Selasa, Februari 22, 2011

The Grato, Bangi..

Lepas keluar dari Zoo, kami terus shoot ke Bangi.... Singgah rumah Wynn dulu untuk mandikan anak2 kemudian keluar balik ke kedai Wynn & Yaser kat Seksyen 3, Bandar Baru Bangi tu... The Grato nama kedainye....
Meh bergambau dulu.... Time ni hujan le pulak tapi sekejap je.... So duduk berhimpitan sekejap... At first Qila dgn Ariq behaved gak.. Tapi bila masing2 dah puas makan, mereka mengaaaaaaauuummmm kebosanan!

Suka tgk gambar atas tu... A'qila dengan peace-nya yang tak sudah2.. Ariq tengah kembung pipi makan fries! Hehehehe..
Nilah Faznor dan Wynn kawan2 baik I masa kat UKM dulu.. Almost 5 years tak jumpa Faznor, dan Wynn last jumpa masa kat Genting dengan Qila dulu.. Eh, takle ade sekali masa Wynn datang Melaka.... Wynn tayang baju BB baruuuuuu..... :P
Memang anak2 I paling lorat kat sana taw... Geram sungguh... Ariq menjerit... Qila berjoget... Last2 I dan Bi decided kami tidur rumah Wynn je malam tu sebab macam tak puas jumpa dan bergosip gituh....
Budak yang kuat minom air!
Nak gak bergambar dengan Faznor......... Diorg sume stay kat Bangi.. Sesekali berjumpa mana cukup sejam dua uols!

Nak tengok ape I makan????????

Tadaaaaaaaaaaaaaa.....

Seafood Carbonara super malatops!!!!
Ohye, The Grato memang menjual pasta je... Yaser kan Italian Chef.. Semua harga adelah sangat2 berpatutan dan rasa makanannye??? Memang malatops! Uols boleh pilih nak pedas ke.. Atau tanak pedas... I pilih pedas tapi OMG.!!!! Sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Sangat cheesy dan pedas2 manja gituh!

I ni actually bukanle penggemar pasta2 ni pun.. I tekak melayu uols... Tapi Seafood Cabonara ni memang terbaek lah uols! RM7.00 sahaje! Dah separuh ngap baru teringat nak amik gambar ok??? I siap tambah Beef Lasagna yang lagikkkkkkkkkkkk lupe nak amik gambar! Lasagna tak ingat berapa harga.. RM11-12 sahaje kot... Memang sedap!! I bukan nak iklan ke nak bodek ke ape ek.. Yaser mmg pandai masak.. Semua sos adelah HOME MADE ok... Takde nak tiru2 sos mana2 supermarket ye... Hehehehe... Dan ofcos takkan sama kat mana2 tempat sekali pun!
Ni plak Sizzling Lamb Steak/Chop uolssssssss... RM10.90 sahajaaaa!!!! Takde rasa kambing langsung! Hehehe.. Sempat gak rasa sepotong... Adddooooyaaaaaiii.. Sedap gilaaaaaaa... Sekarang baru I faham kenapa Wynn boleh tergamak nak makan pasta atau steaks hari-hari sebab memang sedap laaahhh! Memang tak jemu pun kalau nak telan hari2.. Serius....

Pasal ni jugakle I meronta2 nak buat carbonara sendiri dan mintak resepi carbonara kat kawan2 fb gitu..... Teringin nak makan lagi tapi jauhle pulak Bangi tuuuuuuuuuuuu... Nak mintak resepi kat Chef Yaser tapi maluuuuuuuu.. Heuheuheuheu..

Hermmm... Pada yang nak try makan kat sini, jangan malu2 ye.... Lokasi kedai senang je.. Gi cari Fasa 3, pastu tanyelah org kat mana Pasta Station ataupun The Grato ni mesti org ramai akan tau punye....

Uols takkan menyesal punye.... Chef Yaser memang the best wooo sebab dia ade turun padang melayan customer dan ade pulak assistant yang sangat can do.. Wakakakakakaka...

I pun nak gi makan lagi seminggu dua lagi InsyaAllah....... Hehehehehehe...

Opppssss lagi.... Sila LIKE The Grato punye facebook ye uols... Muaccchhss!~

7 ulasan:

Elyn berkata...

aku nak try!!! seb baik ko bg fb die leh usha address...

Aida berkata...

nak kena cuba gak ni .. :)

waNiFarees berkata...

Kena try ni.. terliuq2 tengok saja..

jacky hussein berkata...

Rindunya nak makan carbonara Yaser. Last time makan masa Wynn nak ke UK dulu..

mummysyafie berkata...

kat Bangi yer? macam dekat je ngan putrajaya..nak gak rasa. nampak sedap la

ieda berkata...

lamb chop tu nampak bestnyerrr....

oneyani berkata...

memang kaju2 la yani like kan..awat murah dan sgt sedap ni??ni memang mendatangkan kejelesan la