Selasa, Ogos 31, 2010

Baju raya Ariq.. ;)

Entry ni pasti sangat2 berharga buat Ariq kerana ini adelah raya pertama dia... :) Bila dah besar nanti, dia baca ni mesti dia terharu..... Heheheh..

Selain dr tu kan, bukan nak show off ape kebenda kan, entry2 mcm ni actually mmg berguna wooo.. Macam Qila tu kan, every year aku publish baju2 raya dia... Bila aku tgk balik entries tu, baru aku perasan

'Eh, mana baju merah ni ek? Lama tak pakai..'
'Eh mana skirt ni ek? Rasanya tinggal kat umah Mama.. Eh lama tak pakai..'

Bila umur macam bebudak ni, baju mmg takleh simpan lama.. Mula le dah tak muat.. So dengan adenye entries pasal baju2 ni, boleh le kau nak ingat balik baju ape yg anak kau ada.. Yele, bebudak ni baju bukan main melambak tp asyik nak pakai baju yg sama sbb itu aje yg mata kau nampak nak cari... Selalunye baju yang kau tak jumpa, atau tak nampak mmg dilupekan gitu je... Bila jumpa balik, mmg tak muat dah nak pakai... Huhuhu...

Itu normal ape?? Heuheuheu..
OK stop bebel ye.. Meh aku tunjuk baju melayu Ariq dulu... Dia ada 2 pasang.. Sepasang yg belah kiri tu masih kat tailor.. Yang belah kanan tu Uncle Jib dan Auntie Elvie belikan..... ;)
Oleh kerana Ariq tu dah boleh pakai jeans, aku mmg suka nak belikan dia jeans.. Jeans dia sume by Miki.. Aku tak berkesempatan nak belikan jeans dia kat tpt lain.. Kat Jusco cuma ade Miki je yg menambat mata aku so, aku beli 3 pasang dr Miki... Smart dan handsome nak2 lagi yg season color tu... Sgt handsome! Jatuh cinta dgn anak sendiri.. Huhuhu...
Kemeja tu Mama belikan... Sama sepasang dgn dress Qila... Dalam gambar colornye tak cantik tapi real life, mmg cheeky... Biase ar pakai hp.. Lainle dslr mesti color kuar sebijik sebijun... Tapi malas aku nak pasang lense.. :P
Ni pun aku beli kat Miki... Adik aku banje.. Mostly baju Ariq belasah beli kat Miki je..... Murah pun murah, tahan lama pun ye... Dari aku beli baju ntah brand ape ntah baik aku spent kat Miki.. Harga lebih kurang je.. Tapi after 50 + 10 % less lah... ;)
Dan aku suka pilih color merah dan hijau for sure lah kan... Ntah nape banyak pulak yg bercolar.. Tatau nape aku suka pulak tshirt bercolar utk Ariq... Dia pun selesa je dan takde kena ruam atau ape pun..
More green color.. Heuheuheu... Masa shopping tu rasa nak amik semua je.. Ohye, mostly baju2 ni aku beli time JCard tuhari... Yg coklat tu Bi beli kat mana ntah lupe...
Ni aku beli bukan sbb suka tapi sebab ade gambar sailorman.. Heuheuheu... Anak seafarers le katakaaaannnnn.. :P Yang panjang tu belt Ariq... Aik? Merah lagi............
Hermm... Ni baju terakhir utk anak bujang kesayanganku ituh.. Baju Ariq jauh lebih sikit berbanding kakak dia.. Yele, dia blom tahu jalan dan lagi dia adelah boys... Boys punye baju apelah sangat.. Just tshirt, kemeja dan jeans... Nak pakai rompers tuk Ariq mcm boring plak... Rompers dok umah boleh lah kan.. Masa baby dulu comel le tp bila dah 9 bulan ni rasa mcm best gila je pakaikan dia baju budak besar.. Huehuehue..

Ape?? Nape baju Ariq banyak color merah dan ijau?? Eh kau banyak tanye lak.. Heuehuehue..

Aku ni anti color BIRU.. Bukanle anti ape pun just biru is boring, nerd dan membosankan.. Hahahahahaha.. Matile sape yang gila kat blue color banned aku pas ni.. Hehehe..

Lagipun comel je baby boy pakai merah...

Ape?? Nape banyak sangat baju bercolar?? Hehehe.. Tataulah nape aku suka tgk anak aku pakai baju colar... Super cute bebeh...
Daaaaaaaaaannn.. Inile shoes raya Ariq yang datang jauhhhhhh dr Korea... Mcm hip hop le puloks color putih.. Heuheuheu.. Kalaulah Ariq dah pandai jalan mesti comel kan?? Hermmm...

OK.. Settle bab Ariq... Songkok je blom beli.. Jadila kan... Beli banyak2 pun bukan nak beraya kemana pun.. Beli pun murah2 je... Takde mahal konon beribu2 mcm orang lain... Kami ni ukur baju di badan sendiri jeghs... Huhuhu..

Lepas ni entry utk baju raya Qila pulak.....

Duduk rumah time tak puasa mmg syok eh..

Cuti harini takde pun bangun lambat... Cepat gak dalam 8.30am Qila dah merengek2 suruh aku bangun.. Cit! Takleh tengok Mummy senang ar...

Walaupun bangun cepat, kami anak beranak mandi lambat.. Anak2 aku mandikan nak dekat jam 11am... Sibuk mengemas toys Qila dalam bilik.. Aku ni nama je ada bibik.. Tapi rumah bersepah macam tongkang pecah.. Macam muka bibik gak, bersepah! Naib baikle kau dapat majikan sempoi mcm aku ni Eni oiiiiii.. Kalau tak, mmg dah lama kena bakar dah idup2 kau ni.. Bangsa tak sedar diri... Haih... Dahle kaum kau dok sibuk2 bakar bendera negara aku... Nasib le aku ni cool, kalau tak dah lama aku sekeh paler kau tau...

Haih...
Pagi2 Ariq mmg wajib makan biskut. Skrg ni dah takyah nak hancurkan lagi.. Dia dah pandai makan sendiri... Skrg gak dah selang selikan biskut farleys dgn baby rice rusk ni.. Perasa chicken.. Dia suka sangat... Makan 2 3 keping pun tak cukup..
Tapi dia ni banyak guna tangan kiri le.. Puas aku ajar guna tangan kanan, mesti dia akan tukar balik guna tangan kiri... Qila dulu otomatik guna tangan kanan.. Takyah susah2 ajar.. Ariq ni manja btol... Botol susu pun tanak pegang sendiri.. Babap kang.. Skrg ni dah kena pakai legging time siang sebab dia merangkak satu rumah.. Puas gak cari knee cover kat Melaka ni tapi tak jumpa.. Haih lagi....
Cantikkkkkk baju kelawar kakak ni.. Mekacih Fathima Zahra a.k.a Tomot yang tak lama lagi dah nak jadi kakak...... :P Ramai kata comel dan tonggek je Qila pakai baju ni.... Ramai jeles.. Heuheuheuheu...

Sepatutnya hari ni nak kuar gi carik manik... Nak jahit kat lengan baju raya aku tapi Mama ade hal pulok.. Tataule bila nak beli... Entah sempat ke tak nak jahit nanti....

Apa?? Weeeyyyy.. Tengok tanganle wey.. Setakat nak jahit manik bedebah tu bukan susah sangat.. :P

Ohye, tadi subuh2 Bi ade call... Pasni dia dah takde line sampai raya... :( Maybe masa raya dia kat Teluk Aden... So kami pun bermaafan di dalam phone.. Sedih sangat.. Malam tadi, semalaman berbalas sms je dengan dia.. Planning macam2 utk masa depan terutama tentang kewangan kami.. Seafarers macam Bi mmg selalu dapat duit sekelepuk.. So, memang kena pandai manage duit. Kalau tak mmg ke laut le jawapnye... So kami banyak berbincang pasal saving dan masa depan.. Harap2 next year akan settle semua hutang2 dan boleh le beli rumah idaman secepat mungkin.. Dan harap2 ekonomi pun stabil untuk Bi sambung study.... Semoga murahle rezeki anak2 aku nanti.. AMIN.... Dan murah jugakle rezeki aku kat tempat keje skrg ni.. AMIN lagi...

Aku kalau boleh pasni tak suka nak cerita pasal kerjaya Bi lagi sbb ia dah jadi isu yg sangat2 sensitif skrg.. Bi pun dah pesan, jangan selalu buat open discussion pasal kerjaya dia.. Tak bagus utk masa depan dia so pasni, mmg tiada lagi open discussion pasal kerjaya Bi... Aku harap semua pun faham dan jangan tanya bila Bi balik, nape raya ni Bi tak balik, nape Bi cuti pendek sangat and bla bla bla.... Tu semua dah jadi private dan confidential skrg.. ;)

Skrg ni kan, pasal mulut badan boleh binasa..

Tak semua seafarers sama... Laki kau lain, laki aku lain... Gaji laki kau tak sama dgn gaji laki aku so shut up...

Yang penting aku paling vouge di pagi raya kat kampung nanti.. U get it??

Wakakakakakakakakakakakakakakakakaka.....


Ahad, Ogos 29, 2010

Misi pencarian shoes raya berakhir....

Kan aku kata kat entry sebelum ni..... Misi pencarian shoes anak dara yang seorang tu masih belum berhasil kan???

So, hari ni aku keluar lagi... Ingat nak keluar solo tapi Mama dah zikir2 dr pagi dia nak ikuttt dia nak ikutttt.. Nak tanak terpaksa hangkut semua sekali...

Tapi kali ni, aku bawak dua2 stroller... So Qila takdele merengek2 nak mintak dukung bila dia dah penat berjalan kan?? Awal2 lagi dia dah pilih nak naik stroller yg mana satu... Memang berguna betul strollers yang laki aku belikan ni... Diguna hingga ke titisan ringgit yang terakhir.. Akekekekeke..

Kali ni aku takde nak survey2 lagi... Malas nak serabut paler hotak.. Sampai je Mahkota terus masuk Clarks.. Terus amik saiz UK7 dan acu kat kaki Qila.. Dia jerit2 cakap tanak tanakkkk.. Terus aku jerit gak, "Ni bukan kakak punye laaaahhh... Mummy test aje!!!" Hamik ko, satu kedai tu pandang aku then senyum.. Hahahahaha.. Terus aku bisik kat salesperson tu.. "Dia ni nak kasut kilat2 tumit tinggi.. Malas nak layan"

Gelak je minah tu...

Tapi kan, Clarks kat sini tak pernah buat sales.. Padehal kat UK/US diorg jual longgok je.. Sepasang shoes bebudak just GBP5-10.. Mana ade mahal mcm kat sini! Gila..

Tapi aku tetap beli jugak sbb bila fikir2 balik.. Qila deserved it.. Walaupun ini shoes paling mahal pernah aku beli utk Qila... Raya tahun lepas Maklong sponsored.. Dia beli 2 psg Clarks kat Manchester.. Last 2 years Qila baru 5 bulan so dia pakai Osh Kosh je.. Baru tahun ni aku keluar bajet sket utk beli shoes dia so aku rasa worth it lah kot... Lagipun tuhari aku let go shoes Fila Kids dia tu dapat RM120, so just tambah RM30 je pun kan... Demi anak tersayang...

Qila pun kalau pakai shoes mmg sampai lunyai.. Takde istilah membazir pun.. Selagi tak koyak, dia akan pakaaaaiiii kasut tu sampai bila2.. Ihiks..
Pas dapat shoes Qila, carik shoes aku pulak.. Tekun dua beradik tgk patung dog tu tgh kedek2 jalan.. Hehehehe... Korang perasan tak Qila pakai Crocs kesayangan dia tu.. Sempit gila dah sbb tu saiz 4-5.. Skrg utk Crocs Qila pakai size 8 tau.. Sayang punye pasal, sempit pun sempitlah... Nanti lah ye sayang.... Nanti Mummy beli satu Crocs utk Qila kalau ade rezeki lebih ye.. Sabar ye sayang??? Aku ade beli kat pasar malam punye tapi dia tanak.. Beza kot rasa dia.. :P
Ohye, lupe nak cakap... Kami keluar ni hari naik keta baru Busu Boy... Baru sekali dua naik keta Busu Boy dia dah cam dah.. Pantang nampak Pesona kat jalan raya mesti dia jerit.. "Eh.. Keta Bushu Boyyyy... Shameeeee..." Nampak Gen2 pun dia jerit2 kata tu keta Bushu Boy..

Nampak je kenari merah, dia jerit "Babaiii keta Mummmmyyyyyy...."
Heuheuheuheu...
Tgk shoes yang Ariq pakai.... Adidas merah kepunyaan Qila masa umur dia 8 bulan.. Skrg jadik milik Ariq... Agak lunyai sebab, macam aku cakap... Qila kalau pakai shoes, mmg sampai lunyai..

Nampak Ariq dah besar sangat dah kan?? Rambut dah lebat dan panjang.. Siap tersisir sendiri ke tepi lagi... Sebulan dua nanti mesti dah boleh jalan......

So, misi pencarian shoes kami anak beranak dah settle!!! Lega sangat... Aku beli gak shoes tu walaupun Qila tak berkenan...

Tapi, bila sampai je kat rumah, aku tunjuk socks dan shoes baru, terus dia kata nak pakai... Terus sengih2 kerang busuk bila semua puji cantik... Terus catwalk satu rumah... Tanak kononnnnnnnnnnnnnnnnn... :P

Nak tgk shoes raya Qila??????
Sipiiiii je aku kasi tgk.. Nguahahahahahah... Full version, tunggu raya lah.... ;) Tak pun tunggu entry baju raya anak2 aku ye... :P

Tema tahun ni adelah sporty... Sesuai le dgn karakter dia sbb Qila ni bukan macam Najlaa anak jiran aku... Najlaa tu lemah lembuuuuttt.. Qila ni macam komando sket.. Ihiks.. ;P
Tadaaaaaaaa... Ni lak aku punye... Murah je, setengah dari harga shoes Qila... Tgk.... Mak pakai kasut murah je... Anak punye kasut beratus2... :(

Hazab betul nak carik kasut color hijau! Menyesal plak beli handbag hijau.. Sengaaalll... Ni aje yg aku jumpa dan ngam2 kaki kurus aku ni.. Kaki aku sgt kurus so sangat susah nak carik kasut. Tu sbb dulu masa memuda aku ni sgt suka pakai boots dan sneakers.. Mana ade pakai sandal2 dan heels2 ni... Aku start pakai heels pun bila dah start keje.. Tapi stock heels aku semua 3 inchi ke atas ye.. Heels setakat suam2 kuku aku sgt2 tak taste... Baik pakai slippers jamban.. :P

Okaaaaaaaaaayyy... Selesai sudah persiapan anak2... Tunggu baju melayu Ariq je yg masih blom siap... Oppss.. Songkok serta samping perlu ada ke?? Mcm tak perlu je kot sbb takut Ariq kepanasan...

So, happy je lah sbb tgk anak2 happy... :)

Sabtu, Ogos 28, 2010

Padahnye shopping di bulan puasa... All out konon..

Actually aku dah banyak shopping baju2 anak2 aku since before raya lagi.... Tapi manusia kan, mana pernah puas... Ade je lagi nak tambah itu ini.. Ade jeeeeeeeee yg tak cukup.. :P

Tapi, aku mmg kena keluar shopping sbbnya, Qila takde kasut lagi..... Siaaannn dia... Shoes yg Daddy bwk balik dr Korea, satu kecikkkk sgt dan satu lagi besaaaaaaaarrr sangat so aku mmg kena cari ganti utk Qila pakai di pagi raya...

Sgt pening ok kerana minah tu dah pandai memilih.. Yang aku pilih satu haram dia tanak.. Yang dia pilih aduhaaaaaii.. Macam kap lam ye ngeeeee.. :P
Nak bagi dia happy so konon dia akan turuti kehendak aku, tapi haraaaaammmm.. Aku belikan dia balloon... Bukan main baik mood dia, siap offer diri untuk amik gambar dgn adik... :P Actually malam smlm dah kuar shopping... Just sempat beli baju2 bebudak ni... Busu Boy banje... Pagi ni pulak ingat nak cari shoes lagi, tapi at last hanye bwk balik laagggiii baju2 dari Nenek dan Mummy yang banje.. Huehuehue...

Tapi shoes??? Masih tak jumpe yg Qila suka....
Mama kata, beli je.. Nanti dia pakai jugak kat umah.. Tapi aku sgt kenal anak aku... Ada beberapa shoes aku beli, dia tak sentuh pun ok... :P Sampaikan aku majuk dengan Qila....... :(

Semua brands yg ada kat Melaka ni aku kasi dia try.. Adidas, Nike, Puma, Clarks, Crocs dan beberapa shoes yang brand ntah ape aku lupe but stillllll.... Ohye, ada satu je shoes yang dia naaakkk sangat.. Kau tau ape???

Kat Crocs, merengek2 dia tunjuk nak satu shoes tu...

Aku tatau nak gelak ke nak nangis.. Dia tunjuk shoes sebijik sebijun yang aku belikan utk dia masa dia baru tahu jalan dulu.. Dia nak yang itu! Sbbnya, shoes tu dah sempit gila tapi dia paling sayang yang tu.... Maybe ringan dan selesa kot...

Tapi takkanle aku nak belikan?? Cutting sama, color sama.... Tanak laaaaaa... Haih... Qila Qila... Aku try pakaikan dia Crocs latest design tp dia suruh bukak dan cakap tanaaakkkkkkkkk kuat2.. Satu kedai dengar..
Last2 malas aku nak beli... Tadak mood terus... Yg dari Clarks pulak color mcm hampehs.. Tak byk choices... Boringggg... But still, tu pun Qila tanak... Dia tunjuk kasut org tua pakai punye.. Tu yg dia nak! Sudahnyeeeee... Penat sangat okayyy.. Kitaorg gi DUA shopping mall tadi ok...

Last2 aku gi beli benda lain.... Jeans utk Ariq dan skirts utk Qila... Shoes Qila tu nantile sayang.. Mummy kuar shopping sensorg... Lantakle..

Tapi, ade sesape nak jadi personal shopper? Carikkan aku shoes utk Qila kat KL/JB yang cantik, aku bank in duit, korang post.. Heuheuheuheuheu... Serius ni....

Kat Melaka ni tadak choices laaaahhh.. Tk banyak brand utk taste aku ni..
Kan Ariq kan??? Nasib baik shoes yg Daddy beli untuk Ariq muat dan chomel... :)

Ohye, shoes utk aku pun tak jumpa2 ni... Ni le badi shopping last minit time bulan pose... Satu hape tak berkenan ok.. Kalau ade pun, takde size! Sengaaaallll...
Qila pun dah fed up... Mintak guye dr nenek dia, dan layannnn..... Ohye, kat tangan kiri dia tu, jam baru....

Dan aku rasa, esok aku akan keluar jugak.. Nak settle beberapa hal.. DAN... Utk kali ketiga berturut2 misi mencari shoes diteruskan..

Tapi aku rasa aku akan keluar sorg je... Bawak Mama dan bawak anak2 aku tu rasa mcm bawak rombongan budak tadika... Sorang nak susu, sorang nak guye2... Sorang nak balloon last2, sampai raya haji kompem tak jumpa satu hape pon!

Ohye, mcm biasa... Entry penghujung ramadhan akan aku buatkan entry baju2 raya anak aku.... Hehehe. Kali ni ade bertambah satu lagi entry sebabnya, ni raya pertama utk Ariq...

Alhamdulillah, walaupun Mummy dan Daddy tak dapat bonus.. Rezeki anak2 Mummy tetap meriah tetiap tahun... Dulu aku ingat bila dah ade adik, bajet utk beli baju raya Qila dah kena potong setengah, tapi..... Makin jadi double pulak bajetnya...

Contohnya si Qila tu.... Baju kurung je ade 5 pasang.... Last year 3 pasang je ok..

Aku pun ada 4 pasang aje ok.... Ariq lagile... 2 pasang je baju melayu... Qila paling hover tau.. Kewats tak agak2... :P

Tu belum lagi campur dress, jeans, tshirt, blouse dan skirts dia....

Girlsssss... Mana bleh kurang kan... :P

Khamis, Ogos 26, 2010

Walau hanya 23 jam bersama....

Walaupun sekejap, orang yang sangat kami rindukan itu sampai di Sg Udang port pada beberapa hari yg lepas... Seronok tak terkata.. Balik je dari office terus zaaaaaaaaassss amik Bi kat Pantai Puteri.. Sengih sampai telinga woooo... Sampai je rumah, dari jauh Qila dah nampak kereta Mummy dan Daddy pun bukak window lambai2 kat Qila... Berubah muka Qila... Happy tak terkata sampaikan bigau dia datang.. Terlompat2 macam kanggaroo.. Heheheheh..

"Eh Daddy dah shampaaaiii" Terus mintak dukung..

Adik? Dok nganga kehairanan.. Mesti pelik, eh ni Daddy ke Uncle Jib ni... Sebab sehari sblm tu, dia tgk Uncle Jib pun buat muka pelik.. Eh ni Uncle Jib ke Daddy ni?? Sebabnya muka Bi dan adik dia mmg tak jauh beza....
Tengok budak ni... Terus main hp Daddy... Bebudak zaman skrg mmg in to gajet dan IT.. Klise.. ;)
Si adik mcm biasa, tak lepaskan peluang menyelit kat ketiak Daddy.. Dia mmg budak ketiak.. Puas hati dia wooo.. Tidur pun senyum...
Daaannnnnnnnnnnnnn...................... Orang yang paling rindukan Daddy :-
Tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Pas habis minum susu, bagi bottle kat Daddy, the cakap
"Kakak tak ninit pun... Kakak dah beshaaaaaaarrr"
Walawey.. Tengok.. Hebat betul penangan kepulangan Daddy... Kalau dgn aku dan Mama 24hrs nak ninit.. Depan bapak dia, mmg pelakon terhebat kakak ni tau... Tergelak je aku dengar dia 'bodek' Daddy dia...
Terus tertidur tanpa ninit dan nimut. Kalau hari2 macam ni kan bagus???
Semalam, masa aku tidurkan dia.. Dia mintak ninit dan nangis rengek2 takutkan buaya... Tu sindrom nak kat Daddy le tu..... :P
Esoknye tu pagi2 dah keluar.. Setiap saat bersama mesti dipraktikkan hingga ke titisan terakhir.. Kami gi settle segala keperluan anak2. Gi borong susu dan diapers serta barang2 rumah.. Pastu, ape lagi... Balik Klebangle.. Masing2 bukak baju, bergomol dalam ekon bilik.. Syurgaaaaaaaaaaaa.. Bukan selalu dpt peluang mcm ni sejak ada bibik.. Ohye, dia tinggal kat Tengkera.. :P

Hehehe.. Sejak Ariq dah merangkak laju ni, suka betol dia explore rumah.. Pandai pulak dia merangkak ke bilik tgh yg simpan banyak toys.. Pastu pandai lak dia gi tuju ke bilik air.. Ambooooiii adik! Yele, seblm ni kami dah lama tak balik Klebang.. Banyak berpuasa kat umah Mama dan umah parents Bi kat Tengkera..
Happynye Qila... Dia maybe ingat yang Daddy dia balik cuti lama kot.. Dia tatau petang nanti Daddy nak balik ke tanker balik.. :( Tengok reaksi dia yang bercakap non stop tu mmg dah tau yg dia tgh happy sangat2 happy...
Tengok tu... Tangan kanan pegang miyo.. Tangan kiri pegang guye....
Budak yg demam dan batuk tak sudah2 ni... Last2 aku geram, aku mandikan Ariq sama2 dengan aku.. Supaya dia mandi air mandi aku.. Baru kebah demam dia...... Entah kenapa susah betul demam dia nak baik kali ni... Batuk pun sama.... Tapi so far skrg dia tak demam lagi..
Tulah.. Korang yang laki dekat2 ade nak bergambar kat Tesco peluk2 macam ni??? Nguahahahah.. Takde kan??? So janganle pelik kalau ade org bergambar peluk2 dengan suami kat Tesco, tu maknanye tu bini org keje kapal le tu... Nguahahaha..
Otw balik Klebang masing2 dah layu..... Bi yg bijak kan tak bawak carseat.. Sudahnye naik patah lengan aku nak handle bebudak ni.. Qila tu kalau excited berjalan, dia tanak tido.. Dok diri kat celah handrest tu nak pandang depan sampai mata dah tertutup pun still jerit2 nangis tanak baring.. Geram tau.. Aku takut dia tersungkur ke depan je.. Last2 aku grip je punggong dia, bagi ninit.. Haaaaaaaaaa... Senyap! Adik plak tak suka tido mcm ni.. Dia nak baring... Bila akak dia dok atas pangku aku dia gi tarik ninit dan rambut akak dia.. Ni lagi satu.. Mummy babap kang!
Petang tu dalam pukul 5pm Bi balik semula ke tanker Melati 3....
Qila happy je tak nangis pon.. Siap lambai2 dah kata, Daddy naik bot.. Daddy works cari duyet..
Aku pun tak nangis sebabnyeeeeeeee...... Kita bersambung di episod akan datang ye?? :P

Selasa, Ogos 24, 2010

Dan ia datang dengan color hijaaaaaauuuuu....

Baru semalam Wynn post, hari ni tgk2 dah sampai...... Best tuuuuuu.... Bila Bi tunjuk kotak ni kat aku, aku sengihhhhhhh sampai telinga wooooooo... Malu2 pulak nak bukak depan Bi....
Kan best kalau hari2 dapat parcel macam ni... Syurgaaaaa...

Ape2 pun, terima kasih Bi..... Atas segalanya......... Walaupun pada mulanya Bi suruh pilih antara netbook dan designer handbag, Bi tetap belikan kedua2nya..... (Walaupun pada mulanya Ling ingat nak beli pakai duit sendiri.. Nguahahahah)
Tadaaaaaaaaaaaa... Walaupun hanya jenama Coach sahaje... Jadile kaannnn... Daripada org yang langsung tak ade.. :P Syukurlah laki kau nak belikan.....

Actually i m not into coach sangat.. Aku bukanle penggila coach.. Tu sbb susah betul aku nak pilih mana yg berkenan di hati.. Aku lebih sukakan Gucci atau Chanel... Tapi nak beli jenis yang aku suka utk dua brand tu, alamak aaaaiii.. Boleh kurus Bi.... Tu sbb aku tak pernah kisah untuk beli handbags mahal2 terutama dengan cara meminta2 dari Bi... Bagi aku, dapat handbags Clarks pun dah cukup vouge dah.. Tapi lainlah kalau aku dapat duit epf nanti kan??? Sebijik Gucci sudah tentu babe... Nguahahahahahaha... Wynn! Take note ye.. :P
Berbalik pd bag ni... Tujuan utama aku beli ni pun sbb nak support bisnes Wynn... Yelah, kalau kita sendiri tak tolong bisnes kwn2, sape lagi kan??? Lagipun aku dah iklankan pasal bisnes dia kat sini dan beria2 suruh org beli bags kat blog dia... Sekali aku sendiri tak beli.... Nampak sangatle tak ikhlas nak promote kan??? Ecehwah....

Dua... Sebab kedua adelah, saje gatal.... Gatal nak beli bag sebab raya pun dah dekat... :P

Ketiga, sbb Bi kata cantik.... Haaaa... Terus tak fikir panjang, terus booked.. Dan aku anggap ni hadiah dr Bi sebab dia tak dapat raya kat sini... :P
Yang penting sekali... Ia adelah leather.. Aku kalau boleh utk handbags yang harganya lebih 1k, aku mmg prefer leather... Tahan lama sket.. Ni le namanye perbelanjaan berhemah nyah oiiiii.. :P
Dan yang paling penting sekali ia adelah color HIJAU......

Makan hati je Jace dan Angela kalau nampak ni... Wakakakakakaka....

So, puas hati tak u ols?.... Nak tgk full version, tunggu raya ye kenkwn.... Aku nak tidoa ar... Dah malam ni...

Ohnye, jangan lupe jual nama aku bila shopping kat blog Wynn.... Servis tip top.. Kalau nak komplen ape2 straight to the point... Aku takde hal lah...

Tapi kalau nak mintak aku belikan utk aku dptkan harga kawan2... Jangan kau mimpi... Aku sendiri pun tak dpt diskaun melampau2 eh... Macam tu Wynn pun tanak jual kat aku.. Buat rugi dia jeghs... :P

OK lah... Nite nite... Daaaaaaaaaaaaa.......

Oooppssss... Bi sayangggggg... Thanx sayang... Ling suka sangat... Qila pun suka.... Tiba jeghs...

Letih

Lama pulak aku tak update blog ni... Kalau dulu, setiap hari wajib ada at least 1 entry... Lately ni aku bz... Tatau ape yg aku bzkan yang pasti esok lusa aku akan menjadi lebih bz... Bz kat opis dgn tugas2 org lain yang aku kena buat... Bosan...... Rasa dipergunakan dan diperlakukan mcm sampah....

Sepatutnya aku tak patut bebel kat sini tentang kerja... Blog ni khas utk anak2 aku... Tapi dah terupdate kat sini... Belasah je...

Bi baruuuuu je naik ke tanker dia semula... Kepulangan dia amat2 mengubat hati aku yg sgt stress dgn hal ofis tu... Rasa malas betul nak keje... Rasa nak resign dan duduk umah jaga dua buah hati aku tu.....

Tapi bila difikirkan kes kain batik terlondeh dan muka berminyak (ingat tak entry ni?)... Terus tak jadi nak berhenti..........

Aku akan jadi profesional.... Aku takkan mengalah... Aku akan tetap terus mengharungi politik office ni sampai bila2... Takde hal la... Janji laki aku belikan aku handbags lagi... Ada aku kesah??

Ohye, handbag hijau dah sampai tadi.... Ingatkan besar, tapi sederhana je... OKlaaahhhh... Yang penting vouge dan rugged.. Hikhiks... Nak tgk gambar??? Malam kang eh..... :P

Malam ni akan balik Klebang... Bi kata nak merasa berbuka kat sana utk kali pertama... So, malam ni kena balik.. Esok Bi akan turun jap just utk berbuka dgn aku di rumah...

Huh?? Kenapa tak berbuka kat hotel2 mahal macam status fb aku haritu???

U olsss.. Status tu bukan betul sangat.. Hanya orang2 tertentu je faham ape maksud aku.... Hahahahahahaha.. Azura, i got it very well dear... :)

Aku ni kadang2 bercakap, menulis... Tak semua yang tegak dan lurus.. Banyak bengkang bengkok nye u ols... Kena faham betul2 jwa aku ni, Barule korang faham dan boleh tangkap maksud sebenar... Tapi aku takde niat nk perli sape2.. Just pelik... Asal ramadhan je, sume nak makan kat hotel ek?? Kedai mamak takde lak buat buffet.. Heuheuheuheu...

Yang pasti aku sgt tidak suka show off... Dan aku juga bukan org yg terlalu humble.. Biasa2 saje... Kadang2 tershow off tu bukan sbb nak berlagak... Tapi sbb ramai yg request suruh aku publish satu2 cerita tu.... Aku ni sangat2 menjaga hati sume readers aku....

Wey.. Show off kebenda... Semua yg aku dapat ni pun bukan guna duit aku pun.. Aku mana ade bajet.. Sume guna duit Bi... So, dalam hal ni, Bi le yang show off.. Bukan aku..

Hahahahahahahahahahahah... Boleh???????!!

Sabtu, Ogos 21, 2010

Betul kata kwn aku, bela anak rapat2 mcm bela anak kembar..

Heuheuheu.. Nak2 lagi bila dua org ni kurang sihat... Pergh... Memang menduga kesabaran sungguh!

Qila masuk store belakang dan keluarkan pelampung dia ni... Pastu terus berangan ala2 dia tgh mandi kulam.. :P

Siap cakap "Kakak mandi kulam besaaaarrrr"
Pastu siap suruh aku goyangkan pelampung tu kiri dan kanan.. Alahaaaiii.. Nanti Daddy balik kita gi mandi kulam besar ye sayang?????
Adik pun nak jugak weyyyyy... Siap melentuk mcm posing utk majalah mangga.. :P Santainyeeeee anak bujang Mummy nieh!

Tapi kejap je.. Kau hingat Qila nak biar adik dia naik lama2?... Jangan mimpilah... Dia tolak adik dia selamba je...
Terkulat2 adik dia.... Haih.. Dah besar nanti tataule diorg close ke atau selalu gaduh.. :P
Habis hati dia bila aku letak dia balik dalam tu... Ni masa ni aku nak bagi Ariq makan... Dah besar ni, aku pakaikan bib akak dia jegsh.. Labuh sampai ke lutut!
Menu harini, bubur telo... Fav Ariq.. Masa ni dua beradik ni berebut2 ok.. Tak cukup pulak, terpaksa amik stok petang punye sikit... Qila tu memang.. Bila Mummy buat lebih, dia tanak... Bila Mummy buat ngam2, dia nak pulaaaaakkkk....
Terpaksa Mummy pangku Ariq, suap sekali kat mulut Ariq, dua kali kat mulut Qila.... Nasib baik puasa.. Kalau tak, mulut Mummy sekaliiiiii.. Nguahahahaha...

Tu pucat bibir tu tanda aku puasa wey... Tak macam tahun2 sebelum ni.. 2007 aku ngandungkan Qila.. Mmg banyak kali ponteng.. 2009 plak ngandungkan Ariq... Pun ponteng banyak kali... Tahun ni harap dapat puasa penuh. Harap2 period haritu tak datang lagi... Rasanya puasa tahun 2011 aku ngandung lagi tak???

Nguehehehehehehehehehe....