Isnin, Mac 07, 2011

Meneman Daddy di DoubleTree KL

Memang keputusan tergempar dan mengejut bila I buat keputusan nak ke KL dengan anak2 just bertiga je untuk teman dan amik Daddy yang ada forum kat KL masa tu... Masa ni 23 Februari kot....

Sebabnye, memula I mmg malas nak cuti sebab banyak gila keje kat office tu... Last2 hasil pujuk rayu serta racun dari Bi, I gi jugak KL malam2 buta tu drive sendiri all the way dari Melaka... Memang gamble je uols... Nasib I sangat2 baik sebab dua2 budak bertuah tu sikit pun tak buat hal dalam kereta.. Masing2 lena tidur sampaile kat parking DoubleTree baru diorg terjaga.... :)

Nasib baik gak I takde lah nak terkucil di sepanjang perjalanan... Sape puloks nak jaga diorg kat kereta kan???? Huhuhuhu.....

Nasib baik jugak tak jammed or sesat.. Tu sebab I berani nak drive malam.. Lagipun mmg time bebudak tu tidur kan...

Tapi bila parking je, diorg pun tersedar bila I cakap kuat2 "Mana Daddy korang ni??? Dahle takde orang kat parking ni..."

Nguehehehehehe....
Senyum simpul Qila bila nampak Daddy datang ke kereta.... Dengan mamai2 tu terus ke ballroom.. Diorg punye dinner party still on... So layan live band yang so-so tu kejap..
Ariq pun mamai baru bangun tido....
Sempat makan ni ajerrr.. Ohye dengan sate...

Pastu jalan2 kat pool jap sebab Daddy nak isap rokok...
Cantik poolside dia malam2 gini... Memang best lah hotel ni... Padehal Bi kata bukan 5 star pun.. Tapi dah macam 6 star je I tengok...
Perggghhh... Santai macam anak org kaya ye kau nak... Memang kaya pun, kaya dengan budi bahasa... Wakakakakakakaka...

Esoknye, Daddy sambung forum, I bawak anak2 gi mandi pool... Sebelum tu kitorg breakfast.. Pergghhhh.... Coffee House dia sangat mantap babe.. Portion makanan banyak gila.. Jakun I okay.... Cozy dan sangat kehlassss.. Sape pernah gi taulah.. Siap waitress bagi Qila dan Ariq sorg satu dining set utk kids.. Waitress pun mmg layanan 1st class... I suka sangat! (ke jakun????) :P

Tapi I tak amik gambar pulak sebab tak terfikir nak bawak phone masa tu... Cit!!!
Masa ni kitaorg nak gi pool...... Nasib baik bebudak ni tak notty sangat... Senang dikawal.. Qila ok sebenarnye, Ariq ni susah sket nak control..
Nasib baik muat lagi swim suit ni... Walaupun tersembul perut dia kan... Yang satu lagi tertinggal kat umah PIL.. Ariq just pakai suar pendek je...
Kids Pool tgh cuci le pulak kan, so tunggu le kejap sementara tu ushar mat salleh mandi kat pool dewasa.. Nguehehehe...Ariq dah sejuk beku tu yang dia duduk diam je tu... Dia sangat terkinja2 ok.. Berapa kali terjunam masuk dalam air.. Adoyyaaaaiiii....... Geram betul! Memangle takleh nak handle... Qila sangat good girl berenang sendiri.. Dia tak gi jauh pun... Qila memang pandai bawak diri....
Suka nau dia posing mcm ni dalam air... Feeling2 water birth ke yang oi???
I dah naikkan Ariq sebab dia dah biru2 sejuk... Tetiba si Qila boleh plak 'membasuh' seluar adik dia kat dalam pool tu.. Akekekekek.. Feeling2 basuh baju kat sungai le pulak kan?
Makan timeeeeeeeeeeeeeee.... Qila habiskan dua ketul fish fingers tu... Lapau sangat kot sebab sejuk...
Kan?? Behaved kan anak mak????? Makan pun baik je duduk diam sampaile selesai... :)
Yang ni satu ni????????

Kim salam!!! Nak suap makan pun sambil berlari okay.... Sampai satu tahap, dia berguling plak kat lantai tu kan... Haihhhh....

Nasib baik lepas tu Daddy datang... I dah takleh nak handle bila Ariq dah bosan duduk situ, dia dah lari nak terjun pool dewasa.. Huwaaaaaaaaaaa.....

Lagi gambar mcm biasa di facebook!~

4 ulasan:

Ummi berkata...

aduyai pewot qila..hahaha..marsha..berani nyek drive..sy belum sampai ke tahap itu lg..huuu..tabik2!!

Aida berkata...

pewottt tu tahap rani mukerjee tau .. tak sapa bley lawan .. rani pun jatuh no 2 dah .. hahaha ..
apa pun, ariq ttp cute .. geram tengok ..

sygDsyg berkata...

wah qila betol2 menjemor pewot . muke leh slambe lak tu . go go ariq . kata hero kan . so harus berlari sana sini :)

-kak LiMaH- berkata...

amboi qila...tersidai yee dia..ehehehehhe

bekenan bikini dia..cekci laah..ehhehe