Rabu, Mac 30, 2011

Jogging uols....

Macam biasa pepetang kat rumah Klebang, kalau takde projek, kami bersiar2 kat luar rumah sambil tunggu maghrib.....

Tetiba Qila cakap dia nak jogging... Bila I tanye, "Qila ade ke kasut jogging??"

Terus dia sarung kasut Clarks dia.. "Ni ade ni..."

Hehehehehehe.. Bijaknyeeeehhh.. Pastu sibuk suruh Mummy amik gambar dia.....
Alolololooooo.... Dah besar dah anak Mummy ni.... Dah pandai jogging then buat stretching gitu.. Ni mesti pengaruh dari Atuk dia ni... Atuk Qila memang suka jogging pepetang.. Nak harap Daddy dan Mummy dia??? Jogging atas katil bleh ar kan.. Nguehehehehe...

Tapi serius uols... Sangat comel okay Qila jogging kedek2 tangan dia... Dia memang betul2 jogging.. Bukan lari laju2 tau.. Dia jogging mcm iklan Salem Cool Planet tu... Ihiks..... Lama kan takde iklan tu sejak iklan rokok diharamkan.....
Si adik nampak kakak bergambar, dia pun sama sibuk nak bergambar.... Sian adik takde kasut jogging... Nanti Mummy beli sorang satu kasut jogging ek.. Petang2 boleh kite jogging sama2.... Daddy balik, kite gi jogging jauh sikit ye....
Ko tengok minah baju biru yang malas mandi tgh dok mencangkung macam nak berak tu..... Hari ni baru I tahu dia ni malas mandi sebab takot sejuk.. Aku lepok paler kau baru kau tau.......

Patotle Qila selalu komplen bibik busuk... Bibik busuk... Dah tak mandi, ciom-ciom pulak anak2 I kan.... Sengal...

Macam-macam hal le kan.. Nak dibebelkan dia suruh mandi, dah tua nak mampos dah... Kalau takot mampus sebab mandi air sejok, kau mandile air suam.. Masakle air kan... Dah busuk kepam berdaki, ada hati nak ciom anak2 aku... Hiiiiyyyyeeee... Kembang tekak aku...
Rindu pulak kat anak2 Mummy ni........
Hari Jumaat Mummy cuti kite gi jenjalan ek sayang???? Muachsss!!

7 ulasan:

Aida berkata...

tak mandi ke u ols ?? bukan org sana lagi suka mandi air kat perigi ke ?? ngada je tu ..mesti dia nak suh u ols beli kan dia water hotter .. hahaha
ariq .. hencemmm lah .. meh auntie cium eehhh .. auntie wangi tau .. ahakssss

Ainul Hayat berkata...

Miahahaha....lawak je kumen Cik Aida diatas nih. Yelah kak...pekata beli water heater kompom suke mandi terus. Adoiyai...nape ek, kalo saya baca entry2 akak mesti nak tergelak...da benti gelak bila teringat gelak lagi...Akak akak...

Ainul Hayat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Klu si bibik anak2 tue tak suka mandi, blh tegur elok2 dan advice apa yg patut, tak perlu mengutuk hina dia seperti dah tua nak mampos..dia jg yg tlg jaga anak2 dan ringankan bebanan anda..wlupun dia hanya seorang bibik dia jg hamba Allah..tak perlu terlalu rasa bongkak..sekadar igatan sesama kita.

littlehumblelynn berkata...

marsha

pandainya qila jogging!!suka tgk budak2 aktif kan...

Marsha~ berkata...

fuyo..... first time dapat komen dr tanpa nama..

iyelah cik tanpa nama.. nasihat anda saya akan pertimbangkan... apsal tak letak nama sendiri?? nak takut apa kalau anda menasihati benda yang benar.. kalau sy bongkak, tunjukkan jalan yg benar... kalau nak mengingati, tunjukkan diri sebenar..

Elyn berkata...

maid aku dulu mmg pemalas nak mandi. aku dh siap warning sila mandi 3x sehari. pagi, tgh hari ngan petang. dah la dukung anak aku kang melekat bau tengik die huhuhu