Rabu, Januari 12, 2011

Alahai anak aku ni..

Well sangat sibuk ye puan-puan sampai I tiada masa nak update blog.. Maklumlah I ni pekerja yang baik serta ibu yang solehah... Tiba-tiba macam tiada masa nak update blog disebabkan kekangan kerja di pejabat mahupun di rumah.. Sungguh.. I tak tipu..

(betulkan pungkok)

Semalam macam biasa lah kan kalau kat rumah... Lepas pulang je dari pejabat, I mesti akan ambil masa berjam-jam untuk melayan karenah anak-anak yang sangat manja dan memerlukan perhatian lebih dari I.. Maklumlah, hampir 10 jam tidak berjumpa..

Si adik mintak dukung..

Si kakak juga begitu..

Ape diaorg ingat body mak diorang ni macam body Daddy boleh nak dukung diorg kiri dan kanan??????????!!

Ooopsss... Kembali sopan please...

Haih...

Setiap hari selepas melayan anak-anak, I akan mandi... Selepas mandi, makan, solat semuanya tu kan, I akan sambung layan anak-anak main atau membaca buku di bilik mereka...

I selalu bersyukur sangat sebab I ade pembantu rumah yang buat semua kerja rumah dan ade seorang mak yang tolong memasak untuk I.. Kerja I kat rumah cumalah melayan anak-anak sahaja.. Tetapi itu pun I heran kenapa I tiada masa untuk online di rumah dan pergi ke spa untuk mencuci muka..

Haih..

Selepas selesai makan malam, anak-anak I mulalah menguap secara berjemaah... Lantas I akan tidurkan mereka.. Si kakak tidur sendiri tetapi masih bersama I di bilik utama..

Si adik banyak songeh sikit so I sebagai Mummy yang comel, kenalah menepuk-nepuk punggongnya dan mendodoi-dodoikan dia, baru dia nak tidur... Kadang-kadang senang sahaja, kadang-kadang ambil masa juga.. Bergantung pada tahan kemengantukkannya.

Selepas mereka tidur, I pun mulalah mencari baju dan tudung yang sesuai untuk dipakai esok hari untuk ke pejabat lantas menyuruh sang bibik menggosoknya..

Haih.. Penat sungguh!

Lantas terus mencapai remote TV untuk menonton Dia Atilia yang ceritanya entah apa-apa lebih-lebih lagi si Ammar kekasih si Puteri Sarah yang gelap tu mengayakan rambutnya dengan aarrghhhhhh.... Teruk sekali..

Haih....

Tetapi I tak faham kenapa I boleh mampu nak menontonnya sampai habis..

Sebelum Lagenda Budak Setan ditayangkan, I masuk ke dalam bilik untuk tengok anak-anak I....

Sekali......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Alololololooooo... Kasihannya si kurus ini..................
Kenapa lah kau tidur terlalu comel anakku? Mulut ternganga sambil kepala tersandar di bantal peluk Mummy??????

Pasti dia terjaga dan mencari Mummy tetapi terlentok kembali kerana mamai...

Hehehehehehehe...

I panggil bibik untuk gelakkan dia secara berjemaah...

Heuheuheuheuheuheuheuheuheuheuheu...

Adik... Adik......... Dia memang sangat lucu ketika tidur.. Dia tidak boleh tidur dengan tenang tanpa I disisinya.. Maklumlah, ketiak I ini adelah idolanya pada setiap malam...

Semakin hari juga adik semakin kurus kerana tidak mahu makan sedangkan sebelum ini kamu tidak begitu..

Haih....

Dah tu aje........

11 ulasan:

Lelord berkata...

hahahha klaka arr u ni...

tp mmg cumil itu dak ariq..molot nganga tu kuokan hasil skali ke beb

zoe berkata...

colorful betol katil akak!. hahaa

littlehumblelynn berkata...

sgt comel entry ini :)

Ena Mazly berkata...

I rasa cam nak tergelak baca entry u yang ni.... Ehehe..

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

kalau ayern tido gitu,saya kata mulut COPONG!.ahhaha..tapi sampai skrang ayern tido gitu kalau dia letih..sgt cumel hokey,rasa nak gigit dan dalam hati "ANAK SAPA LA NIH!"hehehhe

Marsha~ berkata...

si Ariq tu letih ke tidak ke mmg tercopong 24hrs.... heuheu..

dila~noor berkata...

bestnye dpt anak2 sng nak tidur..
smpt jgk tgk tv.ktrg mlm2 pun kn tgk upin..hahah

Elyn berkata...

hoih penat aku baca bahasa skema ko ni!!! hahaa

-aNida OtHmaN- berkata...

kaksha......aRIQ semakin slIm erk....ermmm tp tak sngt rasa tuh

anak nida lagiklaa...maKan tak berapa mau...kalO blew nak melekap kat DADA nie jaa..mnyusu.....

mama suspek dia CACING susu.....huhuhuhhu.......

Aida berkata...

sangat independant lah ariq .. takde bau ketiak mummy tp dapat angin² pun jadi .. hahaha

shu berkata...

loor...mummy dh kantoi kan si adik tidur begitu..haha..cute!!!