Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2011

Khamis yang indah

Imej
Hahahaha... Mcm status twitter Fasha Sanda uols.... Hahahaha koser mak...

Yelah, mahu tak indah.. Dahle boss takde.. Pastu esok mak cuti... Dahle tu kan, semalam dah start Metrojaya Promotion Sales kat MITC.. Gila ko kalau tak gi tengahari ni...

Hahahaha..

Padehal sebelum ni sbuk war war kan FB yang sales kali ni so-so aje.. Tak best.. Tapi, PERGI kesana adelah WAJIB!

Kalau tak pergi, itu adelah PELIK...

So, ayuh kite...

Niat hati nak carik baju tidur bebudak dan toys serba sedikit... Kalau ade yang berkenan ar kan.. Tapi esok akan bawak Mama serta anak2 pulak sebab nak beli sedikit baju utk bibik... Sian dia lama tak beli baju untuk minah tu... Aritu dah belikan spender, kali ni carilah mana tahu ada bra pulak kan.. Ngueheheheh..

Lagipun esok cuti memang niat nak uruskan permit bibik.. So dah alang2 tu baik ajak diorg kuar shopping sekali.. Nak gi cari Crocs baru utk I dan Ariq.. Qila takyah.. Dah banyak nau shoes dia...

Rasa mcm nak bawak anak2 gi holiday dekat2 tapi lupe plak Qila …

Jogging uols....

Imej
Macam biasa pepetang kat rumah Klebang, kalau takde projek, kami bersiar2 kat luar rumah sambil tunggu maghrib.....
Tetiba Qila cakap dia nak jogging... Bila I tanye, "Qila ade ke kasut jogging??"
Terus dia sarung kasut Clarks dia.. "Ni ade ni..."
Hehehehehehe.. Bijaknyeeeehhh.. Pastu sibuk suruh Mummy amik gambar dia..... Alolololooooo.... Dah besar dah anak Mummy ni.... Dah pandai jogging then buat stretching gitu.. Ni mesti pengaruh dari Atuk dia ni... Atuk Qila memang suka jogging pepetang.. Nak harap Daddy dan Mummy dia??? Jogging atas katil bleh ar kan.. Nguehehehehe...
Tapi serius uols... Sangat comel okay Qila jogging kedek2 tangan dia... Dia memang betul2 jogging.. Bukan lari laju2 tau.. Dia jogging mcm iklan Salem Cool Planet tu... Ihiks..... Lama kan takde iklan tu sejak iklan rokok diharamkan.....
Si adik nampak kakak bergambar, dia pun sama sibuk nak bergambar.... Sian adik takde kasut jogging... Nanti Mummy beli sorang satu kasut jogging ek.. Petang2 boleh …

Tulis DADDY banyak2 sikit Mummy...

Imej
Lama pulak tak update blog... Bukannye ape uols, asal pukul 9pm je mata ni terkatup rapat tanak bukak2 dah..... Anak2 pun I paksa tidur sebab I dah ngantuk...

Hehehehehehe...

Tapi semalam Qila liat betul nak tidur.... Dia nak baca books dia kata... Sudahnye, lepas tidurkan Ariq, I keluar bilik dgn Qila duduk depan TV sambil teman dia baca dan writing.. Dia rajin buat writing skrg....

Sejak dia ada white board ni I dah ajar dia banyak words.. Semalam I saje ingatkan balik words QILA, ARIQ, MUMMY dengan DADDY...

Dia memang suka sangat empat words tu..... Bila turn I nak tulis word DADDY, cepat2 dia cakap...

"Tulis Daddy banyak2 sikit ek Mummy...."

Alahaaaaiiii... Sayunyeeee hati.....

"Qila rindu Daddy ke sayang??"

Dia tunduk dan jawap perlahaaaannnn sangat... "Rindu...." Kata dia...

"Mummy pun rindu Daddy....."

Dia jawap lagi... "Nak rindu Daddy jugaaaakkk!!"

Hahaha.. Selalunye bila dia sedih2 rindu kat Daddy dia, mesti I akan cakap.. Jangan rindu …

Suami saya rindu saya...

Imej
Hahahaha... Selalunye bini orang kapal buat statement, rindu suamileee... Rindu hubbyleeeee... Rindu my sayang le... Hek sekarang I buat statement, laki I rindu kat I..... Baru lain dr yang lain...
Yelah Marsha, laki kau sorang je lah yang rindu kat ko...
Muahahahahahahahaha...
Kasi can le babe, dah 4 minggu gersang ni.. Wakakakakakak.....
Ohye, harini baruuuuuuuuuu le ade napsu nak bukak netbook putih yang suci murni ni.... Baru perasan dalam ni ade banyak gambar yang Bi dah transfer dari D90 dia... Tapi takbleh nak resize dan edit sebab netbook ni tadak fotoshop... So, belasah je lah.....
Ni semua gambar masa wedding cousin I kat Klang bulan Februari dulu.... Bila tengok balik gambar2 ni, baru perasan takde satu pun gambar I yang senonoh bersama family.. Hahahahahaha....

Yelah, pengantin berarak lambat gila.. Nak dekat pkl 3 ptg baru nak bersanding, Qila dah mmg ngantok gila... Masa pengantin makan beradap I dah masuk bilik tidurkan Qila.... Qila plak tidur lamaaaaa.... Kena teman dia se…

Ni apa jenis ride mak pun tatau nyah!

Imej
Semalam macam biasa bawak anak2 shopping groceries kat Tesco... Qila tu sebut je Tesco, memangleeeeeeeeeeeeeee terus happy dan excited lebih macamle dapat duit satu juta taw... I balik2 rumah je terus berlari dapatkan I kat kereta.. Tak sempat nak kasi can Mummy tukar baju langsung!
Memang banyak barang2 dapor nak kena beli sebab last shopping kaw kaw masa Daddy ade tuhari... Kalau Daddy ada, Mummy memang amikbarang2 tak fikir panjang punye.. Bila Daddy takde ni, kena TENGOK price tag dulu baru bleh masuk dalam troli.. Huehuehuehuehuehue...
Mamypoko pun agak murah RM46.90 so rembat je... Nak tunggu harga RM42.90 macam selalu entah bile kan... Lucky Qila dah tak pakai diapers waktu siang so satu pack tu cukuplah utk sebulan lebih kot...
One more thing kan, I ni sejak duduk sendiri ni baru belajar sket2 beli barang dapur kalau tak sebelum ni mana le pernah beli sebab semuanya serah 100% kat mak.. Kali ni hamik koooo.. Sendiri lah kau fikir kan nak beli beras jenama hape, minyak jenama hap…

Aduhai anakku sayang....

Imej
Kan beberapa hari lepas I komplen pasal Qila yang tanak makan dan semakin kurus tu... Semalam I dok fikir2 ape cara nak bagi dia selera makan balik ni....
Fikir punye fikir punye fikir sekali tingggggggggggg......
Tadaaaaaaaaaaaaaa....... I keluarkan dining set yang Daddy dia beli haritu kat Rotterdam.. Qila nampak ni terusssssssssssssssss dia mintak nasi uols... Benda terperap dalam bilik, tak terlintas pun nak guna sebab kaca.. Sayang pun satu hal... Tapi no choices maaar.... Guna jelah kan bila lagi nak guna..
Memang mujarab betul kalau jaja nama Daddy harusssssssss dia terus selera nak makan..
Harus dia ingat dining set ni sebab masa kitaorg melawat Daddy kat Port Klang November tahun lepas, benda ni yang 1st 1st sekali Daddy tunjuk kat dia....
Tapi mata tetaaaaaaaaaaaaaaaappp tertumpu kat cartoon!! Haih!!! Tapi okaylah. Nak jugak dia makan.. Tak banyak asal makan tu dah kira okaylah kan... Tapi kena bubuh ikan banyak sikit lorrrr.. Akekekekeke....
Dining set ni kaca so memang kena hati2…

Seronoknye MC harini..

Imej
Hari I MC sebab demam... Bila kat rumah stress jadi ZERO thas y terus sihat walafiat.. Ditambah dgn cuaca yg redup dan berangin ni... Memang terbaiklah kan...

Seawal 7.30 pg bebudak tu dah bangun... Projek pertama adelah memotong rambut diorg.. I tak mainlah hantar saloon uols.. I multitasking mommy, I potong rambut anak2 sendirik.. Kalau buruk ke cantik ke, takde nak tensyen kan?? Tapi , selagi tak cantik, I tetap akan repair smp ok...

Then blom sempat nak mandikan diorg, ayah dah dtg nak bawak diorg jenjalan naik motor.. Mmg dah jadi kebiasaan, before ayah gi works, mmg ayah mesti singgah sini bawak diorg pusing2 naik motor.. Bukan main syg ayah kat bebudak ni... Dah besar nanti jgn lupe balas jasa ayah ye sayang????

Pastu proses memandikan bebudak ni... Dalam bilik air, last process trim balik mana rambut yg senget tu...

Pastu main2 kat laman rumah.. Tgk cuaca cun terus main car dan basikal.. Mama pulak gi cabut anak kangkung kat rumah hujung...

Serius mmg syok duduk taman pasir e…

Qila nak rindu Daddy jugak!!

Baru 16 hari Daddy sign on, perubahan pada Qila mendadak sangat... Dia tanak makan... Kalau makan pun, 2 3 suap tu pun dah syukur dah.. Minum susu pun tak berapa kerap...Nape ni sayang???Dan hari ini masa mandikan dia, I perhatikan, tek Qila dah tak gendut mcm 2 minggu lepas... Perut dia semakin kendur... Pipi bolatnye dah takde... Dagunya dah tak berlapis lagi.. Lengannya dah tak gebu lagi...Cepatnye Qila susut sayang.... Sedih Mummy tengok Qila macam ni......... Daddy tengok gambar Qila nanti... Mesti Daddy pun sedih...Dulu, sblm Daddy gi works, Qila kan dah janji dgn Mummy, Qila takkan pendam rasa begini?? Qila kan dah janji tanak rindu Daddy banyak sangat.. Qila kan dah janji tanak sedih????Mummy sedih sayang... Tgk Qila mcm ni.. Qila kan kuat....'Qila nak rindu Daddy jugaaaak!!!' Kata Qila semalam..Qila marah bila Mummy kata, jangan rindu kat Daddy... Rindu tu boleh sayang. Tapi janganlah sampai kurus begini... Tadi kat pasar malam, ringannya Qila masa Mummy dukung Qila.…

Demam..

Imej
Huhu.... Sejak smlm mak dah start demam... Harini tekak dah start perit dan kepala berdenyut2 kat belah kiri. Leher tegang kiri dan kanan... Belakang pun sakit bukan main lg...

Tak shukenyeeeee...

Ikutkan hati nak amik MC tapi kalau duduk umah plak takot terjangkit kat anak esp Ariq.. Sebab lately dia langsung tanak berenggang dgn mak dia ni.. Cranky mcm gaya org nak dpt adik je taw.. Geram!

Ish tapi jgnle korang dok sibuk2 maybe maka ni pregnant ye uols... Mak tak mampu lg nak tambah baby.. Anak2 mak masih perlukan perhatian lebih.. Huhuhu.. Ariq masih blom diajar baca books dgn disiplin.. Qila lak masih perlu byk polish dan training mengenal words lagi..

Mak tanak anak2 mak ketinggalan.. So mmg takleh nk tambah baby buat ms ni...

Hahaha.. Bukan main pjg lagi nak explain.. Kuikuikui..

Mak skrg dalam auditorium.. Ada talk anjuran Jabatan mak uols.. Sejuk yarabbi..

Ohye, malam tadi sempat gi tgk baby Raymond n Angeline.. Gambar atas tu.. Comel baru 28 hari dah masuk 5kg.. Rachel nama …

Eiiii... Watpe tu ek?

Imej
Sehari dua ni sgt lucu bila tgk Ariq yak.. Dia akan cangkung then herot2 muka dia meneran.. Hahahaha...

Kadang2 dia lenguh cangkung lama sangat.. Nanti dia diri, amik nafas then sambung cangkung balik... Heuheu..

Kalau dia ada something utk paut, takle lenguh sangat...

Tak mcm Qila... Kalau dia yak, satu rumah takleh pandang dia...

Dia akan diri menjongket kaki tak gerak2 pastu jerit "Jangannnn... Jangannnnn..." Lagi kau pandang dia lagi kuat dia jerit! Blom lagi kalau yak keras, mesti menangis2 mcm kena dera.. Padehal kalau dia cangkung mcm adik dia mesti senang je nak yak... Haih.. Dah mcm2 cara utk ajar si kakak tp tak makan saman! Huh!

Adik pandai cangkung ni pun bibik yg ajar... Bibik I tu kalau benda2 traditional, petua2 kampung ni mmg bagus ar.. Boleh harap ar kan.. Nak harap I ni, mampus aku tatau apa2..

Skrg masih kat kampung.. Malam kang nak pergi full moon party anak Raymond... Malasnyeeee nak drive balik....


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone