Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2010

Bila keluar shopping dgn laki, anak2, mak dan bibik

Imej
Ni bila ek?? Tak ingat.. Yang pasti before aku operate... Aku ajak Bi kuar shopping baju2 basahan dan tidur anak2 sebab mostly baju mereka dah sempit... So alang2 dah keluar tu, bawak sekali Mama dan Bibik (dia ni mmg pantang jalan... Laju je siaaaap!)
Kami ke JJ je sbb mmg tgh offer... Aku just carik baju2 basahan dan tidur bebudak tu.... Lagi murah lagi bagus! Mama tu saje je.. Pilih baju tidur Qila yang mahal2 aje... Bila aku cakap mahal lah itu lah ini lah terus dia fed up... Sebab semua ygdia pilih aku reject! Hahahah.. Last2 dia ngn bibik gi blah layan Qila main kat Funzone.. Nguehahahahaha...
Bi pulak just bagi wallet dan dia gi buat keje dia sendiri.. Syurgaaaaaa....... Siap pesan pilihlah dgn tenang.. :P
So kami pun berpecah.... Lagi senang keje aku... Senang aku nak pilih dengan tenang..
Sementara aku dok bz memilih baju2 anak2 aku, rupanya Qila bukan main suka lari sana sini kat funzone tu.. RM8 untuk mainle kau sampai pengsan...... Qila skrg dah susah nak diajak shopping.. As…

Sape budak suka naik beskal angkat tangan.....

Imej
Shayeeeeeeeeeeeeeeeee..... Jawap Ariq...
Nasib baikle mmg basikal Qila ade dua.. So dah ade adik ni, boleh adik dia tumpang main sama.. Nasoib baik dia tak kedekut pulak.. Huhuhuhu....
Sebulan dua ni Ariq dah didedahkan dengan basikal.. Actually dah lama dah dia ngidam nak naik cuma akak dia blom bagi green light lagi... Lately ni baru dia bagi adik dia main.... So ape lagi, bukan main suka le adik dia.....
Sipa makan coklat lagi... Ariq ni suap ape je dia nganga makan...... Takde plak sembelit ke ape.. Bagus gak perut budak ni...
Kalau tak bagi, dia merengek nanti... Tapi tak semuale aku bagi dia makan.. Kena jaga jugak...
Haaaaa... Tudia, perut kenyang hati girang... Senyum lebar dapat makan coklat sambil naik basikal... Anak sape nih??????
Ni lah benda yg paling aku suka pasal Ariq... Dia sangat suka posing depan camera... Jauh beza dengan perangai akak dia..... Best sangat nak amik gambar Ariq... :)
Lagipun dia ni murah dengan senyuman...... Juga jauh beza karakter dengan Qila... Biasela…

Alpine Village Apartment, Sunway City..

Imej
Sepanjang ke Ipoh tuhari, kami stay kat sini.. RM200 satu malam tuk apartment 3 bilik mmg murahle... Aku google je sekali terjumpa apartment ni.. OKlah.. Seminit drive dah sampai Lost World of Tambun.. Dekat gila.... Dahle selesa, ade pool dan playground utk bebudak.. Best ar..Ipoh agak panas jugak eh.... Berdesing kulit kena matahari.......
Anak beranak ni sampai terus bergolek depan TV..... Kitaorg tak buat ape pun petang tu just mandi kulam dan relax2 je....
Kalau dgn family tersayang, bergolek macam ini adelah heaven! Walau tanpa astro dan aircond... Semuanya tetap indah.. :)
Pas berbelanja sket kat Giant, kami mandi kulam... Puas hati Qila dapat belajar berenang dgn Daddy dia... Aku dan Ariq naik awal, tapi Qila naik lambat dgn Bi.... Sampai lenguh2 kaki dia belajar berenang...
Ariq pertama kali memakai swim suit dia.... Oklah, ngam2 badan dia.... Comel je pipit dia terjojol sbb tak pakai pampers.... Hahahahahahahahahahahahahahahah...
Ni pulak pagi esoknye.. Bi penuh semangat nak maka…

Lost World of Tambun part II

Imej
Lor... Boleh pulak aku upload gambar2 ni terbalik.... Belasah...
Actually aku dah upload semua gambar kat FB... Tapi ade gak readers aku yg takde fb... So aku cerita gakle kat sini eh.... Masa ni dah nak balik..... Jangan kepoh2 tanye nape aku tak pakai tudung... Aku takkan pakai tudung dalam keadaan rambut basah... So, sendiri mau ingatlah ye.. :P Masa ni dah lapar sangat.. Terus kitaorg gi Giant kat sebelah tu aje utk lunch....
Masa ni kami break dr mandi.. Gi main2 kat amusement park tu... Main tembak2 konon nak dapatkan teddy bear utk Qila tapi harammmm.. Sekor2 tangan pengkau.. Main ape pun tak lepas.. :P
Ni aje benda alah yg Qila naik kat amusement park tu sbb tak sempat.. Kami dah lapar sangat dah time ni dah gi cafe utk makan.. Kat sana dah masuk pakej utk makan sekali.. SO takyah susah2 nak fikir nak makan kat mana...
Masa ni kami masuk Petting Zoo... Best jugak sbb banyak gak minatang2 comel kat situ.... Paling banyak ular dan ikan...
Masa ni Ariq masih berendam kat kids pool.. Ac…

Lost World of Tambun.... Terbaiiikkkkk...

Imej
Haaaaaaaaaaaaaa.... Baru ade can nak update pasal Lost World of Tambun ni... Kite cerita sket dulu ye.....

Kami masuk sana dalam pukul 10 pagi.. Bayaran RM44 utk aku, Bi dan bibik.. Utk Mama, RM39 sebab warga emas then Qila & Ariq free of charge! Pakej termasuk lunch, theme park, petting zoo, swan riding dan eerrrkk ntah le nyah.. Oh ye, termasuk dry park tu...

Qila paling happy... Dia main sensorang je.. Tak takut pun kat air dalam.. Selamba je dia... Tapi dia still main dekat2 kami.. Aku saje biar dia feeling2 gi holiday sensorg.. Huhuhu...
Sesekali dia terbenam dalam air, cecepat dia selamatkan diri dia.. Bi suruh aku biarkan jangan tolong dia... Biar dia belajar sendiri untuk selamatkan diri.. Huhuhu...
Ariq pun mmg hantu air leeeeee... Masa ni dia terjunam masuk dalam air.. Sket pun tak nangis.... Sangat gud boy... Memang anak jantan lah... Aku rasa dia paling kecik kat situ....
Steady je dia... Hahahahahahahah.... Aku yg cuak... Comel jek swimming suit tu ngam2 dengan body dia.…

Bersiaran langsung dari Lost World of Tambun...

Imej
Yay.. Baru sampai 15 minit yang lepas... Penat sangat sebab jaaaauuuuhhhhhh..... Dari pagi tadi gerak baru sampai ni.. Maybe sebab Bi pun bawak slow kot...
Kami stay kat Alpine Village Apartment.. OKlah, apartment baru just RM200 per nite.. 3 bilik tidur lagi... Selesa sebab ruang tamu besar.. Kami bergolek kat ruang tamu je sebab layan tengok TV.. Comforter pun ada banyak.. Memanhg selesa sebab dapur pun ada.. Senang nak masak bubur Ariq... ;)
Esok pagi baru masuk theme park kot.. Petang ni survey2 tempat untuk berjimba2 dengan anak2... Best apartment ni ade pool dan playground.. Seronokle Qila....
Oklah.... Time2 bercuti ni kenalah cuti dr tgk internet jugak.. Kalau tak, rugi je dtg bercuti jauh2 ni... Nguahahaha...
Bye u ols... :)

Gi Tesco layan anak2

Imej
Last 2 days kot... Saje ajak Bi gi Tesco layan Qila main mainan yg dia suka.. Hish.. Bukan main lagi. Tanak berhenti dia main.....
Tengokle si adik... Bukan main tekun lagi dia mengadap mentor dia tu.. Nak main tapi kecik lagi... Tekun dia pandang kakak dia main.. Sesekali dia jerit excited..... Tak caya tengok ni :-
Dia punya happy macam dia yang naik kereta bergerak tu.. Hehehehe... Kakak dia? Herrmmmm.. Tak heran pun kat adik dia.. Kesian kan??? Nanti adik besar, Mummy bagi adik main ye sayang???
Masa ni Bi tengah sibuk pilih spec baru dia..... Aku malas nak ikut masuk kedai tu takut Qila tatau nak duduk diam.. So kasi dia main benda ni sampai puas.. Semua benda yang ada kat situ dia nak try sampai habis duit syiling aku...
Last2 aku ajak gak dia masuk kedai spec tu... Tapiiiiiii..... Bila tengok Daddy dia try specs, dia pun nak jugooooooooooookkkk..
Alahai.. Begini le rupanye kalau dia pakai specs ek?? Nerd sungguh!

Aku cinta padamu...

Imej
Kepetahanmu buat Mummy rasa nak pengsan Qila oooiii.. Janganle bijak sangat bercakap sayang... Mummy terasa begitu tua bila Qila dah pandai cakap.. Sebabnya Qila nampak besar sangat dah tau... :P
Petang semalam, pas dia berak, Bi siap2 mandikan dia... Aku bukakle baju yang dia pakai dan pakaikan baju baru.. Dia sibuk2 tanya mana baju dia pakai sebelum dia berak tu..
"Mana baju Aqiya???"
Bila dia jumpa terus dia cakap,
"Ni baju Aqiya.. Aku cinta padamu"
Nguahahahahahahaha.. Pelik aku kenapa dia cakap aku cinta padamu kat baju dia.. Rupa2nya :-

















Baju tu ade banyak hearts daaaaa......
Cumels sangat kan?? Rasa nak geget dan kunyah2 je molot dia.. Ntah sape ntah ajar yang bentuk hearts tu maksudnye cinta-cinta... Ngueheheheh..
Dia tgh buat muka pelik bila tgk ubat selsema aku.. Huhuhu...
Makin lama keletah dia makin buat aku rasa sayangggggg dan geraaaaaaaaaammm sangat kat dia.. Nak dengar Qila sebut 'aku cinta padamu'??? Nah tengok video ni.. Tak pelat tapi macam cute s…