik!ahaha

memang havoc sgt family akak..cantek baju pengantin tu..

ehem ehem masa kawen aritu yani pon ade tersepak sampai padam lampu pelamin..so kalau laki akak yang sepak takde la heran sgt nk banding dgn penganti PEREMPUAN sndiri yang sepak!ahahha

Ainul Hayat berkata...

HAHAHA....ayat-ayat akak memang membuat saya sentiasa nak tergelak je..jap gi nak buka balik entri ni sebab picture tak dapat tengok....

LIP (^_^) berkata...

sempoi gambar2 ni n meriah sungguh...cantik gaun qila

Aida berkata...

lawa baju tu .. nanti beli lah kain kat bandung .. pastu suh dia jahit terus .. mesti cunnn ..

mariaariffbaby.com berkata...

tuh la kan marcia..
bila ada anak...bits kat baju semua abis dikopek..

really sempoi and sporting famili members awak

mummysyafie berkata...

alamak..pelamin sudah dirampas. terpaksa la pengantin mengalah kan. hihihi...

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

sempoi! :D