Khamis, Januari 20, 2011

Aduhaaaiii anak!

Penatnyeee... Serius I sangat sibuk dengan keje office yang melambak2 kerana dah bertukar Unit dan dapat boss baru... Adoiiii.. Bukan nak merungut tapi I belum lagi handing over keje lama ke staff yang ganti I, TETAPI dah start kena buat keje baru.. Bengang okay tapi nak buat macam mana... Kalau terlebih outspoken kang... Kena buang keje lak... :P

Balik rumah pulak bukan dapat relax.. Belum sempat mandi Mama dah ajak keluar.. Gi beli tudung laaahhh, gi beli lauk laaahhh itulah inilah... Mana nak layan anak2 lagi....
Memang penat fizikal dan mental!

Ohya, semalam sesiapa yang tahu status I kat FB mesti tahu pasal kisah Qila gi cakar kereta Busu Boy dia kan?? Hahahaha..

Pada mulanya masa Mama call bagitau petang semalam, I rasa macam tak percaya.. Mengarut je kan budak umur 2 tahun lebih boleh cakar kereta guna kuku sampai calar teruk.. Macam lawak dan eehhhh ngilu gila okay..

Tapi semalam, masa baru je sampai rumah Qila terus datang kat I.. Masa tu baru keluar kereta.. Terus tanya dia,

"Qila buat apa dengan kereta Busu Boy hah??"

"Qila garuuu.." Selamba je muka dia jawap...

Terus aku tanye lagi.. "Qila garu macam mana??"

Terkedek2 dia gi kat belakang kereta I then terus dia buat demo menggaru okaaayy.. Dua kali garu maaaaaaaakkkkk!! Terus I menjerit macam mak tiri okay... Habis calar kereta I Uolssssssss!!

I check kuku dia.. Takdelah panjang pun tapi dah nampak rosak sket sebab kesan geselan... Kuku dia memang keras.. Ikut kuku I.... Tak sangka okay dia boleh cakar kereta sampai calar... Keras gila kuku dia...

Tergamam mak uolssss...

Terus Mama gelak...

"Orang cakap tak percaya.. Padan muka... Bukan main nakal lagi si Qila niiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Menjadi-jadi..."

Tapi I tak amik gambar sebab comfirm tak nampak sebab I guna camera phone je.. Tapi kereta Busu Boy nampak jugak kesannya walaupun bibik dah bertungkus-lumus 'polish'.. Mama kata, menangissss Busu Boy kalau dia nampak kesan calar kereta tu sebelum polish tadik... Herkkk... Mahunye tak, bila Mama cerita, I dapat bayangkan macam mana Qila menggaru kereta Busu Boy dia.. Siap guna dua tangan lagi..

Tapi lately Qila memang grrrrrr.. Boleh tahan Uols dia punye nakal.. Dalam sakit-sakit tu dia punye lasak.. Aduhaaaii.. Energy dia dari pagi ke petang memang le non-stop! Ade je keje dia nak buat.... Tak macam girl langsung! Semalam pun dia melasak kat kedai Ariani sampai salesperson tu tegur dia jangan main2 dengan tudung nanti kotor.. Malu mak okay... Sebelum ni dia sangat behaved kalau kitaorg pergi mana-mana...

Yang si adik pulak, tukang follow apa saje kakak dia buat.... Haih....

Tengok TV pun ini macam gaya dia.... Melompat sepanjang masa... Mana tak semput.. Dahle melompat pastu landing guna bontot.. Tak ke meroyan mak dia menjerit takut tergeliat tulang belikat dia????!!!!

Dan si adik pulak malam tadi dah memanjat coffee table pastu berdiri bangga sambil hentak2 kaki okaaaayyy... Dahle meja tu meja kaca.. Aduhaaaaaaaaaaaiiii.. Ni nak tambah lagi sorang ni???? Memanag kena fikir 100 kali lah jawapnye.. :P

11 ulasan:

laila berkata...

dasyatnya kuku Qila
xleh bayang calar tu

εїз Cik Fasya εїз berkata...

hyper tuh..xdpt bayang qila n ariq tu camne..akak mesti tensi gila gni..

maya amir berkata...

heheh..tak dpt imagine mcm mana die garu smpai calar...

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

haih?garu kereta?aternya keta tuh herbie ke qila?ader perasaan?kekeke..samala dgn ryan.makin melasak,kadang2 saja bagi kita naik angin,takder hal nak bagi ibu dia menjerit macam tarzan..kakakkakaka

Aliza berkata...

ermmm mmg at that age kot... aina pun sama. kekadang mmg mcm nak kunci dlm wardrobe ajer... tapi maybe dia suka sbb skrg ni pun dah bukak pintu wardrobe and dok kat dlm senyap2!!! haaaiihh...

anak! :-)

maybe qila tak sabar, tau daddy dia dah nak balik... sabar aje la ek :-)

ayah,ummi, farish berkata...

betul tajam kuku si qila sampai boleh tercalar kete...nie belum kena kat badan nie..hbs bedarah2 nie...qila...qila...takper ..daddy dah nk balik....mesti qila seronokkan

shu berkata...

Qila2.. kete tu gatal ek??

norhidana berkata...

alahai qila syg... hehehe
mmg kuat kuku dia tuh kak.. kalu kite pun dh ngilu...
itu yg qila ckp dia boy tu ek heheh... mmg aktif dia nih ek

mmg pnt lah akak ek, nsb adik nyer sopan skit ek

Elin berkata...

hihihi..kelakar la qila ni, :)

mummy_adam berkata...

sama lah gaya adam, melompat sepjg masa.. org yg tgk pun semput

Aida berkata...

nampak gaya, saya mmg kena percaya lah akan status awak kat fb tu marsha .. haishhhhh ... geleng kepala 10 kali .. wakakaka