Selasa, Mac 08, 2011

Anak2 kembali duduk dlm carseat!

Sejak kes kawan lama I accident teruk last 2 weeks, I jadi trauma sangat.. Sebabnya, dua anak dia yg berumur 5 tahun dan 4 bulan meninggal okay.. Dan dia dgn wife dia lak cedera parah...

Dan sampai skrg diorg masih belum tau yg anak2 diorg dah diambil Tuhan yg maha Esa...

Memang sedih sangat mengenangkan nasib diorg kan? Anak dua2 laki.. Hilang dlm sekelip mata.. Kalau jadi kat I, nauzubillah...... Tak sanggup ya Allah.....

So, lepas je peristiwa tu, I trauma okay.. Setiap kali masuk kereta, I mesti letak balik anak2 dlm carseat.. Mcm Qila tu, dia dah pakai booster seat.. Kalau dia nak tidur, I pegang dia kuat2.. Takot sangat uols...

So uols yg mana kata anak2 tanak duduk carseat tu, kenalah usahakan jugak..

Kalau dah malang tak berbau tu, menangis air mata darah pun tak guna..
So... Bebudak ni I memangle sumbat balik masuk dalam carseat... Nangis kalu, Mummy benti keta tinggalkan korang kat luar tu... Huhuhuhu..

Yelah sekarang Daddy dah keje... Kalau biar diorg bebas tanpa carseat mmg bahaya....

Nasib baik jugak Qila mmg dah dibiasakan dgn carseat dan stroller sejak kecik so dia mmg takde hal lah kan... Cuma Ariq tu aje manja sikit... Hermmm..

Oklah... Saje je bosan tatau nak buek apo kat sini... Nak buar air lah... Daaaaa.....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 ulasan:

LiAnA berkata...

tu pasal kat malaysia ni kena bg kesedaran kepentingan car seat.. alasan anak taknak duduk tak boleh diterima pakai.. kena ajar dr baby lagi.. biar dia nangis melalak kena ikat.. dr kita nangis seumur hidup kita huhuh

Lelord berkata...

hehehhe aku pun mmg dak kenit aku sentiasa dok dlm mende alah ni

Aida berkata...

aduhai .. dari hari u post kat blog kan marsha .. harap mereka tabah lah ..
utk qila dgn ariq, aunty doakan hati qila dgn ariq lembut ye .. dengar cakap mummy .. :)

Zati Zaty berkata...

ya allah..sedey nye kwn akak yg anak die meninggal tu..sekelip mate je kn..
so..kne berhati2 la..malang x berbau kn..prevent is better than cure...
:)

azura berkata...

betul tu marsha....kat sini pemakaian car seat adalah sangat wajib...even 6 tahun pun kene pakai macam car booster. kene biasakan budak.. kalau mat saleh dtg malaysia tgk baby2 yang baru lahir tak letak dalam car seat, mau menggeleng kepala diorang

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

betol2 biasanya tok nenek depa paling cepat kesian,lemas kata nya budak dok dlm car seat.saya pun didik ayern dari kocik dan skrang ayern dah pakai yg mcm ariq sebab mcm qila tuh belt tuh masih menghalang muka dia.dia rimas.biarla berabis duit,dari kehilangan anak sebab kedekutkan kita nak labur duit beli car seat.

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

booster qila guna tuh cap aper marcia?

Marsha~ berkata...

rocky.. booster tu cap sweet cherry je.. beli masa sales kat jusco rasenye dalam RM67 ke RM167 ek tak ingat le sebab daddy dia yang beli sblm gi genting tuhari, so tak berapa ingat berapa harga dia..tp mmg murah