Khamis, Mac 24, 2011

Ni apa jenis ride mak pun tatau nyah!

Semalam macam biasa bawak anak2 shopping groceries kat Tesco... Qila tu sebut je Tesco, memangleeeeeeeeeeeeeee terus happy dan excited lebih macamle dapat duit satu juta taw... I balik2 rumah je terus berlari dapatkan I kat kereta.. Tak sempat nak kasi can Mummy tukar baju langsung!

Memang banyak barang2 dapor nak kena beli sebab last shopping kaw kaw masa Daddy ade tuhari... Kalau Daddy ada, Mummy memang amikbarang2 tak fikir panjang punye.. Bila Daddy takde ni, kena TENGOK price tag dulu baru bleh masuk dalam troli.. Huehuehuehuehuehue...

Mamypoko pun agak murah RM46.90 so rembat je... Nak tunggu harga RM42.90 macam selalu entah bile kan... Lucky Qila dah tak pakai diapers waktu siang so satu pack tu cukuplah utk sebulan lebih kot...

One more thing kan, I ni sejak duduk sendiri ni baru belajar sket2 beli barang dapur kalau tak sebelum ni mana le pernah beli sebab semuanya serah 100% kat mak.. Kali ni hamik koooo.. Sendiri lah kau fikir kan nak beli beras jenama hape, minyak jenama hape.... Bawang pun I pilih yang cantik je okay.. Manalah aku tahu nak pilih kan.. Alaaa bawang aje pon bukannye handbag!

Dan paling lawakle setiap bulan beli time nak pilih beras, I mesti akan tukar2 brand.. Sebab rasa semua nye macam sama je ikut tekak I.. Semalam, I try brand Bird of Paradise pulak sebab packaging dia canthek.. Wakakakakaka.. Sengal...... Kalau Bi balik je akan makan beras Faiza yg takde kanji tu.. Kalau dia takde, tak kose mak okay!! Tak sedap langsungggg... Hahahahah...

Dan I pulak tak suka beras wangi... Lembik dan lemak semacam......

Ape aku membebel ni nyah????

Hehehehehe... Ohye, macam biasa.... Lepas shopping mestilah time untuk beri habuan kat anak2 (walaupun dah paw Mummy toys kat dalam itu Tesco!)

Macam biasa, gi main benda2 yang masuk coin tu... Dah keringggggggggggg syiling dalam poket baru gerak balik...

Tapi Mummy nampak ni pulak... Terus ajak bebudak ni naik!!

Sukaaaaaaaaaaaaaaaaa diorg.. Murah gila RM2 untuk 4 kali pusingan.... TETAPI!!!!!

Yarabbi I ingat senang nak handle benda ni.... Uols kena pegang pemegang tu untuk pusing kiri dan kanan.. Masalahnye benda ni jalan menonong bukannye ade break pun.. Handle dia tu ketat kalau nak pusing kiri kanan.. I selalu terbabas okay... Yang controlnye kite kan.. Si anak just 'pegang kosong' sambil gelak tertawa dengan happy... Berpeluh okay nak habiskan 4 pusingan.. Hahahahahahaha...

Paling sadis bila I TERlanggar bebudak tgh main skate.. Kau dah tau benda ni takleh break yang kau gi duduk tengah2 halam sape suruh! Padanle muka kau noks... Hahahahah.. (Padehal aku dah malu gileee)

Panik mak okaaayy... Qila gelak je...

Tapi paling lawak adelah si bibik le sebab dia bawak Ariq... Mickey Mouse Ariq jalan sket punye laju sebab Ariq tu kan ringan.. Qila punye Mickey Mouse jalan slow sket sbb Qila dah 16kg lebih.. Tu yang sloooow je Mickey Mouse tu jalan tapi bila jalan curam sikit, lajulah dia jalan.. Hehehe.. Ariq tu baru je 10kg lebih kan... Terkial2 si minah tu nak pegang handle mana nak pegang Ariq lagi takut jatuh.. Hahahahahaha... Lawak gila okay... Muka bibik panik gila... Takot terbabas langgar gerai2 yg bersepah kat situ.. Hahahahahah... Owner benda alah ni siap join gelak2 sama.. Sengal sungguh!
Last-last Ariq panik bila mamat tu gi tolong bibik... Terus dia nangis tanak naik lagi..... Tapi sangat comel itu Mickey Mouse terhangguk2 bawak bebudak ni naik beca dia tu... Hahahahaha....

Berpeluh mak hokaaayyy.... Terus chiow tapi sebelum tu bergambar dulu... Heheheheheheh.... Tak pasal2 aku bersenam tgh2 malam kat Tesco okaaaaaaaaaaaaayyy... Hahahahaha...

Takpelah ape yang penting, anak2 happy... :)

Dah dah.... Nak kuar gi bank jap... Bye....!

16 ulasan:

LIP (^_^) berkata...

yang penting kita eeeeeeeeeeeennnnnnnnnnjoyy!!!!!!! :)

Fazlinil Irma berkata...

baca pun dah tergelak2. lagi kalau tengok depan mata mahunya 2x gelak tengok gelagat korang.

Qimie berkata...

aku tak ley nak bygkan lagi mcmana benda tuh gerak. hahaha

-oP_ida- berkata...

hahhahahaahahah......bestnyaa tgk.....

Marsha berkata...

hahaha.. aku sampai skrg masih ketawa kalau teringat.. dahle terbongkok2 nak pegang handle tu, pastu payung beca tu asyikkk kena muka... memang serabai gila ar... hahahaha.. benda tu mcm kereta kontrol kalau kau on battery, dia jalan tak benti...pandai lah kau nak corner kiri ke kanan.... heheheh

aida berkata...

mcm besssstttt je k'marsha.
nak naik jugak!!!hehehe

btw...enjoyyyyyyyyy!!

gee ryder berkata...

bestnye beca mickey mouse ni...tak pernah jumpa pun aku huhu

mummy_adam berkata...

hahahaa.. best gak beca tu, tp bab nk berpeluh2 tu malas tu.

onenye berkata...

Hahaha. .Lawak btoi
orng yg jga bnda ni pon spttnye knalah jd tukng tarik skalikn.
Xpasal je senaman memalamkn. .Hihi

littlehumblelynn berkata...

marsha


aku sejak ko tukar layout ni mmg xleh appear keseluruhan blog ko kalo bukak kat opis..kat umah ala tentera hendap nak bukak lappy..apapun tergelak baca ride pelik tuh..apapun anak2 sihat..happy..mummy pun happy jugak kan!!

Marsha~ berkata...

hahaha.. adoi sampai mcm tu sekali??? ni layout standard dari blogger.. tak amik dr website lain pun... hermm.. nantilah sy tukau lain ye...

Ainul Hayat berkata...

Adoiyai...klaka metoilah kisah kak marsha ni...time baca ni boleh plak saya terbayangkan kak marsha berlari-lari sambil kelam kabut nak mengontrol menda alah tu...HEHEHE...

Tanpa Nama berkata...

Wahhh qila pun dah diapers free..senang kann..jimat sikit duit beli pampers..

Ana pun dok sini baru reti nk beli brg umah..selama nie mkn kedai jek..bwg beli 7,8biji makan berbulan baru abis..huhu..-anasaliza-

oneyani berkata...

alahai kelakar giler kalau langgar stall yang byk2 tu,,mesti mcm dalam citer cine kan yang suke langgar2 stall tepi jalan tu

betol la bila duk rmh sndr baru terasa sgt 'saket' bila every single yang kita nak masak pon sume kene beli sendirik!huhu

Aida berkata...

dia guna bateri ke ?? kat tesco melaka ekk ?? kena balik melaka ni .. masih cuba membayangkan .. haishhh

mummysyafie berkata...

tak pernah jumpa plak mickey mouse tu. nampak best la..