Isnin, Mac 14, 2011

Hari kami semua menghantar Daddy (part 1)

Jumaat lepasssssss... 4 Mac 2011......

Rasa malas nak ingat peristiwa sedih itu tapi tetap I nak blogkan jugak... Hurrrmmm...

Pagi2 tu kat rumah, sempat berkarok dengan Daddy uols.. Mcm happy2 je kan padehal nak berpisah dah tu... Hehehe..

Actually bukanle lorat sangat nak bekarok bagai tapi Daddy kan baru belikan Mummy cinema theater baru uols tapi haram tak ajar pun Mummy cara2 nak set utk karok kan... Mic beli bukan main siap2 semua tapi tak sempat pun nak berkarok sama.. Entah ape yang kitorg sibukkan I pun tatau uols... So pagi tu sebelum bertolak ek KL, sempatle layan karok sedas dua... Yang berkarok adelah Qila dan Ariq... I sibuk mengemas uols....
Muka konfiden tengok lirik kaaaaaaaaaannn....
Dia ni btol2 nyanyi uols... Feeling2 macam le lagu sedih gituh... Habis menyembur air liur kat mic.. Hahahahaha... Dahle pakai romper PINK!
Ni masa dalam kereta... Daddy rushing giler nak kejar nak sampai KL before 4.30pm.. Mummy nak kencing pun takleh stop okay.. Kejaammmm kejaaaaaaaammmmm.....

Sampai je office terus gi Klinik Kita, Daddy kena amik BP dia then terus kitorg cek Ariq sekali sebab tetiba rasa badan dia panas kat dalam kereta ok??? Risau plak tetiba le masa ni kau nak demam kan.. Cek temperature sume mmg betul dia demam setinggi 38 darjah celcius.. Omg... Nape demam ni sayangggg??? Tapi dia punya lasak kat klinik dgn office Daddy tak mcm org demam pon! Mummy tak menang tangan nak jaga dia ok... Masa doktor cek Ariq, dia dgn tak pakai baju sebab meleleh menjejes2 tgh makan gula-gula... Haihhhh....

I sengaja bukak baju dia sbb tanak kasi kotor.. I ni pantang sket bebudak baju kotor kan.. Dahle pakai baju Guess baru.. Mahu tak hangin satu badan kalau kotor melekit2!! Baju spare dalam keta uols!!!

Pas settle kat klinik, rushing gi office.. Kali ni Mummy dan bebudak ni kena tunggu kat floor 18 sambil Daddy naik floor 20 kot.. Masa ni lah paling maximum wey dia punye penat dan nakal... Ariq asyikkkkkkkkkkk berlari keluar dari bilik menunggu tu.. Macam nak mamfus mengejar dia okay... Bila I tutup pintu bilik tu dia ngamuk plak...
Ko tengok dia punye menakal... Yang si kakak dia tetiba merengek nak Daddy.... Nak Daddy.... Helloooooo.. Mak kau ni dah mcm zombie okay???? Tengok si Ariq sibuk nak buat peace! Telan kang!

Adussshhh.. Belum lagi diorg nangis berjemaah masa ade short discussion dalam bilik utk oleh MISC staff.. Nguahahahahahah.. I dah nak sembunyik bawak kerusi dah okay... Diorg nangis sebab ngamuk nak susu!! Susu kat dalam kereta.. Dah kelam kabut tadi keluar kereta tak sempat nak buat susu... Huwaaaaaaaaaaa....
Malunyeeeeeeeeeeee Mummy bila puju2k diorg ni satu sen tak jalan...
Masa tu Tuhan je yang tahu okay.. Rasa nak join je bebudak ni nangis sama... Tak tenteram staf MISC tu nak briefing! Nasib baik mamat tu takde lah nak bengang ke ape kan.. Terus dia usik pipi bebudak ni dan cakap.. "Diorg nak susu ek???" Haaaa.. Dia tu mesti seorg ayah yg penyayang gitu.. Kalau stock mamat2 baran tak suka budak2, mesti aku dah kena jeling dah sebab tatau jaga anak.. Hahahaha...

Dan! Daddy sampai tepat pada masanye okay... Terus diorg stop nangis.. Legaaaaaa.... Fuuuhhhhh!

Terus Daddy ajak check in hotel, tapi I ajak gi makan dulu... Kebulur okay......

Dalam kereta, masing2 dapat susu terus Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Aman Mummy.....

I terus ajak Daddy makan.. Kereta meluncur tetiba sampai area Danau Kota, melantak ej kat situ... Tak sedap tapi perut dah lapar, belasah je lah...
Ni masing2 baru bangun tido tu yang moody sket tu...... Sorang peluk Daddy tanak lepas,
Yang sorang buat muka tempe penyek.... Memang kenalah korang adik beradik... Hahahahaha...

Pukul 8pm baru masuk hotel... Kami stay kat Legend... Qila moody mcm biasa tanak jalan nak duduk dlm stroller...
Last2 Daddy sorong dia kat atas luggage Daddy je... Suka ati dia... Hehehehehe.....

Malam takde buat ape pon... Lepak2 kat bilik je...

Suka hati Qila sebab dia mmg suka tido hotel.. Kat hotel sejukkkkkkk ade cartoon... Ade kulaaaammmm... Boleh order makananan... Hehehehehehe......

Demand bukan main...

Next day kami jenjalan KL sebab flight Daddy lusa subuhnya... :(

4 ulasan:

-oP_ida- berkata...

tudia punya rush.kencin pn xdan dah..hahahahahahha
jenuh menahan........

εїз Cik Fasya εїз berkata...

cian...takleh bayang kena handle anak2 yg nangis..

yeay!da bole bace blog akak da..great!ni kena tekan older post la neh..aih..

Tanpa Nama berkata...

Alamak aiii marsha..
Blog you tak boleh bukak kat PC lah.
Ni baca kat BB ni..
Nape ek?

mariaariffbaby.com berkata...

ada warning..cakap blog u ada virus
but aku redah gak..

takpe marcia...kita tahu awak kuat semangat
teruskan kekuatan itu demi anak2
:)