Isnin, Januari 24, 2011

Detik-detik kepulangan Daddy...

I betul2 tak sangka Bi akan pulang sehari awal... Ingatkan esoknye baru Bi sampai... Pagi tu dalam jam 8.30 pagi, tiba2 Bi bagitau pukul 9.00 am tanker akan masuk port Sg. Udang.. Aik.. Ingatkan ahad baru sampai... So memandangkan maybe tengahari baru Bi balik, I bawa Qila gi playschool dia dulu..... Rasanya pantas sangat masa berjalan pagi tu.... Sampai rumah balik dah nak dekat pukul 12 tghari.. Cepat2 I berkungfu kat dapur... Setengah tahun I tak masak uolssss...... Harussssssssssss I nak masak untuk suami I walaupun sangat kelam kabut sebab jam 1.30 pm dah kena amik dia kat Banda Hilir..
Untuk memastikan anak2 tak ganggu I dengan bibik memasak, kami bagi diorg leka dengan books... Berkampungle kami kat dapur itu... Dengan laju I masak uols.... Memang kelasss...... Bebudak ni bukan tahu duduk diam2.. Kejap je diorg leka, pastu masing2 merengek nak memasak jugak! Haih.. Orang lagi nak cepat...
Bagile sorang satu periuk buat mainan diorg... Tapi dengan Qila kena bagi sayur betul2 untuk dia masak.. :P Tapi kejap je pastu masing2 bergaduh berebut periuk!

Tepat 1.15pm terus I ajak Qila pergi ambil Daddy... Tak dapat I nak explain betapa bercahayanya muka Qila bila I cakap,

"Jom ikut Mummy amik Daddy nak?"

Terus dia senyum ok... Dan teru zikir2 non stop okay kat dalam kereta.. "Nak amik Daddy ek Mummy..." "Bye bas.... Qila nak amik Daddy ni.. Nak amik Daddy kat sana..."

Kereta stop dekat traffic light pun dia tak sabar, suruh I jalan jugak.. Hehehehehe...
Uols pernah tengok dia amik gambar happy macam ni kalau I amik gambar dia kat dalam kereta??? Tak pernah kan?????? Disebabkan mood dia sangat happy haritu, dia yang mintak nak buat peace bila I nak amik gambar dia.. Sangat2 terharulah sepanjang jalan on the way ke Banda Hilir tu, mulut dia tak henti2 bercakap nak amik Daddy... Nak amik Daddy.... Sayu sangat... Siap bawak wisel nak tiup Daddy... Hehehehe...
Bistu tak fikir I??? Sengih sampai telinga uols...... Nguahahahahahahahaha...

Opppssss.. Kitaorg sampai awal.. Ohye, tanker Daddy masuk Sg Udang Port.. So dia naik boat ramai2 dgn crew lain dan turun kat Banda Hilir.. Yelah, senang crew lain nak jalan2 kat sekitar sini kan.. Banyak malls.. Dalam 15 minit gitu lah tunggu Daddy....

Qila asyik tanye... Mana Daddy ni Mummy????
Mana Daddy???? Siap buat tangan macam tu cari Daddy dia ok.. Hehehehehe... Walaupun panas, hati senang kan, tak kisah pun kena tunggu lama sikit.. Heuheuheu..Qila menunggu Daddy dengan penuh debar.. Ohye, bibik dan adik tak bawak sebab tak muat.. Daddy bawak sekali Capt. dia balik sbb nak pakai kereta nak gi beli barang... I tanye Qila, nak air kotak tak untuk penghilang dahaga.. Dia tanak okay..... Heheheh... Dia jarang tolak rezeki.. Uhuks..
Kami menunggu dengan penuh debar.. Bila Bi call je cakap bot dia dah nak masuk port, terus kami diri lebih dekat dengan jeti.....
Qila menunggu lagi... Dan lagi....... Bila I nampak je boat dari jauh I dah sengih sampai telinga ok... Berdebar-debar sangat.. Heheheheheh.... Qila sangat excited.....
Tuuuuuuuuuuuuu... Boat yang membawa rombongan tanker Melati 3 yang juga membawa suami kesayangan saya.....
Tu Daddy!!!! Qila tak kekok pun jumpa Daddy...... Dah macam mongolian dah laki I ni... :P
Qila tolong Daddy bawak helikopter kecik Daddy.. Hehehehe.... Adegan lain malu nak amik sebab Capt ikut kami balik... Heuheuheu... Takpe, kat rumah boleh sambung bergomol...
Muka Qila tuuu haih.. Memang takbleh nak senyum kalau Mummy tunjuk camera... Sayu sangat bila dia asyik berkepit je dengan Daddy dia... Habis sepah satu rumah dengan barang2 Daddy...
Ariq pada mulanya malu2... Tapi lama2 dia ok je... Ariq memang no hal.. Dia memang peramah...
Puas Daddy gomol anak2 dia mengubat rindu lara... Ihiks..
Petang sikit geledah habuan masing2... Jam-jam tu jugak nak pakai baju2 yang Daddy beli...
Haaaaiiihhh.... Tengok tu... Siap nak joget2...

Yang pasti Qila asyikkkk sebut2.. Mummy.... Daddy... Mummy... Daddy.... Lama tak dengar perkataan tu keluar dari mulut dia kat dalam rumah ni... Indahnyeeeeeeeeeeee rasa....... Lama tak rasa macam niiii...

Paling best, pagi ni ade orang hantar gi office dan bersarapan le kami 4 beranak kat warung fav kami.... Ngeeeeeeeeee.... Tak sabar nak balik!!!!

26 ulasan:

Lin berkata...

Rasa happy baca entry kalini...dapat tumpang rasa seronok awak dan anak² jumpa daddy :D

LIP (^_^) berkata...

eheheh...selamat berbahgia marsha..

-aNida OtHmaN- berkata...

YEAAAA....
akaksha...nida plak yang happy bila baca bloq akak nie..
bedabar-debar rasa tggg ORG tersayang yer kak....BTW selamat berhapy besama en.Somi tesayang....

ayah,ummi, farish berkata...

seronok sgt aku baca entry ko, nyah...terasa aku cam qila lak..betapa hepynyer dia bila dpt jumpa daddy..mummy dia aku tahu ler..lagik lah meronta2 hepy dia...heheheheh

far_east berkata...

waaa memang terserlah laa kehepian kak Marsha...;) selamat berbahgia 4 beranak nie yer...

ummi abah diary berkata...

sangat hepi..sayu pun ade.. ;)

chugie berkata...

seronok baca entry akak ni, tumpang gembira jugak dengan kepulangan incek suami tu.. mesti anak2 happy sangat2 kan.

laila berkata...

yeayy selamat bergembira kak marsha and family!

Marsha berkata...

hehehe.. thanx korang.... komen2 koranglah yang sentiasa membunga2kan hati saya.. nguehehehehehehe....

Elyn berkata...

tumpang happy ko beb!!

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

tumpang heppi my dear! :D

.ArianiAizat. berkata...

1.membaca dengan penuh excited sebab lama tunggu kemunculan entrie neh tau!
2.excited tengok qila tak hentihenti sebut 'nak amik daddy.
3.excited tengok k.marsha senyummm sampai ke telinga!hahahah cute :)
4.excited dan sayuuuuu nya tengok qila&ariq jumpa daddy setelah bebulan tak jumpa.mcm mana lah ayra nt..huhu
5.im happy for you! :))

Ummi berkata...

bace dari huruf ke huruf tau...susunan gambarnye snagat suke..boleh medebarkan hati sesape saje yang membace..nak tau ape..ape..ape seteruenye..lepas tu ade ending yang sangat hepi..
tetibe je touching jugak..huhuhu..
ohh anak-anak..

Lelord berkata...

uishhhh kiri kanan jari dak zaki cimmcimm emas kah.? ekekekkee

mummy_adam berkata...

comel :) semua sgt happy..

. i n n z c h u b b y . berkata...

happy for u,kak marsha!

bestnye dah kembali berempat... :)

Ainul Hayat berkata...

Wahh....Family kak Marsha dah lengkap semula....hehehe....gembiranya saya melihatnya...heheheh

Aida berkata...

yeayyy .. marsha happy, saya pun tumpang happy gak .. tahniah .. selamat menjalani aktiviti keluarga .. :)

εїз Cik Fasya εїз berkata...

syahdunye kak..epi for u,qila n ariq..:))

eiNa berkata...

hepi nye qila... heppi for ur family bila sume dpt jumpe kan..

Maslina Rosdiana berkata...

Kak Marsha,

Bestnya bila merasai debaran nak bertemu semula dengan yang tersayang...feeling yang x dapat digambarkan...berdebar-debar dan macam lagi...syok baca..teringat plak masa 9 bulan lepas sambut kepulangan cik abang sayang saya...

Tapi paling best tgk aksi Qila...hehehe

oneyani berkata...

wah senyum sampai tinge eh...semoga masa kali ni di isi dgn penuh kualiti ye kak..sesekali curi la mase update blog ye...

now genting time yeeehaaaa!

shu berkata...

terharu!
~speeceesss!~

mariaariffbaby.com berkata...

love this entry!!
its happy entry!!

yeahhhahahaha!!

Marsha~ berkata...

terharunyeeee baca komen korang ni... huhuhuhuhuhuh... thanx korang... thanx sebab selalu memberi semangat... :)

Mama Qiestina berkata...

weeeeeeeee semenya gambar dalam hati ada taman :)

hanya kite wife-wife yang selalu jauh ngan hubby akan paham kan..

and plg sonok tgk anak-anak kite berpelukan ngan ayah derang,taching kan!