Khamis, Februari 17, 2011

Anak Daddy yang manjeeeee....

Sehari dua sebelum kami cuti panjang tuhari, Qila diserang batuk balik... Risaunye Mummy dan Daddy tau sebab dah berapa kali dia kena batuk sejak November lepas... Hanya dia je yang kena tapi adik sejak admitted tuhari mmg dah fully recover... Dah memang takde batuk2 lagi... Mummy sangat risau taw Qila asyik kena neb...

Walaupun takde masalah untuk dia amik neb sebab dia memang suka.. Nak tau kenapa dia suka??? Sebab macam ultraman kata dia.. Nguahaahahahahah.. Bertuah punye anak.. Banyak2 superhero, ultraman jugak yang dia puja.. Padehal bukan pernah tengok pun ultraman.. Mana entah dia belajar... Beria2 dia tunjuk skills pegang nebuliser tu sendiri depan Daddy.. Heheheh.. Terus dengan muka bangga cakap dengan Daddy.. "Macam ultraman kan Daddy kan??"

Hehehehehehe.. Sepanjang Mummy teman dia amik neb selama ni tak pernah plak cakap macam tu... Dengan daddy macam2 dia cerita... :P Anak Daddy le katakaaaannnnnn....

Bila Daddy kata, ok dah habis dah.. Dia siap cakap.. "Blom... Sikit lagi ni..." Aduhaaaaiiii anak... Kak nam betul mulut tu taw... Nasib baik kali ni Qila batuk tak lama... Dua kali muntah lendir dan kahak, terus ok.. Alhamdulillah... Pengajaran jugak buat I, supaya tak bagi lagi Qila makan limau nipis bila time dia batuk... Sebab kalau ade mild athma, mmg pantang ooo pekena limau nipis..

Siap test pakai getah tu tgk tercabut tak.... This time doktor bagi Qila singulair sachets untuk sebulan.. Ni kira rawatan untuk kuatkan lung.. Dulu masa Ariq admitted, paed bagi ubat ni gak.. Alhamdulillah, sampai skrg Ariq dah tak pernah batuk lagi... Tapi memang kena perfectly amik setiap malam selama lebih kurang sebulan...

Pas gi klinik, Mummy terus nak masuk office.. Daddy banje makan nasik lemak dulu... Selera betul Qila makan nasik lemak... Sampaikan mintak tambah tapi sayang kebetulan nasi lemak habis pulak... Terpaksa bagi dia nasi goreng tapi dia tanak... Daddy try pujuk cakap yang tu nasi lemak gak tapi style goreng tapi dia tanak makan pun...

Tapi bila sampai je rumah terus dia tanye Daddy, "Daddy.. Kat rumah ade nasi lemak goreng tak??"

Hok alooorrrr.... Terdiam Daddy tatau nak jawap ape sebab memang tak bungkuskan pun.. Syiaaaan anak Mummy... Nanti kita makan lagi nasi lemak kat sana ek sayang???????

Huhuhu.. Gigih kan I update blog tgh2 malam buta ni??.. Takleh tido le puloks... :) Esok pepagi nak ke Putrajaya meeting kat KPT.. Pastu terus shoot ke KLCC... MTE uols... Kije kije kijeeee...

Atas permintaan Daddy, kami bawak gak putera dan puteri hati kami bersama.. Daddy tak sampai hati nak tinggalkan anak2 dia... Nampak gaye nye, takde canlah nak tgk movies kat Pavilion nanti.... Cit.....

This time no shopping trips ye.... Mummy dah INSAF!!

Tapi kalau Daddy nak shopping gak, Mummy tak campur... Buwek!!!

4 ulasan:

maya amir berkata...

wahh bagusnye qila tak nangis kene neb.. danial zaman kekecik dulu meraung2..*bagus gak die ingat die mcm ultraman*..hehehe..

mummy_adam berkata...

samalah mcm adam nie.. asyik batuk jea.. baik nyer sekejap jea, pastu kena balik..

Tanpa Nama berkata...

rasa nak tampar2 jer Qila ni...
geramm sangat ..notyyyy jer muka dia

Aida berkata...

u ols keje kat klcc tu .. best kan .. kita org ni kalau ada pameran mcm tak kena tempat je .. padang rugby pun penah .. habis make up cair!