Khamis, Februari 03, 2011

Shopping last minit...

Actually masa Daddy amik Mummy kat office hari khamis lepas memang waktu tu dah nak dekat pukul 7pm... Esok pagi2 tu dah nak ke Genting.. Memandangkan Qila ade problem dengan teats mOmma nye tu, terus ajak Daddy gi Jusco lagi nak beli botol mOmma utk Qila.....

Tu yang Daddy dan Qila serta Ariq pakai baju buruk je sebab tak expect Mummy nak ajak shopping... Takpe lah janji pakai baju ye tak? Tapi AEON Mall malam2 memang sangat sejuk!
Kali ni masing2 dapat naik benda alah ni..... Bosan gak diorg asyik naik stroller kan? Masing2 senyum sampai telinga bila dapat naik minatang ni.. Hehehehe...

Memula gi Mom's Care untuk beli bottle mOmma untuk Qila serta botol air MAM untuk Ariq.. Juga hadiah untuk anak buah Daddy yang baru lahir.... Botol mOmma ade less 15% dari RM41.90.. Mahal pulak botol mOmma tu.. Padehal material macam cepat buruk je.. Dah Qila pun suka, beli kan ajelah.. Tapi lawak bentuk dia bolat sebijik macam Qila.. Heuheuheuehuheu... Berus untuk cuci lak sebijik berus jamban.. Geli pulak I tengok.. Nguahahahaha...
Pastu gi Jusco lah untuk main2 games kat sana.. Aktiviti wajib tu.. Dah sampai sana Daddy ajak beli bolster seat untuk Qila... Yelah, esoknye nak gi Genting, kena pakai jugak sebab Ariq dah pakai carseat... Nasib baik ade sales.. Berbaloi lah beli sebab Qila memang suka plak nak duduk atas tu... Baru jelas dia nak nampak depan.. Weols beli jugak benda2 remeh lain kelengkapan bebudak ni..
Meh amik gambar dengan Mummy meh.... Pastu terus gi main games..
Kali ni berhabis gak Daddy untuk puaskan anak2 dia main games kat sini.. Semua benda nak try.. Bowling lah, kuda lumba lah, kereta lah, watergun lah.. Gendang cina pun diorg main... Mummy nganga je tunggu... Huhuhu...
Ariq tengah tunggu turn... Menggagau gak tangan dia sebab dah tak sabar sangat dah...
Daddy yang over excited taw.... Mummy main lumba kuda okay... Nasib baik tak ramai orang, selamba I menguda kat situ.. Heuheuheueheu..
Ariq tengah main watergun.. Boring je Mummy tengok.. Heheheheh.. Tapi diorg kat hantu air... Kira habis syok ar tu..
Kuda ni le yang I naik.. Penat siot.... Qila tu muka sebijik macam boy laaah...
Nak dekat pukul sebelas malam baru balik.. Balik je masing2 try bottle baru masing2.... Nenek gelak je bila tengok bottle mOmma Qila tu... Dia kata mcm botol minyak wangi.. Bibik lak kata macam tempat isi ikan hiasan.. Ape daaaaa... Tapi mmg cute comel je kalau pegang....
Kan????? Rasa nak beli more colors untuk Qila tapi yang ade cuma orange, merah dan hijau je... Pink takde...... Nak buat mcm mana kan, ni aje yang sama dengan Nuby punye teats... Herrmmm.....

Esoknye kami ke Genting... Sebelum ke Genting, singgah KL dulu untuk beli BB baru Mummy..... Tima kasheh Daddy...............

:) Itu next entry pleaseee..

6 ulasan:

Lelord berkata...

pheeweeet pakai shawl ade bola2 api

Aida berkata...

cantik ekk botol qila tu .. kalau banyak kaler bley buat koleksi ..
marsha, terror awak pakai shawl gitu .. shantik !

@ MaMa ALyA @ berkata...

beshnyer nak gi Genting... ni yang buat tak sabar tunggu papa yaya balik nie.. ehehe.. jangun lupa update entry BB and Genting pulak..:-)

maya amir berkata...

lame tak jenguk sini.. hsbnd marsha dah balik eh? qila sure excited giler..heheheh

Marsha~ berkata...

Mama alya, entry BB dah buat aritu...genting je blom lg..hehe

sw33tdarling berkata...

ehh cute laa botol tuuu!