Selasa, Mac 15, 2011

Jalan2 dengan Daddy sebelum hantar dia ke airport

Pepagi dah bangun turun breakfast.... Takyah mandi pun kan.... Kami layan Mekdi aje.....
Macam biasa, orang yang conquered Daddy adelah si A'qila Izzara.... Ariq agak moody tatau kenapa.... Suruh makan pun tanak, so Mummy memang geram sebab dia sepahkan makanan penuh bersepah kat lantai tu... Haih.....
Tengok muka dia ni.. Moody sebab nak turun lari sana sini tapi I tak bagi.. Mummy babap nak?!

Destinasi pertama kami adelah tghari itu adelah ke Imbi Plaza.. Daddy nak carik charger utk netbook Mummy yg ntah mana perginya.. Dia ade nak back up file dalam tu untuk dibawak naik kapal...

Dah alang2 sampai sana, niat hati nak gi cari shoes baru untuk Ariq... Tapi ape lah ada kat Bukit Bintang tu kan... Masuk Lot10 mcm siot je satu hape pun takde untuk kids... Masuk Fahrenheit pun ntah ape ntah yg ada.. Bosan gila... Nak cari makanan halal pun susah! Pukul 3pm baru dpt tem[at nak lunch.. Haiyooo.. Shoes Ariq pun satu haram tak jumpa.. Nak beli kat Adidas tapi takde shoes utk kids pun kat situ.. Hampehs btol.. Sudahnye masuk shopping kat Debenhams je.. Tapi takde shoes untuk boys lah pulak... Mummy shopping baju je utk bebudak tu sbb sales up to 70% uolssssssssss! Syurgaaaaaaaaa....
Pueh hati.... Shoes Ariq Daddy kate beli kat The Mall je..... Masa ni tetiba hujan kan.. terus tunggu Daddy kat depan mana ntah, Daddy gi amik car.. Masa ni sejukkk.. Qila nampak monorail, terus dia kata "Train kecik ek Mummy... Baby train..." Hehehehehe.... Dia dari pagi dah zikir2 nak naik train... Tapi Daddy kata tunggu petang sket..Ni tgh tunggu Daddy... Diorg tgh happy dok ushar 'baby train'.. Kami terus park kereta kat Tun Sambathan nak naik baby train dr sana...
Posing dgn Mummy larrr...
Sian dia nak amik gambar dgn baby train tapi tak sempat sebab lajuuuuuuuu.. BB Mummy lembab lak plak...
Suka sangat dia bila dah sampai Tun Sambathan utk naik monorail..... Dulu masa umur 8 bulan dah naik sekali tapi mana dia ingat... Masa umur dia 1 tahun 11 bulan dia dah naik Putra LRT.. Dan skrg naik monorail lagi means ni 3rd time Qila naik train..... Dia mmg suka.. Kat Melaka takde dia kata.. Hahahaha... Sian, budak kampung uols... :P
Puas ahti betul dapat bergambar dgn train kali ni... Kitorg naik dr Tun Sambathan sampai Titiwangsa kot... Memang puas hati btol.. Masa pergi, Ariq tido.. Nak balik dia bangun MasyaAllah buasnye Tuhan je yang tahu....... Masa ni hujan maha lebat kilat sabung menyabung.. Takut sangat...
Alolololooo... Suka nau sengih mcm ni.....
Ko tengok... Bukan dia reti duduk diam dalam train.. Nasib baik masa balik tu tak ramai org.. Masa pegi je ramai sesak...
Qila mmg behaved duduk dia tapi si adik mcm lipas kudung!
Jenduls... :P
Ko tengok!!! Tak puas berdiri, dia baring plak kannn.. Haih.. I memang tak bawak handbag dan pakai slippers je masa ni.... Pakai pun baju jersi ngn jeans je... Dgn anak2 yg lasak macam ni, mmg selekeh tahap bibik je Mummy ni nak oiiiiiiiiiii....
Memang penat seharian berjalan... Malam, masa dinner kat The Mall, Qila dah terlelap kepenatan.. Terumpa pulak reader sorang tu namanye Dalina yg tgh dating dgn Incik Tunang... Mekacih ye sebab tegur dan bayarkan saman.. Hehehehehehe....

Gi beli jugak shoes Ariq kat Parkson The Mall je.. Belasah je beli ape yg ada sebab masa tu mall dah nak tutup sbb dah nak dekat pkl 10pm.. I pun tak tau KENAPA mesti nak gak beli hari tu sampai takleh nak tunggu hari lain utk beli shoes kan?? Sudahnye beli yg mana ade dan I tak berkenan langsung!

Takpe ye sayang, nanti Mummy beli yang lain utk Ariq ye sayang.....

Malam tu memang takbleh tido... Sebabnye seawal jam 5 pagi dah kena bertolak ke KLIA... Subuh yang sangat sedih untuk tahun 2011 ni.... Sedih sangat tapi.....

Masa ni dah sampai KLIA.. Nasib baik Qila terjaga dari tidur dan sempat say bye kat Daddy... Sian sangat dia masa tu terkulat2 ucap bye bye kat Daddy... Ariq dah lena mmg sengaja tanak kejutkan dia takot dia cranky.....
Ape lagi yang boleh Mummy buat selain menangis menangis dan menangis............. :(

Pukul 6 pagi Daddy suruh Mummy cecepat drive balik Melaka... Dengan berat hati I drive balik ke Melaka dgn tangisan.. Tak tahu kenapa sedih sangat kali ni... Yelah ni first time hantar seorang diri dengan anak2 dan balik ke Melaka dalam subuh2 tu... Hening okay.... Sebelum ni, ade ramai yang teman..... Sedih sangat hanya Tuhan je yang tahu..... Sepanjang jalan nangis tapi terpaksa laju2 lap air mata sebab takut tak nampak jalan.... Masih gelap gelita lagi... Bila tgk kiri, tgk belakang tengok wajah anak2 yang tak tahu apa2 lagi tu lagiiiiiiiiiiiii rasa sedih sangat!

Tapi nasib baik Qila tak terus tidur.... Dia berbual2 dengan I dulu tapi mata dia separuh tertutup.... Dia kata Daddy works... Macam2 I berbual dengan dia tanak bagi dia sedih tapi I rasa bangga dengan Qila sebab dia anak yang kuat...

"Qila nampak aeroplane tak tadi???"

"Nampak... Eh tak nampaklah.. Gelap.. Takde lampu..."

Bila dia nampak je kereta persona, terus dia kata...

"Eh kereta Busu Boy kan Mummy...."

"Nanti Daddy tak hantar Mummy (works) kan Mummy???"

Lajuuuu je airmata I keluar bila dia cakap macam tu.... Dia pun tahu Daddy works lama.. Lepas ni setiap pagi Daddy tak akan hantar Mummy pergi works lagi... Means dia tak dapat lagi ikut Daddy hantar Mummy setiap pagi lagi.... Qila dah tak dapat makan nasi lemak kat kedai bola dengan Daddy dan Mummy pagi2 lagi........ Lamaaaaaaaaaaaa lagi baru Daddy dapat balik...

Anak Mummy kuat... Tak macam Mummy, nangis tak henti2 pulak....

Nak buat mcm mana sayang... Dah rezeki kita di sana... Ada hikmah segalanya ini... Sabar ye sayang...

Suatu hari nanti, Daddy pasti pulang.. Keluarga kita akan lengkap semula.....

Cepatle masa berlalu......... Tidak sabar nak memeluk Daddy semula...

**** Dah seminggu lebih Daddy sign on.. We always miss u Daddy.. Kami sayang Daddy banyak2... Muachs!!! Jaga diri baik2 ye Daddy......

11 ulasan:

-oP_ida- berkata...

ermmm....baca tang bwah terus air mata begenang......

kaksha, kuat erk...sabar keh....
doakan DADDY baik-baik di sana....

Aida berkata...

tengok pic awak dgn mr b tu, saya rasa saya tak cukup kuat mcm awak lah marsha ..
utk marsha, kami readers setia awak sentiasa kat sini menyokong awak ok ..

w|cKa` berkata...

baca part atas tersenyum tgk si Ariq tgh notty.. tp baca part bawah, nangis sbb ngah bayangkan keadaan ni berlaku kt sy.. uwaaaaa~~~~

zahirian berkata...

marsha..sedihnye tengok gambar ngan husben tu..dok ngalir air mate jugak..kt opis nih..kaver2..kaver..aduyai..awat cepat sangat daddy nek kapal nih??sedihhhh!!

LiAnA berkata...

sebak lak aku baca.... takpe raya tahun ni dia adakan.. so raya sakan puas2... happy mommy marsha ;D

yuns berkata...

sedey la kak marsha..kuat kan semangt key ...

norhidana berkata...

heheheh mmg tak reti duk diam lah si comel akak tuh... dlm train pun ligat je...

tp bab paling sedih yg last tuh... semoga akak kuat n tabah ye... jgn sedih2 tau kak

Ainul Hayat berkata...

Kak Marsha,
Sedih pulak baca entri ni. Part memula tu cam hepi-hapi je lagi...bila dah sampai para bwh terus tertacing...HUHUU.sabar ye kak.

eja zahratul berkata...

sedih la plak bca entri ne... termenanges la jgkk.. sobsob..

oneyani berkata...

ish xbiase la tgk akak sedih2 ni..yani pon terasa sedih jugak..akak kuat kan?kuat demi anak2

Reramamerh berkata...

oh..i silent reader u..sgt sedih wooh baca entry u yg ni..huhu..i dpt menyelami hati u sbb i pun pernah merasakannya dan masih merasakannya..cuma skrg dah ok ckit sbb duduk negeri yg sama. Sblm ni hasben i keja kat Selangor..i kat Sabah..nak jumpa pun susah..masing2 keja. Tapi u mmg tabah n kuat..