Selasa, Februari 01, 2011

Walaupun cuma bersuka ria di Jusco, tetap happy..

Selesai je Maghrib, kami laju2 gi Jusco untuk pujuk hati dua buah hati kami yang penat menunggu Daddy dan Mummy pulang sejak petang lagi...

Sampai je AEON Mall, Qila dah tak tentu arah dah.. Dia tarik tangan Daddy untuk amik buggy tapi dah habis licin.. Takpe, dia kata "Car dah habis Mummy orang amik" Alolololooooo... Terus zasss gi tingkat 2 untuk masuk funzone.. Tapi aku pilih yang kat dalam Jusco so takde lah Qila lari sana sini sebab kecik sket lagipun senang Mummy nak jeling2 baju2 kids kat dalam Jusco tu.. Nguahahaha... Menyusun agenda harus cekap uols sebab Jusco tutup pukul 10pm... Heuheuheu.. Sambil menyelam boleh minum air... :P

Lama betul tak datang sini.. Dulu Ariq masuk free je, tapi skrg dah kena bayar... Yelah, dah lebih setahun... Qila macam biasa, akan lari sana sini dulu ushar line... Hehehehe...

Si Ariq tetap slow and steady....... Main ape je yang ada depan mata dulu... Hehehehe..

Hahahaha.. Ariq tu penakot sket kalau tak biasa.. I masukkan dia dalam car ni, tapi Qila pun lorat nak masuk sama so sempit gila.. Dah tu benda tu bergerak le... Ariq tengah tahan takot sambil menjerit kuat2.. Lagi kuat dia jerit lagi terkebelakang benda alah tu... Hahahahaha.. Ape lah Ariq ni.....

Last2 dia layan main bola je kat dalam ni...... Tak gerak2 ok sebab dia mmg obsess dengan balls... Duduk berjam2 dalam tu pun takpe....

Masa kat dalam ni lah peristiwa sadis itu berlaku.. Tengah Qila dan Ariq sibuk2 main tu sekali I tengok punggong Qila basah... Looorrr... Basah sebelah tapi kuyup uolsssssssssss... Pelik I, dia duduk kat mana sampai basah seluar dia ni???? Sekali I tengok diaper dia senget dan kecut semacam.. Sah!!! Bocor uolssssssssssssssss.... Sentaaaapp.. Dahle I tak bawak baju spare... Nile kesannye memakai saiz XXL Mamypoko yang mcm diaper dewasa tu.. Nak pakai XL dah sendat sampai melecet lak.. Haaaiihh...

Lantas dengan laju gi beli baju tidur kat Jusco lah... Dah alang2 beli baju tu, I pilih le ape2 yang menarik untuk rembat sekali.. Kata sales kaaaaaaaaaannn... Rambang mata uols.... Murah2 pulak tu... Rembat sekali baju2 siang untuk Ariq... Murah murah!!! Daddy jelingggg je.. Sempat lagi Mummy ko shopping yeee...

Bibik salinkan Qila kat situ jugak.. Ko ingat boleh nak ajak dia keluar gi toilet?? Dia tgh syok main tu.. Jangan mimpilah... Takde sape berani nak marah I... Tapi masa salin diaper tu kat sudut tepi lah kan.... Aduhaaaaiii anak.... Nasib baikle Mummy pilih main kat dalam Jusco ni... :P

Ariq menunggu dengan setia kat dalam tu sensorang... Mummy dah malas nak masuk balik.. Hehehehe..

Pas main kat situ, main kat amusement park lak... Sini semua pakai token.. Qila mmg suka lah sebab dia nak masukkan token sendiri... Muka dia kalau dah naik benda alah ni memang takleh nak senyum... Hahahaha...

Entah ape yang dia fikir ntah..

Ariq gak yang layan corner... Hahahahah.. Sampai terlentok2 kepala layan lap... Heuheuheuheuheu...

Memang masing2 dah ngantuk dan mata merah at first tapi bila dah jejak kaki ke sini.. Hilang semua ngantok... Hehehe..

Kami kat sini agak lama gak.... Sampai terpisat2 mata Mummy tahan ngantok...

Semua Qila main ok.... Ini macam takyah ke Genting pun takpe.. Heheheh..

Penutupnya, Daddy pulak nak main sama...

Pas main2 dah puas.. Kami kelaur dari Jusco.. Misi mencari baju purple untuk Ariq dan Qila... Just tengok2 dulu kat Poney dan Miki.. Tak beli pun just ushar je dulu.. Rasa macam nak shopping kat Genting je...

Singgah kat Mom's Care untuk cari teats Nuby Qila tapi sales person tu Nuby memang dah jarang ade orang jual.. Adoyaaaii.. Qila punye teats tinggal satu je yang ok.. Yang lain semua dah hancur.. Nak tanak terpaksa beli gak teats yang seakan2 dengan Nuby.. Puas aku cari satu Melaka dan online semua dah tak jual Nuby...

Qila tak nak teats lain.. Walaupun dia ade pakai bottle Avents tapi teats tu tetap dari Nuby.. Termenung kodok aku kat kedai tu nak cari teats yang seakan2 Nuby..

Last2 teats mOmma je yang sama.. Ade sales lak tu 15%.. Terus amik 4 pieces dengan confidentnya... Sekali balik umah tgk teats tu tinggi dari teats Nuby sampai takleh nak tutup cover... Hawau betul...

So lusanya, malam sebelum bertolak ke Genting sekali lagi kami kesana untuk beli botol mOmma terussss.. Terpaksa uols... Dah itu je jalan penyelesaiannya memandangkan Qila okay dengan teats mOmma... Hehehe... Tapi boleh tahan cute gak botol dia.. Tu next entry yach...

Daaaaaaaaaaa......

4 ulasan:

oneyani berkata...

sgt lawak la ttengok gaya ariq layan lap tu..ahaha

Marsha berkata...

heheheh

mariaariffbaby.com berkata...

huhuhuhuhu..
kita lak p jusco...mmg akan divert tak p kat situ..
tak sanggup kita nak hadapi adegan tak nak balik plus meraung macam kena dera!
:P

Aida berkata...

sabor jelah tengok muka qila naik kuda tu .. apa yg dia feeling ekk ??