Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2010

Bila anak2 bahagia, aku lebih bahagia..

Imej
Dah seminggu dua ni A'qila kemaruk menyanyi... Tak cukup guna batang balloon, dia guna batang heli dia.. Guna pulak drumstick.. Pastu paling sedih, guna batang penyapu tu nyah buat microphone... Sian anak aku kan?? So masa kunjungan lawatan muhibbah ke JJ ari Jumaat tuhari.. Aku belikanla dia mic murah.. Jadileee.. Tapi dia punye suka.. Aduhaaaaiii tuhan je yang tahu perasaan aku masa tu.. Ape lagi aku boleh lakukan, selain memberikan yang terbaik kepada anak2 aku.. Buat diorg happy.. Dahle bapak jauh.. Huhuhu...
Itu hal kakaknye..
Si adik pulak kemaruk ball... Nak2 ball hijau besar kakaknye tu... Yg lain dia tanak, dia tetap nakkan ball hijau tu.. Ball hijau tu besar. Susah dia nak pegang.. Last2 aku belikan ball kecik utk dia.. Pun kat JJ pada hari yang sama tu... Haih...
Dia suka sangat.. Inile yang mendiamkan dia masa mandi.. Huhuhu.. Bukanle ball sangat pun.. Takpele janji ada bunyik2..
Tadaaaaaaaaaa... Ni mic si kakak.... Ade drum sekali.. Murah tak sampai RM12 pon..
Memandangkan…

A'qila Izzara birthday bash part II

Imej
Tadaaaaaaaaa..... Mak pengantin tgh agihkan cake.. Ramai puji sedap.. Wellll u ols noe my taste.... Mak takkan order kalau tak sedap... Huhuhuhu..
Trademark mesti ada.. Kalau tak, gambar tak menarik.. :P
Sian Ariq.. Kejap pas kat sana kejap pas kat sini.... Tu stokin sume dah tercabut, seluar berlipat macam nak gi sawah.. Ni mesti keje bapak mertua aku... Dia kureng suka sangat Ariq pakai stokin tghari buta ni.. Panas dia kata... Ohye, ni kawan2 baik aku... Sume datang pakai sexy2.. Terjojol mata apak mertua den.. Huhu..
Arin.. Mekacihle datang walau tanpa suami.. Gigih dia handle 2 orang anak yg masing2 tgh lasak ni.. Heheheh..
Ni semua jiran2 aku... Kami satu kepala okay.. Maklumle masing2 dah jadi ibu.. Harus satu kepala.. Nak ngumpat pun senang.. Nguahahahahahahaha...
Tadaaaaaaaaa... Time main snow.. Snow ni aku beli amsa newyear 2007.. Gila lama simpan... Qila buat derk je... Tak heran pun sebab dia mmg dah ngantuk sangat..
Masa utk bukak hadiah.. Hehehehe.. Takle.. Saje je bukak sebab…

Terima kasit Tomot a.k.a Fathimah Zahra

Imej
Tak sangka Qila dapat hadiah lagi..... Aisehmen, terbalik pulak gambau ni....
Kaftan dan Guess Tshirt lagiiiiii.... Qila suka... dia dah pakai dah.. Yang kaftan tu simpan raya sebab labuh.. Heuheuheuheu... Mummy yang excited okay...
Ni surat chenta untuk Mummy.. Qila tatau bace so Mummy yang baca.. Card dia sangat comel dan unik... Aisehmen... Mama Tomot punji2 melangit tau.. Kembang hidung Mummy malam tu.. Huhuhuhuhu.. Janganle puji sangat.. Mummy ni manusia biasa... Mummy malu tau....
Korang jangan dengki tau.. Mama Tomot bukan puji Mummy Qila cantik ke, jelita ke... Dia puji tang lain... Tang ape tu malulah Mummy nak cerita sini...... Nguahahahahahaha...
Comel kan card ni????
Terima kasih Fathimah Zahra yang bakal jadi kakak nanti..... Mummy doakan Tomot dapat adik boy.. Aminnnnnnnnn.. Heuheuheuheu..
~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Nak jugak update walau bz..

Bersiaran langsung dr Bayview Malacca... Yay!~

Haih... Cepatle masa berlalu.... Bosan sangat 2 3 hari ni sibuk dengan conference ni.. Pas habis mmg nak relax cukup2... Yele, sejak 2 bulan lepas bz untuk conference ni... Penat nyah.. Keje hakiki pun terabai..

Dan harap impian untuk melihat org tersayang akan tertunai.. Amin..... Oh tidak, bukan Bi dapat balik... Cuma just pulang sebentar utk renew visa dia... Jadilah kan.. Harap sangat dia dapat balik... Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuu... Dah almost 3 bulan tak jumpa....

Ariq still ade batuk sekali sekala.. Risau... Pas habis conference ni, nak bawak dia ni hospital le... Nak buat check betul2...

Qila??? Makin petah bercakap... Semalam dia start sebut "Ya Allah...." Bila ball dia termasuk bawak sofa.. Heuheuheuheu... Jelas dan terang..

Ohye, aku hutang korang banyak entry.. Jawap tag, entry resepi bubur Ariq dan birthday party Qila part II... Herrrmmm.. Macam artist jeghs...

Ohye, ada baca blog sumbody yang kaya dan kuat shopping.. Hehehe..…

A'qila Izzara birthday bash part I

Imej
Peggghhh.. Juling aku banyak sangat gambau nyah oiiiiiiiii.. Tapi demi anakku ini, aku upload jugak kat sini.. Yelah, ni kan diaryizzara... Kenalah tulis setiap detik dia membesar kan.. Daddy dia kat Korea tu suka nak baca.. Kalau ade yang bosan, lagi aku suka.. Heuheuheuheu..
Ohnye, ni semua dr official photog aku.. ;) Qila mmg main je hari tu... Tak duduk diam.. Nasib baik haritu tak panas sangat. So takde le dia peluh dengan teruk.. :)
Aku suka gambar ni sebab macam nampak sangat Qila ni observer.. Dia bukan ngendap kosong tu ye.. Ade le yang dia tgh ushar tu..
Dia dah start makan sate pulak.. Aku risau sangat baju dia kotor.. :P
Ni sume jiran2 aku ni... Satu kepala satu jiwa.. Huhuhuhu..
Trademark anak dara den... Moncong mahal dia ni.....
Auuuwww... Vouge lagi moncong dia dr aku eh..
Syayangggg anak Mummy saorang ni... :)
Heboh nak naik basikal pulok dah..
Ni aje gambar dia posing depan camera apis.. Hehehe
Masa utk tiup lilin... Tgk tu, lilin belum nyala dia dah sibuk tiup.. Hahahahahaha…

JCard Day yang poyo

Imej
Woaaahhh.. Berkat merayu domba pada suami malam sebelum tu, yesssssssss! Bi bagi green light untuk ke JCard Day pagi berikutnya.. Yesssss.. Syurgaaaa.... Baru berkat nak shopping bila dapat izin suami ni.. Huhuhuhu..

Maklumle, pakai duit dia... Mekacih Bi.... Heuheuheuheu..
Terus drive je JJ dengan hati berbunga2.. JJ bukak pukul 8am hari ni ye... So, aku kononnye nak ke office tapi hanya dalam hati.. Gerak tubuh terus mengarah diri untuk shoot ke JJ. Huhuhuhu.. Ingat nak ambil 2 jam je... Lagipun petang semalamnye aku dah booked baju2 utk anak2 aku.. Yele, kalau nak pilih harini mmg sesak woooo.... So aku dan kwn2 opis dah gi petang semalamnye tu utk booked baju2.. Ngeeeeee... Tapi bila dah sampai sana, 2 jam kemana, aku kemana dan opis pun kemana.. Huhuhu..
So pagi ni dtg terus amik je kat SA ape2 yg aku dah booked smlm tu.. Untuk JCard sales, mostly aku memang beli brand Miki je kat JJ ni.. Brand lain aku tak berapa taste sangatlah.. Lagipun kat JJ lama ni baju2 brand Miki je yang men…