Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2010

Bercuti ke shopping di JB????!!!

Imej
Actually over the weekend tuhari, plan asal adelah nak bawak anak2 aku holiday jalan2 dan relax.... Konon nak gi Danga Bay, main games, gi park... Tapi hampehs!!! Aku bengang gila dengan Mama dan adik aku!

Bengannggggg sampai aku nangis2 geram!!
Ni malam Jumaat tu masa on the way ke JB.. Jauh gila okaaayyy.. Ariq ngada tau.. Aku tak bawak car seat, so di mengeliat2 tanak tido atas pangku.. Dia nak jugak baring guling2 atas seat tu sorang2.. Sudahnye jadik sempit gila ok.. Nenek terpaksa pangku kakak yang debab dumput tu.....
Sabtu pagi2 tu adelah activity shopping shopping dan shopping..... Sempat singgah ke Danga Bay kejap je untuk naik tramp ni..
Suka hati anak2 aku dapat naik benda alah ni... Siap nyanyi2.. Tapi tgh2 hari buta ni apelah yang ada kat sana.. Sume benda tutup lagi.. Aku cakap dgn anak2 aku, malam kang kita datang lagik yee......... Harapan...!
Patotle adik & cousins aku beria2 ajak singgah sini tghari tu.. Rupanye, malam tu sekor2 malas nak bawak aku dtg sini... Henca…

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (finale)

Imej
Herm... Nak sambung ke atau tunggu sehari dua lagi ek...??

Tapi rasa mcm tanak sambung dulu....

Rasa macam nak buat contest dulu...

Hehehehehehe....

Ok?

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (part 9)

Imej
Mari kita sambung uolssssssssss.. Aku rasa aku akan buat sampai part 10 sahaja... Maka ini adelah episode kedua akhir....
So mari kita mulakan ye...
Hermmmm... Aku dah janji kan, aku nak reveal gambau scandal aku kat uols.. hahaha..
Ape?! Ko gilaaaaaaaaaaaaa???? Nak mamfus nak kena saman dgn mamat tu?? Tapi hati aku kering uols.. Aku tetap nak letak gambau dia... Meh sini aku nak tunjuk...
. . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . .
. . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . Hambooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koranggggggggggggggggg... Kemain lagi scroll laju2 ek...??? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . .
. . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kasi can le ek aku main dot dot ni mcm LadyVerde tu ek?? Wakakakakakaka... . . . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


. .

Mummy mmg suka buli anak2...

Imej
Mari kita kurung diaaaaaaaaa.......
Hehehehehe.. Memula dia nangis dalam tawa tetapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......

Dua tiga saat pastu :-
Dia sudah start jadik drama king......
Suka sangat cebik mulut mcm ni kalau kena buli... Kesian kan?? Bayangkanle kalau bebudak baya Ariq ni kena dera?? Aduhaaaaaiiiiiiiiiiiiii....

Ariq suka 'repair' barang...... Turun temurun perangai Daddy dia...
Hehehehehehehe..
Ohye, part 9 akan disambung malam ini... ;)

Hisap puting buat gigi jongang???

Imej
Hahahahahaha......

Si kakak dah lepas hazab... Dah bebas dari ninit (puting) agak lama jugakle.. Cuma haritu masa dia kurang sihat, malam2 merengek, aku bagi jugak... Tapi sekarang sudah totally freeeeeeee.. Yey...

Si adik ni haaaaaaaaaaaaaaa........ Hantu ninit!!! Masa sakit tuhari, 24 hrs nak ninit! Hari2 aku tengok gigi dia adekah jongos atau tidak.. Hahahaha..

Yang pasti dua2 anak aku gigi buleh tahan besar.. Ni ikot gigi aku ni kot....

Jongos?? Sikitttttttttttttttttttttttt je lah ade ke depan sket... Tapi normal lah tu kan gigi atas mmg akan ke depan sikit compare gigi bawah...
Cuba tengok ni......

Tak nampak kot.....

Sape anak uols yg isap ninit dan brand ape?? Jongos tak???

Ninit ape yg terbaik untuk elak gigi dr jongos????

So far anak aku pakai avent... Takotlah plak Ariq jongos.. So far Qila adeee leee jongos sikitttttttttttttt tapi tak nampak sgt.. So?????

Jangan bagi khutbah ye ninit/puting tak baik utk gigi.. Aku dah lama tahu... Nguehehehehe.. Tapi nak buat macam mana kaa…

Indahnye berada di rumah semula..

Imej
Walaupun masih sesemput.. Ariq sangat happy bila jejak je kaki kat rumah.. Dari start sampai je umah, hingga ke lewat petang baru dia nak tido.. Mainnnnnnnnnnnnn je dia mmg lepas gian lah.. Kakak dia pun sama.. Takleh nak tido sebab asyik bergumpal dgn adik.. Bila dah ngantuk sangat masing2 ngamuk puloks.. Ariq sangat manja dengan kakak dia.. Asyikkkkkkkkkkkkkk menebeng.. Rindu kot.. Kat hospital tuhari tak dapat nak bergelut mcm ni..
Ape-ape pun.. Semoga terus sihat ye sayang.... Mummy sayang kalin banyak2.. Senakal manapun kalian, suka buli Mummy.. Mummy tetap sayang kalian lebih dari nyawa Mummy ni.............
MuaccchhS!

Takboleh letak gambar lg di blog..

Imej
Takde idea..

Tapi tetap nak update blog sebab rasa macam bersalah kat blog ni kalau satu hari tak update blog..

Ohye, limit 1g untuk aku upload gambar di blog ni dah over... Kalau nak tambah kena bayar at least 20USD per year... Hek eleh....... Nampak sangat blog aku ni penuh dgn gambar...

So, nak beli ke tanak storage tu ek?? Korang  ade ke yang dah over limit?? Ke aku sorang je?? Dan, ohye, sape tahu pasal picasa web album tu ek?? Sejak style baru untuk upload gambar kat blog ni, korang perasan tak ade button pilih gambar dr picasa web album... Gambar2 dari album tu kalau delete jadi apa ek??? Aku try delete, tapi dia terus warning, nanti gambar tu akan hilang dalam blog kita.. Tapi aku rasa ade banyak gambar yg aku tak pernah upload kat dalam blog tapi ade kat dalam album tu.. Beratus2 lak tu... Mana datang eh gamabr2 tu??? Musykil sungguh! Dari facebook ke dari fotopages??? Pelik woooo..

So, korang explain sket kat aku yang tgh blur ni........

I dah boleh balik u olssssss....

Imej
Morning uolsss.. I ade cerita best nak story.. Tadi pas Dr. Jessica datang check I punye lung, terus dia kata ok.. Dah boleh balik harini... I terus sorak ombak uolsssssssss.... I terus peluk Mummy I... Woah gitu...
Ni mesti sebab berkat Mummy bawak I gi shopping semalam.... Mummy I upah baju untuk I kat BO.. Nguehehehehe.. Syyyyhhhhh!! Uols jangan bagitau nenek I tau... Harussssss kena cubit nanti... Nenek I tatau.. Lalalalalalalala....  I pun dah bosan duduk ward ni uols.. Boring! Sini takde aweks uols.. Kiri kanan jantan.. I tak taste nak cuci mata uols..... Agaknye musim ni, musim jantan2 masuk ward kott.. So, gud bye to all nurses yang anak2 dara jeghs, yang melayan karenah I selama 5 hari ni ye.. I tau I takot makan ubat.. Bukannye ape.. Saje nak suruh uols peluk2 I dan pujuk2 I.... Best gituh.. Lalalalalalala..
Okays, buat yang mendoakan kesihatan I... Terima kasih bebanyak uols... I love u muchy muchy lah!~
Daaaaaaaaaaaa.....

Sempena Ulang Tahun Percintaan Kami yang ke 15 tahun (part 8)

Imej
Okay.. Mari kita sambung u olsss... Sila baca dgn teliti ye... Kalau ade sebarang pertanyaan, jangan malu2 bertanye ye.. Huhu..

Alkisahnye, tahun 2005, dalam bulan Oktober, Bi pun belayarle buat kali kedua (selepas aku dan dia baik semula).. So kami pun berpisahle kan.. Sedih mmg sedih tapi as sesiapa yang kenal aku, hidup tetap aku teruskan dengan happening... Bi pergi masa tu nak dekat puasa ke bulan puasa ek?? Tak ingat.. So tak lama pastu hari raya...

Tahun tu aku belum lagi terbuka hati nak berhari raya ke rumah parents dia... So aku spent masa dgn family aku dan kawan2 aku.. Tapi aku rasa aku ade gak kerumah dia kot untuk hantar biskut raya.. Bodek maarrr... Macam biasa, tetiap tahun Angela dan Jace akan beraya kat kampung aku... Malam sket kitaorg karaoke kat karaoke jamban kat Muar tu.. Wetex Parade tak silap nama mall tu.. Hehehehe..
Happening okay.. Pas karok, lepak minum kat pekan Muar.. Old skooollll babe old skolllll.. Hehehehe.. Masa ni mmg aku happy lah.. Takde masalah l…

Sambutan hari lahir yang sangaaaaatttt sedih.. Huhu

Imej
Walaupun Ariq masih belum mengerti sangat, kami tetap nak celebrate birthday dia kat ward ni semalam.. Bukannye ape pun, at least ada gambar kenang-kenangan kan...
So untuk nampak mcm ala2 party kan, aku belilah balloons utk ceriakan Ariq.. Ariq mmg suka balloons, balls, cars, dan ape yek??
Happy betul dia.. Ni sementara nak tunggu yang lain datang, Mummy main balloons dgn Ariq dulu..
Ko tengok... Cheeky tak cheeky lah anak aku yang seorang ni... Pas dia tengok aku menghembus balloon, pas siap dia lak gi 'hembus' semua balloons tu.. Tapi dia bukan tiup pon.. Dia geget dan tarik sepenuh hati... Haiyoooo... Kalau tercabut gigi tu jgn salahkan Mummy ye...
Pastu sibuk nak makan epal puloks... Sian dia.. Dia lapar dan ade niat nak makan macam2 tapi bila batuk datang, dia takleh nak sambung makan.. Terpaksa stop.. Nasib tak baik, muntah.. Haih... Sayu hati aku tengok dia sakit macam ni... Dalam gambar ni mmg dia nampak happy tp bila demam datang, batuk menyerang.. Dia mmg menangis meren…