Isnin, November 29, 2010

Bercuti ke shopping di JB????!!!

Actually over the weekend tuhari, plan asal adelah nak bawak anak2 aku holiday jalan2 dan relax.... Konon nak gi Danga Bay, main games, gi park... Tapi hampehs!!! Aku bengang gila dengan Mama dan adik aku!

Bengannggggg sampai aku nangis2 geram!!
Ni malam Jumaat tu masa on the way ke JB.. Jauh gila okaaayyy.. Ariq ngada tau.. Aku tak bawak car seat, so di mengeliat2 tanak tido atas pangku.. Dia nak jugak baring guling2 atas seat tu sorang2.. Sudahnye jadik sempit gila ok.. Nenek terpaksa pangku kakak yang debab dumput tu.....
Sabtu pagi2 tu adelah activity shopping shopping dan shopping..... Sempat singgah ke Danga Bay kejap je untuk naik tramp ni..
Suka hati anak2 aku dapat naik benda alah ni... Siap nyanyi2.. Tapi tgh2 hari buta ni apelah yang ada kat sana.. Sume benda tutup lagi.. Aku cakap dgn anak2 aku, malam kang kita datang lagik yee......... Harapan...!
Patotle adik & cousins aku beria2 ajak singgah sini tghari tu.. Rupanye, malam tu sekor2 malas nak bawak aku dtg sini... Hencap!

Dahle petang sampai malam JB hujan lebat tak benti2... So kitaorg banyak spend time kat mall2 utk shopping je... Walaupun sentap dan hencap! Aku sempat gak shopping heels dan toys untuk anak2 aku masa kat Aeon Teberau.. Terbaikkkklah sbb tgh sales gila babun dan besaaaaaaaaarrr gila.. 100% jauh lagik best dari Aeon Melaka yg macam cina bukit punye shopping mall tu! Tak puas okaaaaaaaaaaaayyyy.. Jakun uols.. Kat Melaka tadak Toysrus.. Heuheuheuheu...
So ini je gambau yg aku sempat amik... Lain2 nye sibuk shopping.. Petang plak tak kemana sbb hujan lebat... Sana sini kenderaan stucks sebab air naik okay.....

Sudahnye, malam masa nak having family dinner pun bukan main seksa.. Hujan lebat dah tu tetiba anak2 aku tido le pulak masa dinner... Dah masing2 ajak balik je sbb no point pun nak gi Danga Bay sebab bebudak ni dah tido!! Lahar!!! Sentaaaaaaaaaaaaappp!!!!! Merajuk aku okay.. Adik aku tanak gi, dia kata dia nak tgk bola.. Dah tentulah dia je driver aku spjg kat JB tu... Bengang gila okaaayy.. Terus tidur dgn hati yang membara kemerajukkan!
Ni on sunday tetaaaaaaaaaaaapp destinasi adelah shopping ke City Square pulak.. Takyah gi pun takpe sebab laharnye mall ituh!!!!! Ape je yang ade kat sana wey??? Mantap lagi Aeon Teberau kan??? Mak aku le ni sibuk jugak nak shopping sana.. Buat penat badan jeghs! Sedih je aku tgk mall tu.... :P

Betol tak org JB semua?????????? Aeon Teberau City mmg terbaik laaaaaaahhh!

Sian anak bujang aku sbb time ni mmg time tido dia dah ni.. Muka pun stok tahan ngantok je ni.. Tu yang duduk diam tu.. Qila kat keta satu lagi dgn nenek dia..
Qila pon sentap dan pelik.. Ape apsal le aku asyik kuar masuk shopping mall 2 hari ni?????
Sentap punye pasal, setiap mall yg dia masuk dia paw aku toys okaaaaaaaaaayyyyy! Kering wallet aku!

Itulah saje cerita percutian paling bosan aku seumur hidup!!

Tapi mak tetaaaaaaaaaaaaaaaapppp dah jatuh chenta dgn Aeon Teberau City.. Wakakakaakakakaka..

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (finale)

Herm... Nak sambung ke atau tunggu sehari dua lagi ek...??

Tapi rasa mcm tanak sambung dulu....

Rasa macam nak buat contest dulu...

Hehehehehehe....

Ok?

Jumaat, November 26, 2010

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (part 9)

Mari kita sambung uolssssssssss.. Aku rasa aku akan buat sampai part 10 sahaja... Maka ini adelah episode kedua akhir....

So mari kita mulakan ye...

Hermmmm... Aku dah janji kan, aku nak reveal gambau scandal aku kat uols.. hahaha..

Ape?! Ko gilaaaaaaaaaaaaa???? Nak mamfus nak kena saman dgn mamat tu?? Tapi hati aku kering uols.. Aku tetap nak letak gambau dia... Meh sini aku nak tunjuk...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hambooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koranggggggggggggggggg... Kemain lagi scroll laju2 ek...???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kasi can le ek aku main dot dot ni mcm LadyVerde tu ek?? Wakakakakakaka...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Takdelah.. Acah meren..... Tak berani lah uols nak letak gambau dia.... Nanti dia marah plak....
.
.
.
.
.
.
.
.
APe????
.
.
.
.
.
.
Iyolah iyolah...
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hahahahahahahahahahaha.. Puas hati?????????????????????????

Hahahahahahahahah.. Frust lah korang kan tak dapat nak tengok muka dia... Manyak cantheeeek... Cukuple sekadar gambar sipi2 ni je ha.. Kang tak pasal2, panasss pulak entry ni jadi meleret2 pulak kang.... Hehehehe..

Okay, meh sambung.. Lepas hari pertunangan aku siang tu kan.. Malam tu kan aku berjumpa face to face dengan Bi, aku tunjukkan sms perempuan tu yang aku dapat siang tadinya tu.. Bi agak terkesima jugak pada mulanye.. Masa tu no telefon aku dan Bi adelah lebih kurang sama.. Cuma hujung je beza coz nombor tu terbalik.. Kalau Bi 8088 tapi no aku 8808.. Macam tulah.. Aku tanye Bi, siapakah perempuan itu..

Dan Bi pun mengaku!!!!!!!!!


Tetapi dia mengaku dia just kawan je dengan perempuan tu, bukanle kononnye special mana pun.. Dia kenal perempuan tu masa kisah perebutan no phone celcom diorg.. Alkisahnye Bi kan belayar lama, so akaun celcom dia telah di terminated oleh celcom dan dijual kepada perempuan itu... So oleh kerana no Bi dan aku sama, dia gi call perempuan tu untuk mintak balik no tu as dia sangat2 sayangkan no tu.. Dulu Bi pakai Celcom prepaid.. Haaaa...... Itulah kisahnye..

Jadi entah macam mana, Bi sering jumpa pompuan tu utk pujuk dia dengan harapan pompuan tu akan jual no tu pada Bi... Dan perempuan tu yang mengalami masalah kewangan telah take advantage terhadap kedesakan Bi.. Haaa.. Faham? Dia asyik mintak Bi duit, ajak Bi keluar.. Bi kan jantan uols.. Jantan mana tolak rezeki.. Tapi aku tak sure masa bila Bi keluar dgn dia sebab aku pun sibuk dgn benda lain time tu..

Aku pd mulanye tak percaya.. Aku ajak Bi dan perempuan tu untuk bersemuka face to face tapi perempuan tu tanak.. Pengecut! So, aku abaikan je kisah perempuan tu walau berminggu2 jugakle kami berbalas2 maki hamun di dalam sms.. Hehehehe.. Bagi aku buat ape nak dipanjangkan sah2 Bi dah pilih aku.. So sah2 aku dah menang sebab Bi dah pilih untuk bertunang dengan aku.. Betul tak??? 

Nak dijadikan cerita, pada waktu yang sama, kami juga telah diganggu oleh seorang pondan yang telah jatuh chenta maut dengan Bi.. Pulak dah uolsssssssssssss...... Mak berebut laki dengan seorang PONDAN okaaayss?? Geram betul aku dengan Bi masa tu.. Dah habis ke betina dalam ini donia yang dia gi kawan dgn pondan tu buat hapeeeeee???? Adoyaaaiii... Tensyen aku nak kena settle lagikkkkkkkkk satu gangguan.. Bi kata dia kenal melalui myspace.. Memula dia ingat mamat tu jantan tulen, sekali pondan daaa.....

Pondan tu setiap hari call aku..... Menangis2 kata Bi dah noda dia.. Bi dah tidur dengan dia.. Bi dah mainkan perasaan dia.. Dia mintak tolong aku gitu.. Hahahahahahahahah.. Korang boleh bayangkan tak ape yang aku rasa masa tu?? Aku rasa mcm haram okay.. Hahahaha rasa macam nak lempang2 je pondan tu.. Noda hape nyeeeeeeeeeee???? Kau tu ade dara ke nyah oiiii?? Kose mak tawww.. Mak banyak benda lain nak buat okayss.. Setakat dia raba tetek kau tu noda kers??? Yes... Bi ada ngaku Bi usik tetek dia okay.. Hahahahahahahaha... Sekarang ni bila diingat2 balik memang kelakar gila.. Tapi masa tu aku rasa adoyaaaaiii.. Ini macam punye masalah pun ade ke????! Bi pun satu.. Aku rasa adoi nak karate je Bi masa tu.. Nasib baikle aku ni jenis pompuan yg open minded.. Kalau orang lain, kompem dah masuk kes menghantar surat minta bantuan kat Cik Siti Wan Kembang dah.. Heuheuheu..

Sampaikan aku fed up sangat.. Aku dan Bi terus tukar no phone okay.. Tapi dia tetap boleh detect no phone kami sbb dia keje dgn Maxis.. Lahar kan???? Dia dengan berani gak gi call akak Bi okaaaaaaaayyy! Mengadu sebijik sebutir mcm ape dia ngadu kat aku.. Tu belum kes dia call mak abah Bi... Perrgghhh! Desperate btol pondan tu uols...

Lama gakle benda ni berlanjutan.. Nak marah Bi pun tak guna... 

Last2 ape aku buat korang tau tak... Aku sms pondan tu bertubi2 sampaikan dia tak sanggup pun nak baca uols.... Lepas je dari sms2 tu, dia terussssssssssss tak kacau kami lagi... Ape aku lahar dia ek masa tu?? Seingat aku, aku bagitau dia :- aku peduli ape pun kalau kau dah tido dengan Bob.. Sikit pun aku tak jeles sbb kawan2 aku pun ramai pondan.. Kalau setakat share2 bf/tunang dgn pondan ni ape ade hal ye tak?? Bukan boleh pregnant pon.. Bukan ada effect ape2 pun kat aku.. Sah2 aku kompem lagi cantek dr kau sbb Bob pun kata kau ni hitam legam.. Tetek pun takde.. Cutting lagilah out! Wakakakakaa. Sejak tu dia rasa misi dia untuk memisahkan aku dan Bi adelah failed! Terus dia senyap..

Hahahahahahaha...

Jahat kan mulut aku?? Dahtu sape suruh main api dgn aku??? Lagi aku kata tak jeles, lagi dia buat cerita yg bukan2.. So? Ade aku kisah???????

Kes Bi dgn pondan dan gf ala2 dia tu tutup.. Case closed!

Kami teruskan hari2 dgn biasa......... Bertunang mmg indah uols.. Aku dapat rasa perbezaan layanan Bi.. Makin sayang dan makin manjakan aku.. Keluar kereta pun dia bukakkan pintu.. Makanpun bersuap... Tetiap malam boleh je nak jumpa selalu.. Dah boleh gi balik bercuti ke kampung masing2.. Dulu masa couple lain rasanye.. Memang seronokle bila nak keluar berdua pun dapat lesen P dari both parents kan.. Rumah Bi dah jd rumah kedua aku.. Aku pun dah start ngam dgn both bakal inlaw..

Part paling best bila dah start bincang psal wedding.. Beli segala kelengkapan bersama.. Beli barang2 hantaran... Pilih cincin kawen... Besssssssssssttt sangat lebih2 lagi kalau Bi yang bayar semua.. Hehehehehehehe.. Isshh.. Barang2 hantaran utk dia, akule yang kuar duit sendiri.. :P

Tapi kitaorg tak banyak sangat masa together sebab Bi dah nak belayar dah...

Nak dijadikan cerita, suatu hari masa tengah keluar dating tu, Bi telah membongkar segala gambar2 dalam camera handphone aku lalu terjumpalah gambar2 mamat di atas tu...... Jeng jeng jeng..
Haaaa.. Ni lah hari yang aku terkantoi dan kena marah tu.... Ko tengok muka Bi tu..... 

Memang teruk ar aku kena.. Bukan kena marah tapi kena basuh...

Berkilat siotttttttttttt aku kena basuh dengan Bi.. Snow wash siap vacuum dan wax lagi okayyyy.. :P Hamikkkk ko... 

Aku pun cakaple yang aku dan mamat tu dah takde ape2.. Huhuhu.. Ayat kaver line... Tapi Bi tak percaya.. Tapi Bi masa tu takdelah nak emo tak tentu pasal.. Hubungan ketika bertunang ni lain uols.. Kalau gaduh time couple mmg teruk lah.. Silap2 Bi patahkan stering keta dia uols.. (mcm dia lubangkan keta kenari aku punye stering) Huehuehue..

So, malam tu jugak kot... Bi call le scandal aku tu tanpa pengetahuan aku...

Jengjengjengjeng...

Pastu?????

Meh layan gambau jap... Tenangkan dulu minda uols tu ye.. Hehehehehe..

Beberapa hari pas bertunang tu kan, kan kitorg masa tu masing2 tgh hangin kes perempuan yg ngaku gf Bi tu.. So aku pun bercuti dgn kawan2 baik aku ke Bali.... Masa tu, aku betul2 merajuk dengan Bi... Sampaiakn aku tak bagi dia hantar aku ke LCCT.. :P
Masa ni tgh tunggu turn nak parasailing..
Rombongan ke Bali masa tu.. 15 orang tak silap aku...
Diorg ni semua bebudak chinese, portugese dan india.. Semua kwn2 rapat aku kat Melaka ni ha... Satu sekolah dulu...... Ni masa Birthday Jace bulan December.. Masa ni aku dah ade dlsr aku sendiri... Sampaile skrg setia pakai D70s tu..
Hahahahahahahahaha.. Ni masa ni kat Rimbun Dahan.. Kalau korang terer, siapakah mamat ini??????? Dia ni bukan ade kena mengena dalam kisah cinta aku pun.. Tapi aku ada cerita pasal dia dalam episodes yg lepas.. Cepat ar teka... Sape teka betul, aku bagi hadiah khas dari Korea... Yang pasti, masa ni bulan February 2007... Pas aku bertunang baruuuu le aku baik dengan mamat ni.. Sebelum ni kami musuh ketat!! Hahahaha.. Tapi kroniesssssss takleh jawap ye.. Nguahahahahahahaha.. Toye kan muka dia?? Hahahahahahahahaha..
Haa... Ni dah masuk Mac 2007... Masa ni aku gi holiday lagi.. Ke Chiangmai uolssss... Memang percutian shopping terbaiklah ko... Shopping mcm org gila... Masa ni aku banyak shopping brg2 kahwin aku.. Yele, lagi 4 bulan je aku dah nak kawen masa ni.. 1st time aku travel bawak Mukhriz.. Ohye, Mukhriz tu nama dslr aku.. Hehehehehe..
Kat market nilah kitaorg shopping mcm nak gila... Start dari 4ptg sampaile mencecah 12 tgh malam!!!! Gila...  Memang flat gila uolssss...... Shopping hingga ke titisan Baht terakhir!!!!

Masa ni Bi takde dah kat Malaysia... Dia dah start sign on..........

Ooopsss.. Lupe lak nak sambung...

Ye, malam tu Bi call mamat tu dan bagitau, bahawasanye aku, sudah pun bertunang dengan dia.... Mamat tu punyelah terkejut dan tak percaya... Lantas Bi telah memberikan link fotopages dia, yang penuh dgn gambar2 tunang kami sebagai bukti....

So, mamat tu pun marahle kat aku.... Sebab telah mempermainkan perasaan dia.... Hahahahaha.. Sekali lagi aku kena basuh...... Kali ni basuh tanpa lap ye... Basah le kau disitu!!!

Hehehehehehe... Aku ni ditakdirkan untuk kena basuh je uolsssss..... Bukan saje dengan mamat tu, juga dengan Mama... Bi dah bagitau Mama uolssssssssssssssssssssssss...

Kijam... Kijaaaaaaaaaaammmmmmm........

Jadinya, adekah aku dan mamat tu terus putus begitu sahaja??????????

Dan apekah yang berlaku pada party sambutan ulangtahun aku pada May tahun 2007??????!!!!!

Kita saksikan pada episode terakhir pada malam 29 November nanti, iaitu malam genaplah percintaan aku dan Bi masuk ke tahun yang ke 15..... Ihiks....

Dah.... Gi tidur!

Khamis, November 25, 2010

Mummy mmg suka buli anak2...

Mari kita kurung diaaaaaaaaa.......
Hehehehehe.. Memula dia nangis dalam tawa tetapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......

Dua tiga saat pastu :-
Dia sudah start jadik drama king......
Suka sangat cebik mulut mcm ni kalau kena buli... Kesian kan?? Bayangkanle kalau bebudak baya Ariq ni kena dera?? Aduhaaaaaiiiiiiiiiiiiii....
video

Ariq suka 'repair' barang...... Turun temurun perangai Daddy dia...

Hehehehehehehe..

Ohye, part 9 akan disambung malam ini... ;)

Rabu, November 24, 2010

Hisap puting buat gigi jongang???

Hahahahahaha......

Si kakak dah lepas hazab... Dah bebas dari ninit (puting) agak lama jugakle.. Cuma haritu masa dia kurang sihat, malam2 merengek, aku bagi jugak... Tapi sekarang sudah totally freeeeeeee.. Yey...

Si adik ni haaaaaaaaaaaaaaa........ Hantu ninit!!! Masa sakit tuhari, 24 hrs nak ninit! Hari2 aku tengok gigi dia adekah jongos atau tidak.. Hahahaha..

Yang pasti dua2 anak aku gigi buleh tahan besar.. Ni ikot gigi aku ni kot....

Jongos?? Sikitttttttttttttttttttttttt je lah ade ke depan sket... Tapi normal lah tu kan gigi atas mmg akan ke depan sikit compare gigi bawah...
Cuba tengok ni......

Tak nampak kot.....

Sape anak uols yg isap ninit dan brand ape?? Jongos tak???

Ninit ape yg terbaik untuk elak gigi dr jongos????

So far anak aku pakai avent... Takotlah plak Ariq jongos.. So far Qila adeee leee jongos sikitttttttttttttt tapi tak nampak sgt.. So?????

Jangan bagi khutbah ye ninit/puting tak baik utk gigi.. Aku dah lama tahu... Nguehehehehe.. Tapi nak buat macam mana kaaann.. Laki jauh, anak2 susah nak kawal malam2 kalau merengek 24hrs mintak didukung time malam2.. Lainle ade laki boleh gilir2.. Bila ade ninit, tenang sket diorg nak tido.. :P

Tapi aku rasa lebih dari isap ninit dari isap jari... Dan lebih baik isap ninit dari diaorg dok mengutip benda2 masuk dalam mulut.. Ye tak??? Kalau isap kain atau bantal busuk tu pulak mcm mana???? Huhu..

So, share ngan kau cepat ninit ape yg terbaik dipasaran.. Heheh..

Indahnye berada di rumah semula..

Walaupun masih sesemput.. Ariq sangat happy bila jejak je kaki kat rumah.. Dari start sampai je umah, hingga ke lewat petang baru dia nak tido.. Mainnnnnnnnnnnnn je dia mmg lepas gian lah..
Kakak dia pun sama.. Takleh nak tido sebab asyik bergumpal dgn adik.. Bila dah ngantuk sangat masing2 ngamuk puloks.. Ariq sangat manja dengan kakak dia.. Asyikkkkkkkkkkkkkk menebeng.. Rindu kot.. Kat hospital tuhari tak dapat nak bergelut mcm ni..
Ape-ape pun.. Semoga terus sihat ye sayang.... Mummy sayang kalin banyak2.. Senakal manapun kalian, suka buli Mummy.. Mummy tetap sayang kalian lebih dari nyawa Mummy ni.............

MuaccchhS!

Takboleh letak gambar lg di blog..

Takde idea..

Tapi tetap nak update blog sebab rasa macam bersalah kat blog ni kalau satu hari tak update blog..

Ohye, limit 1g untuk aku upload gambar di blog ni dah over... Kalau nak tambah kena bayar at least 20USD per year... Hek eleh....... Nampak sangat blog aku ni penuh dgn gambar...

So, nak beli ke tanak storage tu ek?? Korang  ade ke yang dah over limit?? Ke aku sorang je?? Dan, ohye, sape tahu pasal picasa web album tu ek?? Sejak style baru untuk upload gambar kat blog ni, korang perasan tak ade button pilih gambar dr picasa web album... Gambar2 dari album tu kalau delete jadi apa ek??? Aku try delete, tapi dia terus warning, nanti gambar tu akan hilang dalam blog kita.. Tapi aku rasa ade banyak gambar yg aku tak pernah upload kat dalam blog tapi ade kat dalam album tu.. Beratus2 lak tu... Mana datang eh gamabr2 tu??? Musykil sungguh! Dari facebook ke dari fotopages??? Pelik woooo..

So, korang explain sket kat aku yang tgh blur ni........

Selasa, November 23, 2010

I dah boleh balik u olssssss....

Morning uolsss.. I ade cerita best nak story.. Tadi pas Dr. Jessica datang check I punye lung, terus dia kata ok.. Dah boleh balik harini... I terus sorak ombak uolsssssssss.... I terus peluk Mummy I... Woah gitu...
Ni mesti sebab berkat Mummy bawak I gi shopping semalam.... Mummy I upah baju untuk I kat BO.. Nguehehehehe.. Syyyyhhhhh!! Uols jangan bagitau nenek I tau... Harussssss kena cubit nanti... Nenek I tatau.. Lalalalalalalala.... 
I pun dah bosan duduk ward ni uols.. Boring! Sini takde aweks uols.. Kiri kanan jantan.. I tak taste nak cuci mata uols..... Agaknye musim ni, musim jantan2 masuk ward kott..
So, gud bye to all nurses yang anak2 dara jeghs, yang melayan karenah I selama 5 hari ni ye.. I tau I takot makan ubat.. Bukannye ape.. Saje nak suruh uols peluk2 I dan pujuk2 I.... Best gituh.. Lalalalalalala..

Okays, buat yang mendoakan kesihatan I... Terima kasih bebanyak uols... I love u muchy muchy lah!~

Daaaaaaaaaaaa.....

Ahad, November 21, 2010

Sempena Ulang Tahun Percintaan Kami yang ke 15 tahun (part 8)

Okay.. Mari kita sambung u olsss... Sila baca dgn teliti ye... Kalau ade sebarang pertanyaan, jangan malu2 bertanye ye.. Huhu..

Alkisahnye, tahun 2005, dalam bulan Oktober, Bi pun belayarle buat kali kedua (selepas aku dan dia baik semula).. So kami pun berpisahle kan.. Sedih mmg sedih tapi as sesiapa yang kenal aku, hidup tetap aku teruskan dengan happening... Bi pergi masa tu nak dekat puasa ke bulan puasa ek?? Tak ingat.. So tak lama pastu hari raya...

Tahun tu aku belum lagi terbuka hati nak berhari raya ke rumah parents dia... So aku spent masa dgn family aku dan kawan2 aku.. Tapi aku rasa aku ade gak kerumah dia kot untuk hantar biskut raya.. Bodek maarrr... Macam biasa, tetiap tahun Angela dan Jace akan beraya kat kampung aku... Malam sket kitaorg karaoke kat karaoke jamban kat Muar tu.. Wetex Parade tak silap nama mall tu.. Hehehehe..
Happening okay.. Pas karok, lepak minum kat pekan Muar.. Old skooollll babe old skolllll.. Hehehehe.. Masa ni mmg aku happy lah.. Takde masalah langsung... 
Aku pun dah start active sebagai AJK Kelab Fotopages Malaysia, so setiap kali ada event, muka aku mesti ada.. Kata AJK Promosi kaaaaaannnn.. Cuba carik mana aku?? Hehehehe.. Masa ni Sepol Nang pun masih belum glamer sangat tau.. Tu ha dia kat depan sekali yang pakai tshirt hitam.. Sape tak kenal Sepol Nang mmg bukan rakyat Malaysia lah... Skrg ni aku rasa Sepol Nang dah tak kenal aku dah.. Maklumle, dulu aku artis, skrg aku tea lady jeghs.. Wakakakakakakakaa...
Lily antara kwn baik aku kat FMDC tu.. Mmg ade je projek kitaorg.. Masa ni 1 January 2006.. Masa ni aku dah kenal sekor anak ikan durjana yang duduk kat Mantin.. Memang mamat tu sgt2 durjana.. Macam mana ek aku kenal dia...? Ohye, dia adelah kenalan bf Angela.. Lupe lak nak gosip, December 2005 Angela dah start bercinta.. Minah tu mmg lama takde bf, so bila dah dapat bf tu, angau dia mmg tahap puaka lah kan.. Everytime aku datang KL, dia mestiiiii lari semunyik2 tinggalkan aku kat umah then gi kuar dgn bf dia.. Sentap ar... Tak baik taw dia tinggalkan aku sebab jantan lain.. Tak guna punye lesbian partner.. Haha..

Opppss.. Lupe, hari yang Angela couple dgn bf tu, kami kuar ramai2.. 3 December tak silap aku.. So ade satu mamat anak ikan yg horny ni telah mengurat aku dan aku pun layan sbb aku ingat dia ni just kawan je lah kan.. Tak sangka dia sanggup datang dari Mantin ke Melaka almost every week untuk jumpa aku... Ayat mmg power tapi satu sen tak guna..  

Nak dijadikan cerita, beberapa minggu pastu awek dia call aku marah2 sebab kacau bf dia.. Ape barangggg.. Puas aku cakap, aku tak heran dgn mamat tu sbb aku sendiri dah ade bf tapi dia tetap kacau aku everytime dia gaduh dgn mamat tu... Kimaks le kan.. Aku ni pantang org main cabar2 dan tuduh2.. So aku btol2 layan mamat a.k.a bf dia tu.. Padan muka ko.. Kebetulan bf Angela pulak dah gaduh besar dgn mamat tu.. Jadinya bf Angela pun hangin dgn aku sbb baik dgn mamat tu.. Lagi aku bengang lah kan.. Macam drama le pulak kan.. So bila bf Angela dah marah kat aku sbb baik dgn mamat anak ikan tu, terus dia tak suka aku.. Garang siot bf Angela masa tu... Marah2 aku on phone sebab aku degil.. Tercabar sungguh!

Cerita ni panjang dan belit2 yang pasti aku baik dgn mamat tu just utk 2 bulan je lepas tu aku pun gaduh besar dgn dia sbb dia tu sangat kurang ajar.. Dgn gf dia dia kutuk aku, dgn aku dia gi kutuk gf dia lak.. Sengal punye jantan takde hasil tu kan...
Masa ni aku dah rambut pendek.. Nampak lebih fresh.. Masa ni aku ke Sabah dgn kawan2 baik aku... Sekitar awal Februari 2006.. Percutian dalam negara terbaik lah seumur hidup aku.. Tengok kat tangan aku tu camera lumix F4 kesayangan aku.... Ni semua kawan2 teater rimba UKM accept for Charmaine.. Pisang ni org Sabah, so kami jumpa dia kat sana setelah sekian lama tak jumpa.. Gemok sudah..

Masa aku tengah gaduh besar dgn mamat anak ikan tu kan, aku stress gila.. Sebabnya aku rasa aku ni bodoh btol boleh berkawan dgn org macam tu.. Dahle dia banyak pinjam duit aku.. Tgh2 stress tu Bi balik sekejap hanya untuk 11 jam, untuk jumpa dgn aku.... 14 Mac 2006, Bi balik kejaaaapppp je... Tanker dia anchored Pasir Gudang..
So aku pun melepas rinduuuuuuu......... Hem hem hem.... Bi ni kadang2 macam doraemon.. Dia mcm boleh tahu je kalau2 aku tgh susah hati.. Mesti dia tetiba ade depan mata ataupun akan dapat call dr dia...

Pastu aku jalani kehidupan seperti biasa tanpa ade sebarang gangguan anak2 ikan.. Hehehe..

April 2006, sekali lagi aku curang dgn Bi.. Hahahahahahahahaha.. Aku kenal pulak dgn sorang mamat ni... Kawan2 bf Angela gak.. Weelllll... Oleh kerana nak sentiasa dekat dgn Angela, aku terjebak selalu ikut dia kuar jumpa bf dia.. Bf dia tu punk rock, kalau keluar tu mesti ke event2 yang banyak buat gigs ke, arts party, arts exhibitions dan mcm2 event lah.. Ke mana2 mmg pusing2 jumpa org yang sama.. Kira mamat ni pun orang Melaka dan ex schoolmate aku.. Kebetulan nyah... Kami jadi rapat dari hari ke hari..... Terus terang aku mmg tertangkap syahdu dgn mamat tu sebab dia suka masakkan untuk aku.. Aku ni cepat cair kalau ade laki masakkan untuk aku.. Sah2 korang cakap aku terkena guna2 kan.. Wakakakakakaka.. Yang betul GATAL.... Kalau dah gatal tu kan, tak masak pun boleh sangkut.. Ngaku jelaaaaarrrr... Hahahahahahahaha..

Aku pun tak tahu ape yang buat aku boleh curang dgn Bi... Padehal Bi layan aku 1st class lagi.... Mamat yang aku kenal ni pun lebih kurang sama dgn yang pertama tu... Banyak habiskan duit aku.. Tapi masa tu aku tak berapa kisah pun.. Dah nama pun gatal kan... Noks.. Kalau baca ni, jangan hangin ye.. Hahahaha.. Aku tataule dia baca ke tak blog aku ni... Kalau dia baca, jangan marah nokss.. Kata kawan sampai mati kaaaaaaannnnn.. :P
Bi pun jangan marah taw.... Benda dah lepas jangan dikenang2.. Huahuahuahuahua.... I love u very strong maaarrr..

Ok sambung cite... Hubungan sulit kami berlangsung sampaile Bi balik Malaysia... Mampos kaaaaauuu... Tapi aku masih kaver line baiikkk nye dengan Bi... Bi balik Malaysia dalam bulan Julai 2006.. Lama btol Bi belayar masa tu... 7 bulan lebih... Gila siotttt rindu sampai dah takde rasa rindu dah.. Hahahahahaha..

Balik2 aje Bi propose aku untuk berkahwin..... Daaaaannnnnnnnnnnnnn...... Aku pun nak cakap tanak nak cakap tanak dgn mamat tu kan yg aku dah nak tunang tapi aku diam je... Kitaorg plan nak tunang pun amat tergesa2 sebab Bi cuti tak lama... 2 minggu pas dapat kata putus tu, kami pun tunang.. Antara manusia paling happy adelah Mama dan Bi... Heheheheh..

Haaaa.... Aku tak tempah baju pon.. Pakai je ape yang ada.. Sangat tergesa2 ok sebab 5 Ogos tu je semua orang free... Tetapi... Dugaan besar melanda pada hari kami bertunang....... Siot betul lah kan..

Aku dapat sms dari betina mana ntah, mengaku dia adelah gf Bi dan dia sangat2 sedih bila tahu Bi bertunang dengan aku pada hari jadi dia iaitu 5 Ogos tuuuuuu... Siot betul perasaan aku masa tu.... Masa tu aku tgh sibuk2 make up tetiba dapat sms tu.. Tapi aku ni jenis bukanle bodoh sangat tetiba nak batalkan pertunangan tu kan.. Aku siap jawap sms perempuan tu dan cakap, "Ade aku kisah??" Huehuehuehue... Aku tak melenting pun.... Relax.. Dalam hati terfikir gak, aik Bi pun curang dgn aku ke?? Adekah ini balasan atas kelakukan kami kepada extunang aku dulu.. Adekah karma muncul atas dosa2 kami???? Tunggu malam sikit, selepas semua majlis dah selesai, aku keluar dinner dgn Bi... Masa tu confront dengan Bi secara baik tetapi dengan muka yg macam lahar gila lah.... Siapakah perempuan itu ye???.............. Bila pulak dia couple dengan Bi?????

Ok next episode pleaseeeeeeee.... Lalalalalalalala.. Surpriseee...

Adekah perempuan itu betul2 gf Bi?? Dan siapakah pondan yang mengganggu hidup kami lepas itu???

Apa pula terjadi dengan mamat yang kawan ngan aku tu??? Siapakah yang memberitahu dia yang aku sudah bertunang??? Next episode aku akan reveal gambar dia ye.. Hehehe..

Tungggguuuuuuuuuuuuuu................

** Cit! Aku pulak yang berdebar2 okay............

Sabtu, November 20, 2010

Sambutan hari lahir yang sangaaaaatttt sedih.. Huhu

Walaupun Ariq masih belum mengerti sangat, kami tetap nak celebrate birthday dia kat ward ni semalam.. Bukannye ape pun, at least ada gambar kenang-kenangan kan...
So untuk nampak mcm ala2 party kan, aku belilah balloons utk ceriakan Ariq.. Ariq mmg suka balloons, balls, cars, dan ape yek??
Happy betul dia.. Ni sementara nak tunggu yang lain datang, Mummy main balloons dgn Ariq dulu..
Ko tengok... Cheeky tak cheeky lah anak aku yang seorang ni... Pas dia tengok aku menghembus balloon, pas siap dia lak gi 'hembus' semua balloons tu.. Tapi dia bukan tiup pon.. Dia geget dan tarik sepenuh hati... Haiyoooo... Kalau tercabut gigi tu jgn salahkan Mummy ye...
Pastu sibuk nak makan epal puloks... Sian dia.. Dia lapar dan ade niat nak makan macam2 tapi bila batuk datang, dia takleh nak sambung makan.. Terpaksa stop.. Nasib tak baik, muntah.. Haih... Sayu hati aku tengok dia sakit macam ni... Dalam gambar ni mmg dia nampak happy tp bila demam datang, batuk menyerang.. Dia mmg menangis merengek berguling2 tak berair mata.. Tataulah sakit sangat ke... Lapar ke... Bosan ke.. Memang menduga kesabaran aku yang tak sabar ni langsung....
Kat sini, spjg Ariq sedar mmg 24hrs le tengok cartoon.. Naik sebal hotak aku ngadap cartoon hari2 wey..
Birthday boy tengah tunggu tetamu kehormat...
Akhirnya cake pun sampaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiii.... Sesuka je mak aku gi letak nama Ariq MZ.. Nak jugak letak nama menantu kesayangan dia tu.. Huh! Mana ade org letak nama apak dalam birthday cake dia wey... Saje tawww...

Insan yang aku rindu2 kan tu pun sampai jugak... Alaaahhaaiii.. Bukan main happy dia nampak aku... Bertepek bedak si bibik sapu kat muka dia... Getah rambut pun ikat pakai getah sayur je...
Beria-ia main balloon gak.. Rindu sangat ok kat dia.... Rasa sedih sangat bila tgk dia happy tak terkata bila smapai ke ward ni semalam... Sengih sampai telinga... Bertubi2 dia cium adik dia.. Haaamboooiii, kalau kat umah dia lepuk2 je adik dia..
Ariq heran sangat bila tengok api lilin kat cake tu... Orang suruh tiup, dia buat bodo je.. Last2 dia gi pegang api tu boleh??
Ni le mak mertua aku... Ni gambar adik aku yang amik.. Hangin je aku tgk hasil tangkapan gambar dia ni... Kalau dah tangan bangku tu, kau bagile wide lense paling mahal kat dunia pun, gambar aku tetap akan kuar separuh.. Cit!
Qila try utk tolong adik dia padamkan lilin, tapi ke laut gak... Last2 aku yang tiup.. Hahahahaha....
Cake ni beli kat Italy Bakery tapi sedap gila ala2 cake Yulie gak..... Moisture gila chocolate dia.. Perrggghhh! Memang mantap ar cuma decor dia je hampehs sket...
Mama Qila & Ariq belah kiri sekali tu share sama date dgn Ariq.. Dia punye birthday pun semalam gak.... Ayah je takde sebab dia tgh borak dgn bapak mertua aku kat luar bilik...
Qila bukan main happy mcm ni birthday dia lah pulak kan.. Masa semua org nak balik dia sibuk babai semua org.. Konon dia tinggal sekali ngn aku kat ward lah.... Kesudahannye balik berseret berdukung sbb dia dah nangis2 nak ikut aku...

Dah 2 malam Qila tidur umah inlaw aku.. Tataule tido dgn bibik atau dgn mak mertua aku.. Sian dia.. Mama lak kurang sihat.. Dia batuk selsema pulak.. Qila tu masih ade saki baki batuk dia so aku tanak dia sakit balik sbb berjangkit Mama nanti.. Terpaksalah dia stay umah mertua aku.. Dan mertua aku lak ala2 berebut2 nak menjaga Qila... Adoyaaaiii.. Serba salah sangat ni.. Dia pun mmg suka sangat kalau dapat tido dgn Qila.. 

Mama mesti sentap tu tapi nak buat mcm mana kan, bukan selalu mak mertua aku dapat tido dgn Qila.. Dan kebetulan Mama pun tgh tak sihat, so bagi canle ye Mama ek Mak mertuaku itu menjaga cucu kesayangan mu itu.... Haih..

Susah btol.. Masing2 sayang cucu dumpuk tu sangat, dah tu aku ni tak sayang anak????? Aku dah bagi sorang lagi cucu tetap nak berebut si dumpuk tu jugak... Mmg kompem ar pasni, anak no 3 kena buat satu kembar sebijuk sebijun muka dan perangai mcm Qila.. So takdele diorg berebut lagi pasni.. :P

Atau maybe Qila tgh sedap buat layan borak, tu yang masing2 suka sangat tu.. Mana tak, mulut dia tak berhenti bercakap dr pagi sampai malam.. Tido pun bercakap okaaayyy.. Aku tak jumpa dia semalamam rasa rinduuuuu sangat suara dia.. Paling rindu nak dengar dia sebut "Okaaayy" bila menerima sesuatu arahan.. Sangat2 cute!!! Hehehee..      

Oooppss.. 29 November nak sampai tapi kisah chenta belum habis lagi.. Aku bajet nak habiskan on that day tapi macam ke lauuttt je ni.. Huhuhu..
Nak share 1st Birthday Card dari sahabat baik Mummy kat London tu........ Lily dan Mommy dia, Tya buatkan ni.... Thanx Tya.... Ariq will love it soooooo much!~