Ahad, Februari 20, 2011

Anakku si flower girl..

Pertama kali dalam seumur hidup A'qila jadi flower girl di wedding cousin Mummy... Yelah arwah abah Mummy anak sulung dari 9 adik beradik.. So sepupu sepipit sume muda2 lagi.. Ade yang dah kahwin pun baru beberapa kerat.. Yang masih belum kahwin melambak2 lagi uols... :)

So ni wedding cousin Mummy kat Klang nunnnn... So Oni Qila (mak sedara Mummy tu) nak sangat Qila jadi flower girl.. So dia belikan sekali dress hitam kelabu ni utk Qila.. Comey sangat....

Qila memang suka lah kan dapat pakai baju cantek2 macam ni... Kembanggggg je idung dia bila org dok puji dia cantek... Huhuhu..

Daddy sibuk amik gambar sana sini walaupun dia bukan official photog.. Gambar Mummy seposen pun Daddy tak amik.. Sentap btol... Baru Mummy nak tunjuk uols baju malatops purple Mummy yang menyiksakan ni...

Hahahahahahahah... Ada anak kecik lasak macam kedidi tu mana boleh nak melaram uolss.. Dengan lengan yang lebar siap bermutiara bagai tu, dan material kain yang lembut mmg rasa nak nangis bila kena air sirap! Nak2 lagi bila Qila gi lap tangan dia yg penuh minyak kat baju Mummy.... Meroyaaaaaaaaaaaaaannnnnnn!!!!!

Tak cukup dengan itu, dengan baju yang vouge tu kena cebok anak berak uolsss!!! Huwaaaaaaa.......... Sadis tahap puaka hokeng...

Apa?? Bibik kan ade??

Helllooooo...... Tak semua pasal anak aku pas kat bibik ye... Ade gak aku buat sendiri.. Aku ni mak, kalau tanak buat sume tu baik takyah beranak... :P

Tetiba emo kan...

Dahtu, janganle merungut... Heuheuheuheuheuheu.... Bukan merungut uols... Mak cerita je sebab mak rasa macam kelakar le puloks.. Terkial2 nak senteng lengan vouge tu dalam toilet masa nak cebokkan Qila... Kuikuikuikui...

Ohye, pengantin lambat sangat jam 2pm baru nak sanding.. Anak I dari jam 11am dah siap cun malatops... Tu sebab suruh dia makan duku.. Takot lapar lah pulak kan.. Tapi seksa lah nak melayan dia bagi jangan bosan atau ngantuk kan... Huhuhu...

Dia siap bermake up masa ni tapi tak nampak sangat.. Light2 jers....

Ariq baruuu je bangun tido.. Lena dia tido bukan main lama kat dalam bilik..... Tu yang bangun tu dia hyper semacam... Tak duduk diam uols...

Walaupun masa ni masih mamai2 kucing......... Peace tetap nak tunjuk ok...

Handsome sungguh dia dengan kemeja lengan panjang niiiiii...

Ohye, ni semua gambar dari BB I.. Dari camera Bi I rasa Bi tak transfer pun lagi.... Ni aje gambar yang ada masa bersanding.. Masa berarak memang lawak gila sebab Qila asyik nak pandang belakang nak tengok kompang... Maybe jugak dia malu sebab ramai gila orang amik gambar.. Kepittttt je dia jalan nak tabur bunga pun malu....

Dah start menguap tu yang tak tahan... Belah kanan dia Kak Husna.. Cousin I, anak mak busu I.. Qila paling rapat dengan Husna.. Tu sebab sepanjang majlis tak susah nak jaga dia, dia asyikkk berkepit dengan Husna...

Ini lah cousin I.. Yang laki tu... Kahwin org Raub.. Ko tengoklah Qila tu bukan main kepit Kak Husna dia....

Bunga dalam bakul tak luak langsung.... Masa ni baruuuu diorg sibuk nak baling bunga tu... Dah semua kids dok serbu depan pelamin sebab diorg ingat flower girls tabur gula-gula.. Wakakakakaka... Yang serbu depan pelamin termasukle Ariq!


Hahahahahaha.. Kan? Pengantin bengaaaanngggg je.... Naib baik ni majlis belah lelaki.. Takde hal kalau tak protokol sangat kan?? Ngeeee....

Masa pengantin makan beradap, habis pelamin diserbu budak2.. Hehehehe... Nasib baik hari tu ujan sekejap kalau taaakkk... Panas berdengkang! Masa ni lah Ariq dah start kena hot rashes...

Percutian kami tak berakhir disini, pastu hari berikutnya shopping trip ke Empire dan trip ke Zoo...

Next entry please.... :)

4 ulasan:

far_east berkata...

ala kak marsha baru nak tengok baju yang vogue tue ;)

ala cute nyerr qila dgn gaun dia..nmpk tomey laaa

ariq plak nmpk hensem..xder yg terpikat kat ariq kerrr??

Aida berkata...

ariqqqqqqqqq .. hencemmmm betul dia .. gerammmm tengok dia yg semakin membesar semakin hencem tu ..
qila .. aunty geram tengok qila .. shomelllll je pakai gaun kembang tu .. ada pusing-pusing mcm cinderella tak ??
publish lah pic baju tu .. nak gak tengok ..

Aliza berkata...

loorrr dok tunggu la nak tgk gambar baju vogue tu... ehehehe. takper, amat memahami. sejak ada aina pun, mmg paling ringkas ajer la segala baju yg dipakai. tak kuasa nak melaram kalau nak kena basuh berak, cuci muntah segala bagai... LOL

oneyani berkata...

ahahha kelakar je dgr akak ckp pasal kene cebok tu..

cantek ah baju pengantin perempuan n ariq..ni rase nk bersanding lagi ni...tp ade ke org nak layan??ahaha