Isnin, Februari 21, 2011

Empire oh Empire......

Day 3 kat KL, baru ade can nak jengah Empire.. Dua hari sebelum tu dah serbu GM dgn Aeon Bkt Tinggi... Boringgggg...

Masa ni hari ahad sehari lepas wedding cousin I tu.. Oklah tak ramai sangat orang... Patutle orang Subang suka datang sini.. Memang best utk shopping dgn anak2.. Kalau macam KLCC atau One Utama tu, kim salam ar kan.... Eh tapi lama kan tak gi The Curve.. Rindu lak nak gi sana.. Bi sayangggg.. Sebelum Bi on, kite gi the Curve nak?? Ling banjeee.. Huhuhuhu...
Hari tu sangatle panas ok... Sakit kepala I nak pandang luar kereta sebab ade orang dah rembat I punye sunglass... Dumpuk btol... :P Geram betul tengok muka dia yang bolat mcm kobis bunga ni.. Rasa nak picit2 je.. Rasa nak geget2 sampai lunyai... :P

Sangat sedih okay sebab sepanjang kat Empire, cuma beli toys dan baju anak2 jerrrsss.. I loponggggg je molot Bi tak offer ape2 pun untuk I... Huhuhu...
1st shop yang dituju adelah toysRus.. Haruslah Bi bagi tiket pada anak2 dia haaaa ko pilih ape ko nak nanti Daddy bayau... Qila sangat over excited.. Sume kite offer dia, dia amik then letak kat dalam stroller... Dia tu jenis tak meminta itu ini (kecuali balloons dan main rides masuk syiling tu), tapi bila kite tanye, Qila nak ni tak??? Semua dia nampak dia akan suka then angguk kepala then terus amik dan letak dalam stroller.... Sangat comel sebab dia lari sana sini bila kite panggil dia untuk dia pilih toys ape dia nak.... Suka sangat tengok dia happy..

Semua toys Daddy beli dua.. So takdelah diorg berebut.. Tapi one day kena gak ajar Qila dan Ariq untuk share sesuatu kan.. Sampai bila nak dapat semuanya sorang satu kan?? Kena belajar share gak tapi as for now, takpelah beli je dulu sorang satu... Diorg pun kecik lagi.. Selalu nak main sama2..
Aktiviti biasa kalau dah sampai mall... Happy diorg tapi slowwww je minatang ni gerak.. Tengok muka bebudak ni pun mcm nak tido je.. Hahahahah.. Tengok Ariq mcm dah sama besar je dengan Qila...
Ape lah busu Boy amik gambar tercrop kepala Garfield.. Ohye, buat Gee.. Sorrylah aku bukan tanak jumpa kau.. Tapi aku datang Empire bawak mak, bibik dan adik aku.. Kang bosan lak diorg nak menunggu kita berjumpa kan?? Sorry sangat... Next time ye bebeh....
Pas toys, Qila dan Ariq pow Daddy baju pulaaaakkkk.... Nasib baikle Mummy dah shopping baju sehari sebelum datang KL so Mummy tak heran sangat nak shopping.. Lagipun kalau ramai2 rombongan mcm ni, takde nafsu nak shopping barang sendiri sebab ramai nau yang tunggu.. Kalau barang anak2 takpe.. Tapi untuk diri sendiri, rasa tak best lah.. Tu sebab I suka shopping sensorang.. Tak suka lah org dok tunggu kite pilih2 barang... Nanti mesti terpilih yang tak berkenan sangat.. Hehehe.. :P

Kitaorg kat Empire tak lama sangat kot.. Lepas tu masing2 dah lapar, gilah carik makan.. Konon nak makan kat Serai tapi full house lah pulak... Kempunan mek uols!

Pastu, terus keluar dari Empire dan tunjukkan arah busu Boy untuk balik Melaka.. Dia satu kereta nak balik Melaka tapi I nak stay lagi semalam dua sbb ade agenda lain... Bibik pun I hantar balik sebab menyemak je kan.. Hehehehe.. So alang2 dah ke arah Sg Besi tu, terus Daddy ajak singgah Bangi.. Pekena D Limau Nipis yang super malatops tu!
Sepanjang perjalanan.... Dua2 anak2 tercinta TIDOoooooooo... Dah sangap Mummy tak tahu nak gi mana sebab diorg tido... Nak gi Festival Wow Putrajaya tapi tak sanggup nak redah panas.. Nak singgah Ariani Bangi tapi bila fikir2 balik, esok je lah singgah Ariani sebab esok I akan jumpa Wynn kat Bangi... Sudahnye kami tapau je D'Limau Nipis tu then makan dalam kereta sbb anak2 tido..
Yummmmmieeehhhhh... Tak padan dengan batuk ok....
Memang penat btol dua2 budak ni... Lama diorg tido....

Sudahnye, kami terus shoot ke PJ untuk jumpa kawan Daddy yg baru bukak baby shop under francis susu.ibu.com kat PJ nun......

Takde amik gambar pun sebab Mummy malas.. Hehehehehe.. Petang pulak ujan lebat... Sebelum balik ke Subang balik, kami ke Klang dulu amik door gifts yang tertinggal kat wedding semalam.. Dah tengah malam baru sampai Subang... Penat gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Next entry pulak pasal kami gi Zoo ye... :)

Musim AF sudah tiba.. Click sini cepat! AF9

9 ulasan:

Aida berkata...

air cendol ke tu ?? menarik je tengok .. sangat best kan tengok anak² tertib cenggitu .. rasa nak beranak 10 je kalau ada anak mcm tu .. tp jgn lah ikut time dia tertib .. dtg bukan time tertig, habis mommy dikerjakan ..

LiAnA berkata...

oiii pi bangi tak inform aku.. dah dekat giler tu

Marsha berkata...

liana... hahahaha.. aku mmg teringat kau duduk bangi tau time tu tp susah gak nak jumpa sbb bebudak tu tido, mmg nak kasi kereta kena bergerak tak benti2 baru diorg bleh lena.. kalau tak puas tido nanti, ngamuk malas aku nak layan...

takpe... insyaAllah kite buleh gak jumpa satu hari nanti.. huhuhu..

aida, time tido mmg syiok, tu sbb daddy saunggup drive tanpa henti nak kasi diorg tido lama.. heheh

Aliza berkata...

at least u dah sampai empire... i yg dok 3 langkah dari sana pun tak sampai2 lagi, huhuhuhuuu...

HaninFarshid berkata...

welcome to subang jaya....tak terserempak lak kiter eh? empire tu memang selalu hanin gi makan and beli barang skitlah...dekat je ngan rumah...heheheh!

bestkan shopping barang2 budak kat sana? farshid kata...pening kepala dier sejak empire bukak nie...hahahah!

comel je ariq and qila...happy diorang :)

DYLA berkata...

oh marsha, round the world. banyak tempat pegi ni...

GM klang tu memang boring. huhu.... awat tak habaq mai. leh inas jumpe qila.. =)

mariaariffbaby.com berkata...

huh.tak shopping apa2 utk u?
ni nak pulun shopping kat bandung yer
:D

Lady of Leisure berkata...

wah ada beg soping guess di ditu hehe

oneyani berkata...

alahai rindu sgt air d limau nipis tu..eskrem tambah ngan limau..mengancam uollllsss!ahahaha