Jumaat, Januari 28, 2011

Terima Kasih Bi.........

Sebenarnye, I dah lama sangat nak pakai BB ni tapi Bi kata dah ramai sangat orang pakai.. So dia tanak belikan.. Dia kata design BB buruk gila.. Dia suka belikan I sesuatu yg lain dari yang lain tapi semua brands yang dia suggest I tak minat nak pakai... Bagi I, yang penting boleh berinternet secara sembunyik2 dan tak perlu nak pakai netbook... Nguehehehe... Dan yang paling penting... Senang nak update blog.. Dan ade camera yang bagus beserta screen yang besar...

So bila Bi dah kata macam tu, terus I tukar passion & fikiran... I teringin lak nak pakai Iphone 4 tapi macam tak sesuai dengan I sebab I mmg tak 'masuk'dengan konsep 'touch screen' sbb I cepat baran kalau susah/lambat nak taip sesuatu.. Lagipun I just suka dengan kualiti camera Iphone je, lain2 macam tak berapa sangat.. Bila org tanya kenapa I nak pakai Iphone I akan jawap, saje nak nampak class padehal bukan sebab teknologi.. Hehehe.. Dengan phone Bi pun I selalu hangin sebab touch screen... Jangan kata phones.. Dengan garmin pun I hangin sebab touch screen.. Hahahaha.. Taurus memang panas baran uols.... Lagi mau tanye..

Terus I decided, better takyah lah kot nak pakai Iphone.. I tak suka main games.. I lebih pentingkan blogging so....... I pilih BB...

So, lastweek I saje je cuba nasib dan cakap dengan Bi, I nak jugak pakai BB sebab rasa mcm dah ketinggalan zaman sangat kalau tak pakai.. Sana sini org pegang BB & Iphone ok, I bengang... Hahahahaha.. Gedik kan? Siap I cakap dengan dia, sanggup nak bayar separuh kalau Bi tanak belikan jugak..

Kesian Bi.. Setiap kali dia sign off, I mesti pow dia handphone... Atau netbook baru.. Padehal hp sebelum ni baru je beberapa bulan....

Tak sangka, harini Bi tunaikan permintaan I walaupun dia bukan belikan yang I nak, tapi takpelah.. Syukurle dari takde kan... Maybe Bi kesian sangat kot sebab sejak last year mintak BB baru kali ni dapat... Tapi bagus gak sebab last year, BB punye kualiti gambar still teruk.. Skrg dah ade 5mp ok lah sikit kan... Terpaksa down grade sebab phone I skrg ni camera 8.1mp.. Huhuhuhuhuhu...

Yang penting phone baru.... Part paling malas adelah nak copy phonebook dan data lain.. Haiyoooo...
Inile BB baru I... Jadile dapat Bold 3 instead of Torch.. I suka Torch sbb feeling2 Iphone tapi tetap ade keypad untuk menaip.. Tu yang best tu.. Kalau rasa nak taip laju bukak je slide dia tapi takpelah sebab I ade mission baru... Seminggu dua lagi I akan pujuk Bi beli Torch so I akan tukar2 pakai dengan dia... Nguahahahahahahahah.... Harap2 Bi tak baca ni.. Hahahahahahaha...

Ape2 pun, terima kasih sayang..... Sebab layankan karenah Ling yang ngada2 ni... Bukan Ling tak syukur ape yang ada, cuma Ling ni kureng mudah puas hati dengan sesuatu gajet baru mahupun yang lama... (Padehal kau cepat bosan) Heuheuheuheu...

Terima kasih sayang...... Terima kasih untuk segalanya...

Ling suka BB baru ni..... Tapi tak reti guna... Tapi malas nak baca manual... Huhuhu...

Oklah uols, I nak join anak2 I tido... Letih gila sebab dari pagi subuh dah keluar rumah.... Tapi pun main indoor je sebab cuaca teruk.. Sejuk gila ni... Feeling2 kat UK uols.....

Oppppss... Entry ini bersiaran langsung dari Genting tapi bukan pakai BB.. Pakai netbook jers...

Selamat Malam uols!!!

20 ulasan:

LiAnA berkata...

ehh kita sama bintang.. mmg betul kita ni kalau mood baik sabar yg amat.. tp kalau tgh marah tahap menggigil ko menahan muahahah

Lelord berkata...

hahahhahah BB sudah...dak ajaipun dah lama pakai iphone, aku baru hegeh nak pakai slps byk kali cobaan pujuk memujuk dan merajuk

isya berkata...

wow! jeles tau.. ;p

Tanpa Nama berkata...

tiada ape yg gembira di dalam dunia ini selain melihat insan yg disayangi itu gembira....sebbaik qila x tahu sebelah kedai BB tadi tuh kedai mainan sbb dia cume nampak rc heli ngan rc car jeh...so dia anggap nie kedai menan daddy...apepun sama2 sayang...
-bi-

Ena Mazly berkata...

I likeeeee.......

Marsha~ berkata...

Hehe..hadiah kena tinggal lama..

mamaDhea berkata...

woweeee!

-aNida OtHmaN- berkata...

cayalah BB suda...pasni di mana saja pasti blew Online....
betuaH akak.......

chugie berkata...

wah.. bestnye dpt BB, senang lah nk blogging and Fb nanti.

Aliza berkata...

waahh tahniah :-)
ada toy baru ek....

HaninFarshid berkata...

hehe...sama kiter marsha....bold 3...boleh bagi pin number :p buat bb messenger :)hanin beli bb sebab senang nak reply e-mail farshid and chatting dengan dier bila2 je...tengah shopping pun boleh reply e-mail ngan chat ;)farshid suh beli torch..tapi hanin tak nak...takut kyra touch-touch torch tu...rosak nanti...hahah!! ni pun bb hanin dier buat mcm harta dier :p

bestkan bila laki kiter manjakan kiter?heheheh.....have fun with ur new gadget...kiss qila and ariq for me...

Elyn berkata...

syabas...... lepas ni tlg rajin berkicau ek hihih

Amin Iskandar berkata...

Tahniah!!! Sila tukar link blog aku di blog kau ke www.aminiskandar.blogspot.com. Enjoy your BB!

gee ryder berkata...

huh samala aku pun xbrape ngan touch screen..laki aku asikla touchscreen, skg kali kedua

littlehumblelynn berkata...

marsha


sgt jeles ok!!!!!apapun sila paw kow2..hehehe edisi nak bermanja2 tuh!!

shu berkata...

wahhh barang baru!

nanie berkata...

waaa...bestnye lahai.tu che abg dh komen kt ats.muahahaaa...best erk mummy.,qila n ariq daddy ade.have great day...

Marsha berkata...

ala korang ni..... BB je.. dah bertahun pun org pakai.. huhuhuhuh.. malu saye...

Aida berkata...

marsha, aku pun mcm dah kemaruk tengok org pakai bb .. terasa mcm aku ni duduk kat zaman batu plak ..

Marsha~ berkata...

tulah... dah pakai BB, asyikkkkkkk dok jeling org yg pakai iphone.. nguahaha.. manusia mana pernah puas... hehe