Rabu, Jun 30, 2010

Bila anak2 bahagia, aku lebih bahagia..

Dah seminggu dua ni A'qila kemaruk menyanyi... Tak cukup guna batang balloon, dia guna batang heli dia.. Guna pulak drumstick.. Pastu paling sedih, guna batang penyapu tu nyah buat microphone... Sian anak aku kan?? So masa kunjungan lawatan muhibbah ke JJ ari Jumaat tuhari.. Aku belikanla dia mic murah.. Jadileee.. Tapi dia punye suka.. Aduhaaaaiii tuhan je yang tahu perasaan aku masa tu.. Ape lagi aku boleh lakukan, selain memberikan yang terbaik kepada anak2 aku.. Buat diorg happy.. Dahle bapak jauh.. Huhuhu...

Itu hal kakaknye..

Si adik pulak kemaruk ball... Nak2 ball hijau besar kakaknye tu... Yg lain dia tanak, dia tetap nakkan ball hijau tu.. Ball hijau tu besar. Susah dia nak pegang.. Last2 aku belikan ball kecik utk dia.. Pun kat JJ pada hari yang sama tu... Haih...
Dia suka sangat.. Inile yang mendiamkan dia masa mandi.. Huhuhu.. Bukanle ball sangat pun.. Takpele janji ada bunyik2..
Tadaaaaaaaaaa... Ni mic si kakak.... Ade drum sekali.. Murah tak sampai RM12 pon..
Memandangkan aku plan nak bawak dia gi swimming dan JJ masih ade sales utk member selama 3 hari, so aku belikanle sekali swimming suit ni..... Comel sangat kedek2 montot dia pakai ni... Nak bagi aci, adik pun dapat selai lagi baju...
Bi... Suka tak baju ni????????? Mudah-mudahan nanti Ariq boleh jadi Capt Ariq Isyraf... Ihiksss..

video

Ni video Qila nyanyi.. Sepatah haram tatau ape lagu dia nyanyi..

Tapi semalam, dia dah pandai cipta lagu sendiri....

"Roti canaaaiiiiii... Ayahhhh... Roti canaaaaaiiiii"

Errrrkkk... Motif??

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

A'qila Izzara birthday bash part II

Tadaaaaaaaaa..... Mak pengantin tgh agihkan cake.. Ramai puji sedap.. Wellll u ols noe my taste.... Mak takkan order kalau tak sedap... Huhuhuhu..
Trademark mesti ada.. Kalau tak, gambar tak menarik.. :P
Sian Ariq.. Kejap pas kat sana kejap pas kat sini.... Tu stokin sume dah tercabut, seluar berlipat macam nak gi sawah.. Ni mesti keje bapak mertua aku... Dia kureng suka sangat Ariq pakai stokin tghari buta ni.. Panas dia kata... Ohye, ni kawan2 baik aku... Sume datang pakai sexy2.. Terjojol mata apak mertua den.. Huhu..
Arin.. Mekacihle datang walau tanpa suami.. Gigih dia handle 2 orang anak yg masing2 tgh lasak ni.. Heheheh..
Ni semua jiran2 aku... Kami satu kepala okay.. Maklumle masing2 dah jadi ibu.. Harus satu kepala.. Nak ngumpat pun senang.. Nguahahahahahahaha...
Tadaaaaaaaaa... Time main snow.. Snow ni aku beli amsa newyear 2007.. Gila lama simpan... Qila buat derk je... Tak heran pun sebab dia mmg dah ngantuk sangat..
Masa utk bukak hadiah.. Hehehehe.. Takle.. Saje je bukak sebab Angela nak tgk.. Dia sendiri tatau ape hadiah yang dia bagi ni sebab dia share dgn Charmaine, dan Charmaine yang belikan.. Heheh.. Perluke nak explain?? :P
Bersama Bi yang masih online.. Dia siap suruh Apis amik gambau dia... Cuma Ariq je yang takde sbb dia tido kot..
Suka betul dia main benda alah ni...
Banner ni digantung sini mmg khas utk bergambau.. Kata blogger kan? Heueheuheu.. Ni Ena, isteri Capt. Mazly.. Thanx Ena.. Tetiap kali bagi hadiah mesti yang mahal2.. Malu saye ni tau... Actually kami nak bergambar berdua, tapi anak2 nak join sekali.. Nguahahahaha.. Qila plak tanak bergambar.. Tu yang muka aku mcm monkey tu..
Ni le keluarga kecil aku..... Adik badik aku campur adik badik Bi.. Mak abah Bi dan mama aku... Opppsss.. Cuma gf adik aku je takde kat sini.. Gf adik ipar aku ade tu ha...
Yang tak bestnye, birthday girl dah pengsan.... Nguahahahahahaha.. Tetap nak amik gambar dgn birthday girl jugak...

So, selesai..... Tak sabar pulak nak plan utk Ariq this coming November... Theme dah ade dah dalam paler otak ni... Bi, Bi standby duit je eh... Nguahahahahahaha..

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Terima kasit Tomot a.k.a Fathimah Zahra

Tak sangka Qila dapat hadiah lagi..... Aisehmen, terbalik pulak gambau ni....
Kaftan dan Guess Tshirt lagiiiiii.... Qila suka... dia dah pakai dah.. Yang kaftan tu simpan raya sebab labuh.. Heuheuheuheu... Mummy yang excited okay...
Ni surat chenta untuk Mummy.. Qila tatau bace so Mummy yang baca.. Card dia sangat comel dan unik... Aisehmen... Mama Tomot punji2 melangit tau.. Kembang hidung Mummy malam tu.. Huhuhuhuhu.. Janganle puji sangat.. Mummy ni manusia biasa... Mummy malu tau....

Korang jangan dengki tau.. Mama Tomot bukan puji Mummy Qila cantik ke, jelita ke... Dia puji tang lain... Tang ape tu malulah Mummy nak cerita sini...... Nguahahahahahaha...
Comel kan card ni????

Terima kasih Fathimah Zahra yang bakal jadi kakak nanti..... Mummy doakan Tomot dapat adik boy.. Aminnnnnnnnn.. Heuheuheuheu..

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Isnin, Jun 28, 2010

Nak jugak update walau bz..

Bersiaran langsung dr Bayview Malacca... Yay!~

Haih... Cepatle masa berlalu.... Bosan sangat 2 3 hari ni sibuk dengan conference ni.. Pas habis mmg nak relax cukup2... Yele, sejak 2 bulan lepas bz untuk conference ni... Penat nyah.. Keje hakiki pun terabai..

Dan harap impian untuk melihat org tersayang akan tertunai.. Amin..... Oh tidak, bukan Bi dapat balik... Cuma just pulang sebentar utk renew visa dia... Jadilah kan.. Harap sangat dia dapat balik... Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuu... Dah almost 3 bulan tak jumpa....

Ariq still ade batuk sekali sekala.. Risau... Pas habis conference ni, nak bawak dia ni hospital le... Nak buat check betul2...

Qila??? Makin petah bercakap... Semalam dia start sebut "Ya Allah...." Bila ball dia termasuk bawak sofa.. Heuheuheuheu... Jelas dan terang..

Ohye, aku hutang korang banyak entry.. Jawap tag, entry resepi bubur Ariq dan birthday party Qila part II... Herrrmmm.. Macam artist jeghs...

Ohye, ada baca blog sumbody yang kaya dan kuat shopping.. Hehehe.. Mesti korang tau sape.. Dia kena kutuk oleh readers dia.. Haih.. Macam2 hal ek.. Kau kaya, kuat shopping pun kena kutuk.. Miskin hina pun kena kutuk.. Cerita dalam blog anak sakit pun kena kutuk.. Cerita dalam blog anak kau comel pun kena kutuk...

Kelakar kan??? Readers blog kita ni macam2 perangai... Ade je modal nak kutuk dan kondem orang... Pelik... Ade je diaorg tak puas hati.. Susahnye nak jadi blogger kan??? Heheheh..

Aku pernah gak kena kutuk.. Sekali.. Tapi kawan2 jugak..

Pernah jugak dapat komen dr 'tanpanama' tanye nape aku tak komen blog diorg.. Tu aje.. Kutukan lain dari org tak kenal takde lah pulak.....

Tapi ramai juga yang hantar private msg terlalu memuji ketabahan aku.. Haih.. Janganle memuji sangat... Aku tak sekuat dan setabah yang korang sangka.. Kerana aku juga manusia biasa.. Perempuan biasa.. Cuma aku perlu berusaha untuk menjadi kuat & tabah demi anak2 dan suami tersayang... :) Kerana apa?? Kerana aku terlalu menyintai suami dan anak2 aku...... Itu sahaja..

Hehehehe... Tetiba membebel pulak..

Okaylah u ols.... Nak gi minum petang.. :)

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Jumaat, Jun 25, 2010

A'qila Izzara birthday bash part I

Peggghhh.. Juling aku banyak sangat gambau nyah oiiiiiiiii.. Tapi demi anakku ini, aku upload jugak kat sini.. Yelah, ni kan diaryizzara... Kenalah tulis setiap detik dia membesar kan.. Daddy dia kat Korea tu suka nak baca.. Kalau ade yang bosan, lagi aku suka.. Heuheuheuheu..
Ohnye, ni semua dr official photog aku.. ;) Qila mmg main je hari tu... Tak duduk diam.. Nasib baik haritu tak panas sangat. So takde le dia peluh dengan teruk.. :)
Aku suka gambar ni sebab macam nampak sangat Qila ni observer.. Dia bukan ngendap kosong tu ye.. Ade le yang dia tgh ushar tu..
Dia dah start makan sate pulak.. Aku risau sangat baju dia kotor.. :P
Ni sume jiran2 aku ni... Satu kepala satu jiwa.. Huhuhuhu..
Trademark anak dara den... Moncong mahal dia ni.....
Auuuwww... Vouge lagi moncong dia dr aku eh..
Syayangggg anak Mummy saorang ni... :)
Heboh nak naik basikal pulok dah..
Ni aje gambar dia posing depan camera apis.. Hehehe
Masa utk tiup lilin... Tgk tu, lilin belum nyala dia dah sibuk tiup.. Hahahahahaha.. Time aku suruh tiup dia kata jangan.. Jangan.. Sudahnye lilin padam sendiri.. :P
Kau tgk perut aku tu.. Sama je perut aku, perut Ariq dan perut Qila dan juga perut Bi.. Nguahahahahaha... Prosperity.. Nguahahahaha..
Excited anak beranak ni nak potong cake.. Huhuhu.. Masa ni Bi online dalam skype...
Qila suap Mummy dgn pisau lagi kaaauuu.. Nasib baik pisau tumpul.. Huhuhu..
Adik dia takmau kalah.. Nak jugak menganga okay... Siap jilat2 lagi krim tu.. Hehehe
Tgk tu.. Tak puas hati lagi.. Siap hulur badan mintak disuap lagi..
Ngeee.. Yang paling kiri tu Shameera.. Dua pupu Qila dan Ariq.. Ariq masih memandang cake itu..
Masa untuk menyapu krim cake.. Yay!! Seronok btol aku buli Qila haritu.. Dia sikit pun tak marah...
Heuheuheuheu.. Yang baju brasil tu adik aku..
Syiaaannnn anak Mummy...
Okay, next entry kita sambung nanti ye...

Heuheuheu..

**Lain2 gambar di FB...

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Khamis, Jun 24, 2010

JCard Day yang poyo

Woaaahhh.. Berkat merayu domba pada suami malam sebelum tu, yesssssssss! Bi bagi green light untuk ke JCard Day pagi berikutnya.. Yesssss.. Syurgaaaa.... Baru berkat nak shopping bila dapat izin suami ni.. Huhuhuhu..

Maklumle, pakai duit dia... Mekacih Bi.... Heuheuheuheu..
Terus drive je JJ dengan hati berbunga2.. JJ bukak pukul 8am hari ni ye... So, aku kononnye nak ke office tapi hanya dalam hati.. Gerak tubuh terus mengarah diri untuk shoot ke JJ. Huhuhuhu.. Ingat nak ambil 2 jam je... Lagipun petang semalamnye aku dah booked baju2 utk anak2 aku.. Yele, kalau nak pilih harini mmg sesak woooo.... So aku dan kwn2 opis dah gi petang semalamnye tu utk booked baju2.. Ngeeeeee... Tapi bila dah sampai sana, 2 jam kemana, aku kemana dan opis pun kemana.. Huhuhu..
So pagi ni dtg terus amik je kat SA ape2 yg aku dah booked smlm tu.. Untuk JCard sales, mostly aku memang beli brand Miki je kat JJ ni.. Brand lain aku tak berapa taste sangatlah.. Lagipun kat JJ lama ni baju2 brand Miki je yang menarik mata aku ni.. Brand lain takde sgt.. Poney pun takde kat sini.. Tu yang rembat Miki je utk anak2.. Tapi semalam masa try2 nak pilih brand2 lain, aku dah jadi bodoh dah.. Sebab yang 50%-70% semua dah bersepah dalam longgokkan.. Mabuk wooo.. Dan macam biasa, mamypoko sales. Itu je yang buat penuh troli aku..
Aku teringin nak beli comforter tapi susah le nak pilih dgn troli tak boleh nak tolak masuk lagi.. Takpelah.. Nextime je... Warehouse sales pun banyak jual comforter..
Masa ni still awal lagi.. Banyak cashier counter blom bukak lagi.. Nak memilih pun masih tenang jiwa ini.. Aku dah hantar brg2 troli pertama ke dalam kereta.. So masa memilih barang2 Bi, Mama dan aku sendiri, aku lenggang kangkung aje. Susah nak hangkut troli nyah..
Manusia sesak sangat. Tapi tak sesesak last year. Maybe sebab belum gaji.. Chinese memborong mmg tak hingat donia.. Kalau macam lastyear, sangat sesak ok.. Tu sbb tahun ni aku shopping seorg diri. Tak sanggup nak bawak anak2.. Kesian sangat ade bebudak yg tertido dalam troli..
Tadaaaa.. Untuk suami tercinta dan handbag untuk Mama.. Pas shopping barang2 sendiri, aku berhenti makan jap. Pas dapat tenaga, sambung balik shopping... Heuheuheu..
Ini troli kedua aku.. Opismate pulak kirim barang.. Terpaksa gak beli kang diorg merajuk.. Yele dah diorg cover aku kat opis tu.. Lagipun masa masuk supermarket, susu enfagrow setin hanya RM87.90.. Borong ar ape lagi.. Heheheh.. Masa ni dah nak dekat pukul 2 petang okayyy..
Tadaaaaaa.. Masa utk redeem voucher.. Genap2 jumlah aku belanja.. Tak rugi tak untung.. Tapi yang tak bestnye, utk pembelian mamypoko, takleh redeem voucher.. Kalau tak lagi untung.. :p
Supermarket pun setiap pembelian RM100 hanya dapat rm5 je voucher.. Yang lain2 RM10 voucher lah utk setiap pembelian RM100.. Best best..
Ngeeeeeeeeeee.. Tayang voucher kat Bi.. Kopak gak duit Bi aku kerjakan hari ni.. Errr.. Duit aku jugak kan..... :P
Ni aje yang tinggal. Dahle gaji belum dapat... Terpaksa balik umah makan maggie je..
Errrkkk.. Macam mana ni? Dahle aku balik umah mertua dan nak packing balik Klebang petang ni.. Nanti takde tpt nak letak barang anak2 aku..
Seat belakang pun penuh diapers...
Sampai je umah Klebang terus kira berapa baju utk Qila, dan berapa baju utk adik dia.. Mostly aku beli tshirt je.. Sebab ni mmg aim aku utk JCard ni.. Gown ke dress ke utk Qila tempat lain lebih cantik.. Utk Ariq pun sama, just tshirt je.. Dia belum pandai jalan, panasle kalau nak pakai kemeja.. :) Ni semua 50%-70%.. Waalllaaaa....
Dan jeans utk anak2 aku.. Semua brand Miki.. Senang dan cepat.. Kalau nak menebeng kat semua brand yang ada kat JJ tu, 48hrs pun tak cukup nyah.. :P Yang ni pun 50% tapi dua yang new arrival tu dapat 20%.. Untuk Qila size 5 tahun dan Ariq size 18mths.. Stok raya.. Tapi ade yang Qila dah boleh pakai ngam2.. So, mmg takleh nak tunggu raya lah jawapnye..
Untuk aku?? Ni aje.. Paling mahal pun berharga rm23.40 ajeghs.. Heuheuheuheu...

Ade pulak budak menebeng bila aku nak amik gambar.. Aku tak kisah pun takde ape utk diri sendiri sebabnye i bukan taste barang2 kat JJ sangat.. :P Just untuk anak2 dan suami tercinta je.. Rasa puas dapat shopping untuk diorang.. Aku pun tak terfikir nak shopping untuk diri sendiri sampaile Bi tanye semalam beli apa untuk diri sendiri... Huhuhu.. Masa tu baru teringat nak beli sumthing untuk bawak balik.. Walaupun tak cantik sangat, tetap jugak nak beli.. :P

Dan.. Aku balik sampai sakit2 belakang.. Penat diri lama sangat.. Hehehehehehe..

Sekali lagi, mekacih sayang sebab bagi green light serta duitnye sekali.. Heuheuheuheuheu.... Muaacchhhss!!~

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }