Khamis, Disember 02, 2010

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (finale)

Hahahahahaha.. Baru skrg ada masa nak tgk balik entry yang dok terperam dalam draft ni......

Ramai betul yang menunggu... Sepatotnye uols sedihlah kan sebab ni episode terakhir.. Pasni no more ye kesah chenta ni lagi...

Hahahahahahaha.. Perluke sedih uolssssssssss.. Happy ending maaarrr... Pasni aku akan cerita kisah lain puloks... Bukan kisah chenta lah.. Kisah life aku on the other hand lah means bukan kehidupan cinta lah.. Kisah kehidupan remaja yang penuh warna warni.. Ok??

Hahahahaha... Nakkkk jugak kan???

Ok.. Last episode sampai bulan Mac 2007 kan?? Pas balik dr Chiangmai, aku teruskan kehidupan mcm biasa.. Bi dah belayar.. Masa tu aku mmg fanatik dgn camera.. Mana2 gi mesti dgn camera.. Gila bergambar dan gila mengambil gambar.. Aku dah spent lebih RM6k untuk dslr aku tu.. Memang harta paling aku sayang ok.. Kat keta aku siap ade sticker, "I Love My Camera More Than My Car" Hahahahaha.. Itulah motto FMDC uolsss.. Tapi kalau kereta aku adelah BMW ape series pon, of coz lah I Love My Car More Than My Camera uooolllssssssssssss! Heuheuheuheu.. Lagi mau tanye..
So, macam biasa over the weekend mmg banyak activities.. Aku banyak spent time di Bau Bau Cafe.. Mostly tpt lepak bebudak exUBU dan peminat Joe Kid sbb kedai dia kat depan tu je.. Hehehe. Malas ar nak cite panjang lebar pasal cafe ni.. Tu next stories yang macam aku janjikan kat atas tu ye.... Tu sebulan sekali le aku buat.. Tu gambar atas tu rasanye beberapa bulan sebelum cafe ni bungkus sbb owner tempat tu amik balik ruang cafe ni balik.. Hehe.. Tapi mmg simpan 1000 kenanganle kat sana.. Tu mamat tu kebetulan skrg keje ngan something ade kena mengena dengan job scope aku skrg.. So kami selalu gak berhubung pasal keje.. Kebetulan kan. Dulu aku kwn baik dgn dia sbb dia housemate bf si Angela tu..... Selalu jumpa..
Nak gak selit gambar ni.... Ketika mengambil gambar attitude kena ade dan inilah attitude dan trademark aku (selain melompat).. Waakakaakakakakakaka.. Ade ke orang kisah???
Ohye, lupe nak gosip... Spjg aku berkecimpung dalam dunia fotografi tu.. Aku active mengambil gambar2 gigs band si bf Angela tu.. Dia ade band sendiri so dia telah konon poyo telah mengangkat aku as diorg punye official photographer so everytime diorg ade gigs, aku kena amik gambau diorg.. Hehehehe.. Comel kan??? Aku yg kecik keding ni sibuk nak merebut dgn bebudak punk rock busuk tu kat tgh2 gigs tu... Hahahaahahahaha.. Ofcoz lah kena tolak kan.. Tapi kadang2 diorg bagi gak laluan... Dah kecik nauuu.. Camera pun lebih besar dr aku... :P

Masa ni actually aku still keep in touch dgn mamat yang aku katakan ade hubungan dengan dia sebelum bertunang dengan Bi... Kami still close tapi sebelum tu mmg dia gaduh ar tanak kawan dengan aku.. Poyo betul... Few months after that dia baik balik dgn aku.. Yelah, dia declared kami as friend sebab kitaorg pun pusing sana pusing sini of coz akan terjumpa balik... Kawan2 ramai dah yg tahu aku dah nak kawin so takde hal lah kan.
Sempat gak aku celebrate birthday dia ramai2 dgn kengkwn masa ni.. Gosssiipp.. Baju yg aku pakai ni beli kat Chiangmai.. Cumels kan?? Hehehehe.. Itu adelah last aku hu ha hu ha kat KL.. Pastu aku dah tak turun KL sangat dah.. Aku dah sibuk buat persiapan kawen.. Early May 2007, Bi balik....

So, aku dan Angela kan lahir selang 2 hari je so kami pun buat birthday party kami bersama kat PD... Kebetulan Bi ade, dan mamat yang scandal aku tu pun ade sekali... Woaaaaaaaaaaahhh.. Hebat kau Marsha kau boleh temukan dua lelaki itu dalam satu masa!!!

Gilooooooo...
Walaupun Bi amat sporting pada malam tu tetapi....... Dia pun hati kuntum gak uols.... Tengah sibuk2 party tu, dia boleh merajuk dengan aku okaaayyyss... Mana ntah dia lari naik keta gi tinggalkan aku dgn hadirin hadirat semua.. Heuheuheu.. Puas aku pujuk dia melalui phone tapi tak jalan.. Pergghhh!! Orang tgh happy2 dia gi merajuk plak... Geram aku.. Apelah dia nak jeleskan dgn mamat tu sedangkan dia jauh lebih hemcem dan establish dari mamat tu.. Takkan disebabkan mamat yang so-so tu aku nak tinggalkan dia kan?? Gila ke?? Aku dah lalui macam2 dugaan untuk bersama dengan Bi sampai tahap ni takkan aku nak tinggalkan Bi just like that?? Macam tu je??? Aku ade hotak okay nak fikir tu semua.. Aku just kawan je lah dgn mamat tu, kalau rapat pun just maybe sebab kami share hobi yang sama iaitu photography.. Sebab masa tu Bi belum lagi terer pasal camera ni... Bi masih lagi anak murid aku bab2 camera ni.. Tapi sekarang??? Dia lagik hover shopping lenses dr aku! Chhoooyyyyyyy!!!!!

Betul tak? Sia-sialah ape yang aku korbankan untuk Bi selama ni kalau aku tinggalkan dia untuk mamat tu??? Please laaahhh... Tapi masa tu aku tak pujuk Bi guna ayat2 ni.. Entah ape ntah ayat aku masa tu... Aku kan otak geliga putar2 belit.. Ade lah kot aku guna ayat pedinding kat Bi.. Nguahahahaha..

So, Bi telah berjaya ku pujuk daaa.. Badan mmg tegap macho.. Tapi kalau dia merajuk, perggghhhhhhhhhhhh lenguh tangan aku nak dodoi2kan ok.. Kalau baby, ku sumbat ninit je.. Ni tak.. Dah tua bangka uolsssssss... Hehehehehehehe.. Tapi Bi kalau merajuk, mmg payah woooo nak pujuk... Memang makan masa berjam2 lah.. Hai.. Rasa nak kunyah2 je dia taw...
Hahahaahahah.. Ade cerita di sebalik cake ni... Jace! Mak love u very strong!!!!!!!
Mak dapat rantai dari Bi... Sampai skrg aku still pakai rantai ni.. Ngeeee..... Tapi sejak operate leher tuhari aku terpaksa bukak sebab luka jahitan masih ngilu2 bulu kucing...
Hehehehehe.. Motif letak gambau ni??? Sape yang tahu tu, akan tahule sape ade kat dalam ini gambau.. Hehehehehehehe... BBQ yang mantap dan sentap... Takde kipas, terpaksa kipas pakai kotak cake! Hahahaha..

So, tutup kisah tu....... Itulah kali terakhir aku berbaik2 dgn mamat tu.. Selepas itu kami perang besaaaaaaaaarrrrr.. Dan dia pun dah ade awek pastu... Well.. Hidup mesti diteruskan uols... Buat ape dikenang benda yang dah lepas... Kesimpulannye.... Seorang lelaki dan perempuan yang mempunyai hubungan yang tidak menjadi, memang tak akan boleh menjadi kawan baik sampai bila-bila.. Buat tambah dosa kering je.. So baikle jangan jadi kawan.. Hehehehehe..

Percayalah... So kalau bf korang atau gf korang ade hubungan bersahabat baik dgn exgf atau exbf masing2, pleaselaaaaaahhhh.. Jangan percaya dan benarkan.. Hahahahahahahaha.. Percayalah cakap aku.. Kalau tak nanti korang mesti menyesal.. Hehehehe..

Dan, happy ending kan?? Aku pun tatau macam mana nak habiskan ini story.. Sah2 korang pun tahu kan?? 2 bulan pas tu, iaitu 7 Julai 2007 aku dan Bi pun kawen laaahhh.... Takkan nak ade gangguan lagi kot??? Lagipun ini kisah anniversary percintaan, bukan perkahwinan.... So, nak ke cerita pasal persiapan kawen tu semua???

Nak ke cerita pasal honeymoon tu semua??

Herkk..

Nak ke tanak ek??? Ape2 pun, meh layan gambau meh...
Nikah adelah wajib sebelum kawin.. Dah nikah tu mesti posing kat atas katil tanda dah boleh raba2 gituh.. Hahahahahahahahahahahahahahaha... Suka le Bi kan??? :P Make up adelah dari Ayang Kamell.... Aku suka minah tu punye hasil tangan.. Baju dari Alice, heheh... Inai kat jari George yg buat.. Boleh?? Kawan lelaki india aku.. Hehehehe.. Petang tu jugak bersandingggg....
Di Pantai Puteri... Nak jugak feeling2 beach wedding gitu...
Bunga pelamin aku tu fresh flowers.. Roses lagi.. Tetapi banyak dah jatuh dan layu sbb angin pantai sangatle kuat masa tu.. Rambut aku habis terbang2 kena tiup dek angin.. Hangin aku dibuatnyeee.. :P
Attitude kena ade walaupun time memotong pulut kuning.. Ihiksss... Still.. Make up dari Ayang Kamell dan baju dari Man Kajang.. Kain beli kat Maya... :)
Nasib baik Bi dapat bini ringan kan?????? Pas sanding terus outdoor kat tepi tu je.. Ihikss...
Macam biasa, posing with full of attitude .... Ihiksss... Tiga kali lompat bunga tangan aku pun berderai.. Hahahahaha...
Esoknye giliran umah Bi... Pakai baju rasmi Bi..... Baju dan make up aku tetap Man Kajang dan Ayang Kamell..... Masa ni make up aku tak cantik.. :P Sebabnye malam sebelum aku demam panas.. Mata merah dan bengkak.. Malam pertama lak tu.. Cis bedebah.. Hahahaha.. Hamboiiii.. Gatal je muka masing2 bila aku cerita bab malam pertama kansss????? Takde maknenye.. Malam tu tak buat ape2 pun.. Aku demam panas dan Bi asyik runner ulang alik umah dia sebabnye esok tu kan majlis kat umah dia pulak... So masa kat umah dia tu baru malam pertama weols... Wakakakakakakakakakaka... Dahle bilik pengantin dia so-so jeghs.. :P Janji aircond uolssss.. :P
Haa.. Tu kat tgh2 tu cincin kawen kami..... Aku suka sbb couple ring, bleh tulis nama masing2 dan structure dia yang takkan nampah lusuh.. Mcm platinum tapi white gold jeghs..

Pas kawen ape lagi kan?? Honeymoon leeeeeeeeee... 1st week kawen honeymoon kat KL.. Bi ade game tennis ko.. Sangat romantik jalan2 kat Petaling Street sambil feeling2 foreigner pagi2 buta yg damai ok...... Lagipun aku kena attend bufday party kawan baik online aku kat KL tu.. Qimie lah sape lagi......
Masing2 baru kawen kaaaaaaaaaaannnnn.. Mesti tayang cincin kawen uols... Kuikuikuikui... Ni masa bufday party Qimie..

Pastu next weeknya gi Pulau Redannngggggggggggggggg... Best gila.. Sebab aku kan mmg suka dgn pulau2 ni kan.. Feeling2 sunbathing mcm mat salleh le uolsssssssss....

Meh letak sket gambar comolot.. Kata western kaaaaaaaaaann.. Hahahahahahaha.. Wak lu.. Heuheuheuheuheu.. Masa ni aku dan Bi belum berapa nak sun burn, tunggule bila ke Langkawi tuuuu...
Entah kenapa masa tu asyikkkkkkkkkkkkkkkkk nak amik gambau melompat..... Konon trademark lah tu.... Kejap je aku dapat melompat uolsss... Masa honeymoon bulan pertama je.. Pastu dah lekat.. Kuikuikui...

Next week nye pulak ke Pulau Langkawiiiiiiiiiiiiiiiiii....
Masa ni mmg best jugak walaupun Langkawi panas nak mamfus... Aku gi sana mmg utk honeymoon so takdele nak beli periuk belanga atau segala mak nenek nak shopping kat Pekan Kuah tu ye.. Sorry.... :P Mood adelah untuk comolot sepanjang masa.. Heuheuheuheu..
Dan... Photography....... Aku adelah miss lompat.... Jangan makan hati ye uolssss.... :P Pas je Langkawi, panggilan duty ke kapal dah memanggil2 Bi.....
Syedihhhhhhhhhhhhhhhhh..............
Beberapa hari sebelum Bi sign on..... Masa ni aku dah pregnat tapi aku tatau lagi......... Masa ni aku dan Bi gi KL tapi tatau untuk ape.. Tgk fireworks kot.. Masa ni ntah kenapa aku takde amik gambar lompat2 lagi... Tetiba takde mood dah.. Nasib baik gak kan, kalau taaakkk..

Tak silap aku 2 weeks pas Bi sign on, aku pun dapat tahu aku pregnant.. Iaitu 1st ramadhan tahun 2007, sekitar September 2007..... :) Sedih mulanye sebab Bi jauh, tapi Bi dapat tahu hari yg sama sbb masa tu aku sms bagitau dia.... Aku tau2 aku dah pregnant masa tu baru 5 weeks...
Masa ni aku dah 11 weeks ngandungkan si Qila dumput tu..... Masih active mengambil gambar sana sini.. Aku sibuk usung camera sampaile aku 7 bulan pregnant kot... Pastu masa nak masuk 8 bulan, Bi pun balikkkkkk....

Haaaaaaaaaaaaaaaaa...... Panjang lebar aku explain wey.. Amik exam pun tak macam ni punye details....

Rasanye cukuplah sampai sini sahaje kot, untuk episode finale ini.........

Hehehehe.. Takkan nak sambung sampai aku beranakkkan Qila kot... Tu episode ulang tahun Qila mmg sesuai.. Hehehehehe...

So, begitulah kisahnye hubungan cinta aku dan Bi.... Memang panjangggggggggg dan banyak betul dugaannya... Tapi ape yang aku coretkan disini hanya 60% sahaja.. Takkan nak cerita semua uols.. Sampai episode 100 blom tentu habis..

Dan aku harap, sesiapa yang ade kena mengena dalam ini cerita, takyah le nak kecik2 hati dgn aku.. Takde maknanye sebab semuanya dah berlalu.. No heart feeling okay?? Semua ni mengajar kita menjadi lebih matang dan dewasa untuk menempuhi hari2 mendatang.. Ecehwah...

Dan buat Bi, lelaki yang paling aku cintai di dunia dan akhirat nanti, Ling ucapkan selamat ulang tahun ke 15 sayang.........

Biar ape pun yang terjadi, biar 1000 mata pedang diletak di leher Ling ini, cinta Ling pada Bi tidak akan berganjak walau seinci pun... Segala apa yang berlaku selama 15 tahun ini menjadi saksi, Bi adelah insan terbaik yang diciptakanNya untuk Ling dan anak2 kita.... Tiada apa yang boleh mengubahnye kecuali takdir...

Ling cintakan Bi selamanya... Sepenuh hati dan jiwa Ling... Terima kasih sayang atas segala-galanya.....

Semoga kasih sayang yang kita bina ini berkekalan hingga ke pintu syurga... Malah makin kuat dari hari ke hari....

Selagi ada matahari, bulan dan bintang..... Selagi itu cinta dan kasih sayang Ling terhadap Bi akan mekar sampai bila-bila.... Muachsss kat tepi bibir sebelah kiri~

*end..

17 ulasan:

.cik yaya. berkata...

aduh. mmg advanture la hidup akak. tapi saya paling suka ayat ni

'kesimpulanya..seorang lelaki dan seorang perempuan yang mempunyai hubungan tak menjadi mmg tak akan boleh menjadi kawan baik sampai bila-bila..buat tambah dosa kering jek.so baik le jangan jadi kawan;

hahhaa.mmg terbaik!!

-aNida OtHmaN- berkata...

fuhh pejalan yg memang mencabar..tapi alhamduLillah kini BAHAGIa suda...dengan anak yg comel-comel......

liza berkata...

mmg penuh dugaan percintaan korg.tapi kalau dah jodoh tak kemana kan..moga berbahagia ke akhir hayat..:)

p/s:za ngan fitri baca sesama ok finale ni..heheh

isya berkata...

sonok baca!! semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. ;)

dila~noor berkata...

la..dah abis ke?
tak sinetron la..hehe

ni la namenye kalau dah jodoh tak kemane.semoge bahagia hendaknye sehingga ke syurga..amin..

LiAnA berkata...

moga berpanjangan jodoh hingga ke syurga.. aku suka tgk pic ko kat pulut kuning tu.. nampak cheeky hihihi

elya ezrin berkata...

alaaa...habih dahhh.
ade season 2 kan kan kan?
hehe...
semoga bahagia hingga ke syurga, amiiinnn....

far_east berkata...

beshhh mmg hepy ending tulll ;)

Aida berkata...

aku sangat suka baca kisah ni .. penuh onak duri dan ranjau .. best marsha, tu lah kenangan .. moga jodoh korang hingga ke akhir hayat ye ..

**qmie dasat tul buat bday party dia .. kat club gitu .. hehehe

laila berkata...

lega dah habis
klu x dok ternanti2 sambungan
huhuhu
happy ever after :)

Tanpa Nama berkata...

happy ending,bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian...semoga bahagia hingga ke akhir hayat

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

semoga bahagia hingga ke nafas yang terakhir...:)

Elyn berkata...

amin... moga ko bahagia selalu beb!!

littlehumblelynn berkata...

smg happy smp bila2!!

εїз Cik Fasya εїз berkata...

mak aih kak..da abes ek..tgu next anni la kot neh..
nway kak..semoga pnjg jodoh hendaknya..insyaAllah..

Tanpa Nama berkata...

ya itulah tuan2 dan puan2 ye cerita kisah percintaan kami cume ade yg masih indah dan tertinggal...camner nak selit ehh??...xpelah selit kat sini jeh...dan seorang kawan lama aku time sekolah dan juga kawan marsha kat UKM dulu telah menghadiahakan "kereta kawen" kepada kami...bukan bagi terus tapi dia jadik drebar kami sepanjang majlis dan aku sungguh kagum dgn kejayaannya sbb dgn umur yg muda dan hanya budak kampung tapi berjaya memiliki "merc c200k baru" pada umur sebaya kami dgn hasil titik peluhnya bekerja kuat selama 2 tahun dan aku org kedua naik selepas ahli korgenya selepas kuar kedai pada 7 june 2007...sebulan sblm aku kawen...terima kasih Zahary...

dan moral disini;kita takkan hargai hidup senang kalau x rase hidup susah...jadi kalo jalan cerita cinta tuh terlalu senang dan mudah xde la rase apa itu CINTA sebenarnya kannnn?????...CINTA xkan dtg kalo x dicari....CINTA xkan dirase kalo x memberi...fikir2kan renung2kan...

Untuk Ling terima kasih kerana mengabadikan cerita cinta kita walaupun ianya baru 70% je kott??...sbb kat Bi ade lg 20% dan censored 10%...tang yg 20% tuh bile nak buat entry????....

Marsha~ berkata...

20% tu actually pas dah publish baru teringat so tak tau nak selit kat mana.. maklumle, 15 years.. nak ingat ape yg berlaku setiap bulan dan tahun agak memerlukan fokus dan konsentrasi.. sbb tu le ling mintak iphone!!! majukkkkkkk!!!!!!!!!! buwekkkkkkkkkkkkkkkkkkk