Rabu, Mac 23, 2011

Aduhai anakku sayang....

Kan beberapa hari lepas I komplen pasal Qila yang tanak makan dan semakin kurus tu... Semalam I dok fikir2 ape cara nak bagi dia selera makan balik ni....

Fikir punye fikir punye fikir sekali tingggggggggggg......

Tadaaaaaaaaaaaaaa.......
I keluarkan dining set yang Daddy dia beli haritu kat Rotterdam.. Qila nampak ni terusssssssssssssssss dia mintak nasi uols... Benda terperap dalam bilik, tak terlintas pun nak guna sebab kaca.. Sayang pun satu hal... Tapi no choices maaar.... Guna jelah kan bila lagi nak guna..

Memang mujarab betul kalau jaja nama Daddy harusssssssss dia terus selera nak makan..

Harus dia ingat dining set ni sebab masa kitaorg melawat Daddy kat Port Klang November tahun lepas, benda ni yang 1st 1st sekali Daddy tunjuk kat dia....

Tapi mata tetaaaaaaaaaaaaaaaappp tertumpu kat cartoon!! Haih!!! Tapi okaylah. Nak jugak dia makan.. Tak banyak asal makan tu dah kira okaylah kan... Tapi kena bubuh ikan banyak sikit lorrrr.. Akekekekeke....
Dining set ni kaca so memang kena hati2 sikit lah... Kalau pecah uols, menangis I... jauh tu Daddy dia beli......
Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!!
Bessssttttt Qila kata.....

Nak tengok video??? Meh layan video lak.....


Senang hati Mummy mcm ni taw kalau Qila dah makan... Dah kurus sangat dah tu nanti tak gebu lagi.......

Mummy dan Daddy sayang sangat kat Qila!!!

Muaaacchhhsssss!!~

11 ulasan:

Ummi berkata...

haikk??qila kurus ke?tak kurus pon..sedap2 jek tengok..

Ainul Hayat berkata...

Alhamdulillah...makan gak akhirnya Qila nih...sedey baca entry kak marsha sebelum nih.

Fazlinil Irma berkata...

teringat masa jaga maryam dulu. dia pun kdg ada angin susah nak makan.

jd bibik kenalah kreatif. masa makan nasi impit dgn pulut. sy guna penerap cookies. terap bentuk bintang, love, pokok, bulan.

punyalah pujuk nak suruh makan.

harap mummy bersabar ya. be creative..! =)

E'za a.k.a aiezza sue berkata...

memula nak cakap...cunnyer kaler pinggan tu,hehehe ..tp eaa,laa..bebudak ni orang tua2 cakap memang kena montel baru nampak bertuah ke ada tuah, eyh camtu ler ler lebihkurang...but Qila ok tuu :)

Marsha berkata...

mmgle dia tak nampak kurus, sbb dia mmg DEBAB sayang oi....

tapi, masa Daddy dia ade, dia laaaaaaaaaaaaaaaaagggiiiii debab jauh lebih debab dr gambar ni.. dah hampir 3 minggu dady dia keje, mmg ketara betul nampak badan dia susut.. haaa.. mcm mana nak cakap eh.. tp takdele kurus kering sebab dia mmg kategori debab mcm daddy dia.. bukan debab lah kot tapi TEGAP.. heheheheh

onenye berkata...

Glad to hear qila dah mkn. .Comey je video qila
cun sungguh daddy bli dinner set tu ek
jauh kalu nk g beli. .Huhu
caiyok dila. .Jgn bg mummy qila riso k

-oP_ida- berkata...

cayalah QILA...makan pinggan kaca siap dekoration chantik bagai.......ehehheheheeh.....

barulaa semangat makan mummy..kalO dak syik pinggan plastik takbestlaa..hahahhaa

aku.mamalia.wanita berkata...

my babies pon sudah nak makan lately ni.. padahal dah macam-macam kasi.. kek, tart telur, pasta.. but still.. adoi aiii.. pening.. ermm,salam perkenalan....

mummy_adam berkata...

susah kan nk bg budak2 nie makan, kena bergaduh dulu.. xpun kena berjanji ngan mcm2 reward, baru dia nak makan..

oneyani berkata...

mmg sgt csntek la set dinning ni..nak pinjam boley??ahaha kalau qila pecahkan mmg nanges darah la..tp kalau mummy yang pecahkan sila babat sama itu vontot!ahhaha

Aida berkata...

hmm .. mungkin mangkuk tu ada cahaya rupa daddy lah tu .. takpe .. gunakan je mana yg bley mendatangkan kebaikan kan ..