Jumaat, Mac 04, 2011

Pengkalan Balak di pagi hari..

Juga aktiviti tergempar.....

Pagi ahad tu tetiba Daddy ajak mandi laut kat Pengkalan Balak.... Mummy on je bukan kena masak pun kan... Bawak badan je kan.... Hehehehehe.....
Pagi tu masing2 tak mandi... Main redah je... Bekalan pun bawak cekodok dengan air ribena je... Ala banyak kedai makan kat sana... Kalau lapar gi order je sudeh... Hehehehe... Kami pun lunch kat sana je... Makan panas2 tepi laut angin kuat mmg terbaiklah... Hehehe..

Gambar atas tu masa dalam perjalanan... Kemain lagi anak dara I..... Dia duduk bertenggek kat atas hand rest.. Melaram memang no satu tapi susah betul nak pandang camera...
Susah gak nak carik tempat yg dekat dengan toilet yang bersih dan selesa... Tapi mmg puas hati mandi kat area sini dahle redup bawah pokok, dekat dengan kereta dan tandasnye superb bersih dan air kuat.... Best! 5 bintang babe.... Nak beli pelampung pun kena pandai carik kedai yang tak jual mahal mcm haram... Dia ingat aku ni org KL ke nak pow jual pelampung memahal.. Hawau...
Memang sun burned Qila dan Ariq sebab mcm biasa Mummy lupe nak pakaikan sun block.. Akekekeke... Tapi takle panas sangat pun... Angin mmg kuat gila... Sejok pulak kalau lama2 bersidai kat darat... Hehehehe...
Siap bawak segala perkakas 'berkebun' dan bola serta layang2... Hehehe... Montok betul anak I sejak dua menjak Daddy balik ni... Senang hati uols...
I siap timbuskan Qila sambil2 dia minum susu berbaring atas pasir... Bi bawak camera bagak tapi takde bateri.. Hampehs 100% sungguh... Kebetulan hp masing2 pun bateri nyawa2 ikan gak... Huhu.. So gambar ni aje yg ada pun...
Ariq sangat lawak tau bila dia geli nak diri kat atas pasir... Nangis meraung2 dia bila I letak dia kat pasir.. Dia diri kaku tak gerak2... Hok alorrrr..... Tak macho langsung!
Dah lama2 baru ok sikit tu pun diri kaku je tak berani nak angkat kaki....
Tengok lah ni dia tengah nangis nak ikot Daddy dan kakak masuk air tapi tak berani nak jalan sendiri... Hehehehehe...
Drama king betul anak Mummy ni taw.... Tapi bila masuk dalam air, kemain suka lagi... Diorg adik beradik ni memang hantu air.... Terkinja2 ok kalau dapat mandi... Haih...

Lagi gambar nanti I longgok kat facebook ye... :)

4 ulasan:

mierafaziera berkata...

Owh sgt dobot la si Qila pakaiu swimsuit nyaaaa!!gerammmmmmmmmmmm!!

eja zahratul berkata...

hm..best pengkalan balak... tmpat dating tu.. hehe..

Aida berkata...

suka pengkalan balak dari tanjung bidara .. tempat dia bersih skit kan ..

Dieyna berkata...

seronok mandi manda bersama keluarga kan hhe