Selasa, Mac 22, 2011

Seronoknye MC harini..

Hari I MC sebab demam... Bila kat rumah stress jadi ZERO thas y terus sihat walafiat.. Ditambah dgn cuaca yg redup dan berangin ni... Memang terbaiklah kan...

Seawal 7.30 pg bebudak tu dah bangun... Projek pertama adelah memotong rambut diorg.. I tak mainlah hantar saloon uols.. I multitasking mommy, I potong rambut anak2 sendirik.. Kalau buruk ke cantik ke, takde nak tensyen kan?? Tapi , selagi tak cantik, I tetap akan repair smp ok...

Then blom sempat nak mandikan diorg, ayah dah dtg nak bawak diorg jenjalan naik motor.. Mmg dah jadi kebiasaan, before ayah gi works, mmg ayah mesti singgah sini bawak diorg pusing2 naik motor.. Bukan main syg ayah kat bebudak ni... Dah besar nanti jgn lupe balas jasa ayah ye sayang????

Pastu proses memandikan bebudak ni... Dalam bilik air, last process trim balik mana rambut yg senget tu...

Pastu main2 kat laman rumah.. Tgk cuaca cun terus main car dan basikal.. Mama pulak gi cabut anak kangkung kat rumah hujung...

Serius mmg syok duduk taman pasir emas ni... Jalan depan rumah jarang kereta lalu.. Nak cari sayur segar melambak.. Apek depan tu pun ada kebun sayur.. Nak cari ikan segar gi je ke Pantai Puteri melambak org jual ikan.. Tu sbb aku suka tinggal area sini... Giant dekat, klinik dekat, pantai dekat, nak gi town pun dekat.. Hiway je jauh sket tp takde hal lah bukan selalu nak gi KL/JB pon...

Pastu, Qila dah pandai cakap nak tencing dan dah pandai guna toilet bowl.. Alhamdulillah... Jimat dah duit diapers Mummy.. Tapi time tidur mmg pakailah.. Yay!

Oklah.. Nak tidurkan yg sulung dah merengek dah tu.. Dan alhamdulillah gak dia nak makan akhirnya harini.. Guna reverse psiko le ape lagi.. Tu nanti I cerita... :)

Thanx pada semua yg concerned psl Qila.. Uols mmg baik... :)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 ulasan:

onenye berkata...

Salam. .Lwma dah x komen kan. .Lama dh jd silent reader. .Hihi. .Sedey sgt pasal qila smlm tp ari ni happy dgr cite dia dh ok. .Caiyo kak marsha. .Hihi. .Be tough

shu berkata...

anak2 adalah penawar! i pun gunting rambut anak sendiri..hihi

oneyani berkata...

dan lagi best sbb duk rumah mak kan?hihi

untung la anak2 akak..even daddy jauh tp still ade ayah dan family yang sangat caring kan

kelakar tgk jari qila yang berkerengkot tu...hihi tanda peace eh?

Aida berkata...

rindu kat blog ni .. padahal 6 hari je tak jengok .. hehe .. Qila sayang, makan selalu ye ..