Jumaat, Januari 14, 2011

Anak-anak dak Zaki!~

Masa ni we ols dalam kereta...

Tak berapa ingat kat mana tapi area2 rumah jugak sebab tunggu nenek hantar something kat rumah kawan dia.... So sementara tunggu nenek bergosip2 tu, anak-anak I mengganas dalam kereta..

Dua2 berebut nak duduk atas pangku sebab nak main stering.. Sorang pegang stering, sorang lagi pun ikut nak pegang gak... Dahle peha mak diog ni macam batang kayu..... Haih...

Si adik tu boleh tahan gak tau.... Manalah kakak dia tak lepuk dia.. Suka sangat potong line.. Semua yang kakak pegang, dia nak.. Memang nak makan lepuk le tu... Hehehehehe..

Ni kereta Busu Boy.. Mamat tu letak benda alah ni kat dalam kereta dia.. Katanya ada bau rumput padang bola... Qila suka pulak bau benda ni... Sket2 nak hidu... Sket2 nak hidu....

Ariq skrg ni dah pandai demand nak pegang stering sambil diri.. Habis dia main signal dan wiper.. Geram tol... Si kakak pulak dah pandai start kereta.. Macam2 lah korang anak-anak oiiiiiii.... Lagi dihalang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii tangan diorg panjang je nak buat tu semua...

Ko tengok!!! Tengah sepakat sekata menjahamkan radio kereta Busu Boy dia.. Hahahahahaha... Semua punat diorg tekan! Tukar gear dah biasa sangat dah.... Tulah kalau sejak kecik dah biasa duduk carseat, bila sekali sekala dapat peluang bebas macam ni... JAKUN uolsssssssssssssss... JAKUN!!

Tapi aku kadang2 biarkan je... Reverse psikologi.. Kalau kau halang, lagi diorg bentak-bentak nak buat.. Dah dapat buat sekali, cukup dah.. Puas lah hati diorg... Kalau buat berkali2, mmg nak kena geget lah tu kan...

Macam Qila ni... Percaya tak dia sedang ala-ala drive kereta ni...

Hahahahaha... Dia nak sangat try bawak kereta.... Tapi aku bagi drive kat kawasan rumah aku jeghs... Aku tekan minyak dan tukar gear.. Dia pegangle stering tu....

Pandai lak tu bila aku suruh corner, dia bertungkus lumus pusing stering tu.. Heheheheheheh... Panjangggggg le leher dia tengok jalan...

Dah dapat merasa drive sekali dua, dia sukalah hati dia... Bangga sebangga-bangganya sampai kembang lobang hidung serta pungkok dia... Hehehehehe...

Tapi jangan tiru ye uols.. Bahaya....

I memang begini.. Sejak kecik dah rebel.. Ihiks... :)

5 ulasan:

mummysyafie berkata...

abis satu kereta diaorg tawan. hihih...cumil..

-aNida OtHmaN- berkata...

qila & ariq budak bijak.....
comeilaaa dak Qila nie
geram PIPI diaaa

maya amir berkata...

like mommy like daughter laa qila ni:))

Lady of Leisure berkata...

amboi aunty lady pun tak terer bawak kete lagi hikhik

Aida berkata...

biar dorang explore .. err tapi jgn biar sangat .. bahaya .. takut terlepas handbreak .. (kete manual punya kesss)