Selasa, Januari 18, 2011

Kenapa kat kampung banyak bunge?

Balik kampung lagi......

Actually balik bersebab... Mak I tu uols... Kalau si Qila ni batuk2 je mesti dia ajak gi Klinik Malaya kat Muar tu... Katenye Qila tu sesuai dengan klinik tu... Malas nak bising2, I bawakle jugak Qila ke sana sabtu lepas.. Dah alang2 sampai Muar tu, singgahle kampung satu malam.....

Qila dan Ariq memangle happy sebab kampung luas... Sejukkkkk dan damai......

Tengok tu... Macam mana nak sihat kalau asyik lari sana sini????

I paling risau kalau anak2 I batuk... Haisshh.. Risau serisaunya.... Qila ni batuk sampai alsemput so kena neb malam sabtu tu.... Tapi dia sangat bijak.. Pegang sendiri sambil tarik nafas dalam-dalam.. Hehehehehe...

Dan yang buat risau, kalau berjangkit kat Ariq... Sebab dia ni baru je baik dari acute brochiolitis last 2 months kan...

Si adik pun nak pakai bunga jugak.. So Mummy petikkan bunga kecik ni untuk Ariq... Kat kampung ni banyak bunga uols..... Cantik-cantik.. Tambah lagi musim hujan kan.. Cantikkkk je bunga tu kembang...

Sibuk betul kepala bibik tu....

Masa kat kampung juga I diserang selsema teruk sebab makan sambal belacan! Cinabeng.... Masa tengah tidur tu Qila kejutkan Mummy dia ni suruh amik gambar dia pakai bunga... Tapi bukan nak pandang camera... Haih..........

Cepat sembuh sayang... Mummy risau kamu asyik batuk je ni... Dah berubat kampung pun still kena lagi... Haih....

4 ulasan:

Aida berkata...

mcm kat hawai plak berbunga sakan .. atau mungkin kat bali saja ?? hehehe .. apa pun qila nampak sihat kan .. :)

. i n n z c h u b b y . berkata...

inn pun baru je baik drp batuk ni,kak....

memang musim agaknya skrg ni...

adik inn sampai terkena jangkitan kuman kat paru2...

littlehumblelynn berkata...

marsha


bila anak2 mula batuk ..aku yg lebih kecut perut,risau ke main..smg x melarat !!

maya amir berkata...

hahaha..ariq pun pakai bunga..comel:))