Isnin, Disember 13, 2010

Main layang-layang

Semalam petang aku baru je bangun tido ngan anak2... Tetiba Kak Ani ajak main layang2 puloks.. Makan ayam goreng dan mangga cicah sambal kicap laju2, terus bawak anak2 meluru je gi Pantai Klebang.. Aku pakai baju tido je uols.... Huhuhuhu... Ariq pun actually tgh mamai lagi.....

Sekali macam pesta daaaaaaaaaaa......

Sebelum tu, kenalah beli layang2 dulu... Qila as usual akan pilih yang dia suka lah.. (Eh ke mak dia yang lroat2 pilih???) Mickey Mouseeeeeeeeeeeeee!!! Kata Qila...

"Ni Qila punye eh Mummy?"

"Iye sayang... Mummy beli untuk kakak.. Suka tak?"

Kembang hidung muka bangga macam baru dapat Iphone sebijik.. (Hint hint)

Layang2 Qila tu RM15 sahaje termasuk tali.. Ngeeee... Murah kan????

Senang je nak naik uolsss.. Sebab angin kuat gak.. Yele, tepi pantai kan.... Harussssssssss senang je dia naik....

Tapi Qila at first macam takot nak pegang.. Yele, angin kuat.. Kalau pegang boleh rasa layang2 tu menarik-narik gitu.. Qila takot terangkat sama kot.. Tu yang dia tak nak lepas pegang tangan aku.. Heheheheheh.. Lucu lah Qila ni.....

Tu Ayah Qila dan kak Shameera tgh kecoh kepoh nak naikkan layang Kak Shameera..... Diorg punye layang2 berharga RM10 al-murah al-susah al-lembabs sket nak naik.. Huhuhuhuhu....

Qila sangat girlie2 gedik, selak2 rambut yang menutupi mukanya dek tiupan angin pantai... Hahahahaha.. Jalan sana sini atas pasir dengan selipar tebal tu sangat gedik control ayu takot jatuh! Haih... Anak Mummy ni............. Macam artist tawwww... Nade nade...

Masa ni dah 6pm.. Fanas silau tapi tak peluh sbb angin kuat maarrr.... Tu semua konco2 aku le tu....

Kat sini ade gak jual... Tapi tataule berapa harga.. Aku beli kat depan sana...

Bobot sengal.. layang2 dia tersangkut kat pokok.. Hahahahahaha.. Nasib baik poko rhu ni tak tinggi sangat.. Boleh ayah dia panjat dan goncang2... Cisss..... Ape daaa.. Yang ko gi main dekat sgt dengan pokok wat pe........ Tak rebel lah....

Ariq yang masih mamai baru bangun tido.. Makan duluuuuu.. Pastu baru join Mummy...

Last2 aku ada idea.. Aku pendekkan tali layang2 so kasi Qila pegang sendiri... Suka dia.. Layang2 dia paling kontot.. Hahahahahah.. Tapi uols, layang2 tu tetap terbang megah okay... Best kan????? Tak jatoh pun.. Kehlaaaasssssssss gitu.. Sini macam2 jenis layang2 ade jual.. Paling mahal RM50.. Memang besaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr punye... Tgk gambar tu.. Beria-ia Qila rentap2 tali konon nak kasi terbang tinggi.. Mummy yang ajar.. Heheheheh..

Ni le layang2 Qila... Mickey Mouse yang tak rupa Mickey Mouse ponnnn.......

Adik pun nak merasa gak uols.... Kau tgk muka sape yang jakun?? Adik ke bibik?? Nguahahahahahahahahahahahhaha....

Kesimpulannye, petang ni nak main lagi...

Esok2 Daddy balik harus shooting sini....... Guna 300mm Daddy mesti syiok woooo...

Tak sabarnyeeeeeeeeeeeeee...

8 ulasan:

maya amir berkata...

best melayan main layang2:)..kiteorg kalau blk kuantan baru leh melayan main kite..kat jb, jgn harap nak dpt main..huhu...

Fieza79 berkata...

men layang2 time angin kuat mmg best...layang2 just terbang cm tanak jatuh2 dh...hehee org tk pndai main pon bleh je...

Aliza berkata...

seronoknyer... cute sgt la qila :-) ariq mesti tak sabar nak lawan dgn qila kan.... tgk muka dia pun mcm gigih ajer... ehehehhee

cik puan akish berkata...

wahahhhhh...syioknyer.....

bile la nk berjln p ke laut plak ek...=)

belom penah umor dadif p ke laut cenggini....konpem besh kan...

mummysyafie berkata...

seronok diaorg main layang²..my kids selalu minta beli layang² tapi kat purajaya tmp tak berapa strategik sgt.

laila berkata...

yg hint hint tu xtahan kakkk
hahaha

Lelord berkata...

best2...agak aku balik nanti berangin kuat x hahhaha

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

samala dgn ayern,kemarin hari ahad main layang2...tak dan lagi nak buat n3 klat blog :D