Jumaat, Februari 25, 2011

Misi mencari roti canai Bangi

Kesinambungan daripada kisah kami tidur kat Bangi cuti maulidur rasul tu kan, pepagi tu bangun terus cargas gi klinik... Risau sebab tetiba tengok bibir Ariq pucat semacam..

Tapi bila sampai je klinik, ligat macam gasing okaaaaaaaaaaaayyyy... Terus merah menyala bibir dia.. Doktor kata Ariq bukan kena campak.. Tapi just hot rashes je sebab dia memang tak tahan panas.. Yelah sibuk dengan kenduri kahwin, gi zoo lagi sehari dua sebelum tu... Dan cuaca mmg panas berdengkang... Jangan kata Ariq, I pun tak tahan uols...
Ni masa kat klinik... Masa masuk bilik doktor Ariq mengamuk okay tak puas main kat luar.. Geram betul I... Bila Bi bawak masuk car tu dalam bilik doktor, dia gi meniarap kat atas lantai tu sambil main car.. Boleh???? Anak sape ni perangai mcm ni??? Haih.....

Pas ke klinik, weols ingat nak pekena roti canai tapi disebakan dah nak dekat pukul 11am, sume pun dah tak jual roti... Ape daaa...
Sian Qila teringin sangat nak roti canai.. Last2 makan waffle jeghs.....
Ni budak mengamuk lagi nak minom air tapi Mummy bagi sket je.... Adooyaaaaaaaaaaiiii...
Sampai kembang lobang hidung minom air milo..... Minom nye sket tapi main je lebeih.. Mana Mummy tak geram! Panasnye cuaca harini.. Rimas betul...
Bebudak ni mmg comot yarabbi sebab makan waffle cicah coklat... Memang habis kena baju semua.... Lantak le nak oi... Mummy tak kuasa dah... Bukan Mummy yang basuh baju pun kan... Nak buat ape pun buatle.. Mummy kepanasan ni wey..... Semua ni kuar mmg tak mandi pagi.. Tu sbb melekit!
Kakak tunjuk peace dia pun sebok nak tunjuk peace...

Petang tu gak kami terus balik Melaka....

Lusanye, ke KL balik.... Addoooooyaaaiii.. Nak muntah ijau dah tengok hiway plus tu hokay........

Huhuhuhu...

4 ulasan:

norhidana berkata...

alahai risaunyer kalu anak2 tak sihat nih ye kak...
skrg nih mmg kalu dh ujan tu ujan je... sampai banjir2
tp bile pns... ya rabbi pns sgt2

LIP (^_^) berkata...

panas mmg merisaukan sebab takut anak demam..

maya amir berkata...

ariq punye kiss sungguh laa comel.. hahahaha...

oneyani berkata...

ahahah bole bayang cane ariq baring maen kete depan doc..hihi