Khamis, Disember 09, 2010

Jom borong bag sekolah!~

Sekarang sume orang tgh sibuk ek beli belah untuk persiapan sekolah anak2... Aku je dok nganga keluar air liur sebab teringin dan excited jugak nak shopping untuk persiapan sekolah Qila dan Ariq, tapi apekah sengalnye kan?????? :P

Hahahahaha.. Last week aku gi jenjalan JJ macam biasa ar kan time break Jumaat... Aku saje singgah area bag sekolah... Perghhhh!!! Cantik2 sangat... Rasanye nak beli semua utk Qila bila dia school nanti... Nape dulu masa aku kecik2 Mama tak belikan aku bag mcm ni ek??? Huhuhu.. Pungkek! Kau sendiri pun tak hingat kau pakai bag ape time sekolah tadika dulu dan masa darjah satu dulu nyah oiiiiiiiiiiiinnnkkkkk!
Ok. Ok.. Meh cuci mata meh... Qila tu suka sangat dgn Minnie/Mickey Mouse... So bag ini sangat sesuai utk dia.... Sangat girlie.. Sangat sweet... Bag tarik ni ade roda.. Berat bleh tahan gak.. Mmg tak sesuai nak pikul kat bahu....
Ni paling tak tahan.. Luggage uolssssssssss.. Luggage!!! Kau bayangkanle betapa cutenye bebudak baya Qila bawak luggage ni kat KLIA, pakai jacket bulu2 dgn leather boots ok.. Terkedek2 jalan kat departure hall tu... Feeling2 holiday ke Europe gitu.. Hahahahaha.. Sangat gedik tapi sangat chomeeeeeeelll!~
Geramnyeeeeeeeeeee..... RM250++.. Hisshh.. Memang vouge habis ni....Ni brand Barbie Princess.. Aku tak berkenan sangat barbies2 ni.. Tak berkenan dgn rambut dia.. Kat rumah Qila ade satu dua barbies hadiah kawan2 bagi, aku yg main, bukannye Qila.. Sebab Qila takot dgn segala bentuk dolls ok.. Dia main teddy jeghs... Tapi bag Barbies ni cun gak kan???
Ni pun cantik... Smart je.. Semua ni tak silap aku sekitar RM119-RM130 kot..
Sana sini pink ek.... Teringat lak cakap anak buah aku si Aisyah tu..

"Boringlah auntie nak beli bag pink.. Satu sekolah semua pakai pink... Panas je mata adik tengok.. Adik nak beli bag color biru..."

Hahahahahaha.. Betul gak ek?? Nape takde color ijau, kuning, oren atau kelabu tahi hanjing????????? :P
Barney.. Purple ape??? Sweet gak kan?? Tapi Barney ni bebudak umur 1-3 tahun je suka kot.. Budak besar dah tak berapa minat kot.... Pattern bag dia pun so-so jeghsss..
Tadaaaaaaaaaaa... Untuk Ariq! Hot wheels... Dia pun mmg suka sangat dengar cars terutama tang wheels tu kan...
Color hitam dan merah sesuai utk budak yg lasak.... Dan active...
Ni fav aku....
Mickey Mouseeeeeeeeeeeeee!!! Tapi mcm aku cakap, budak lelaki dalam darjah satu, mesti tak suka dah Mickey Mouse kot.. Diorg lebih suka Ben 10 kan?? Tapi aku tak suka Ben 10.. Boringggggg.... Walaupun banyak bag color hijau utk brand tu.. Heuheuheu...
Ini plak Pooh and Friends..... :) Tak cun sangat ek.. Dull je color dia.... Kalau bebudak ynag bawak bag jenis ni mesti nerd2.. Anak manje, takleh kena buli.. Pastu mesti specky.. Heuheuheuheuheu... Pakai short rambut belah tepi.. Huhuhu..
Thomas & Friends..... Ni aku suka.. Sesuai dgn jiwa aku gak.. Hahahaha...

Haaa.. Penatnyeeeeeeeeee...

Ni baru aku tgk kat JJ jeghs uols.... Kalau kat KL tu kan.... Mesti lagi malatopslah bag2 sekolah bebudak kan???

Tak sabar sangat nak beli utk Qila dan Ariq... Hehehehehehe... Excited macam akulah yang nak pakai... :P

Apa??? Hissshhh.. Takdelah.. Aku bukan nak beli skrg pun.. Gila ape.. Lama lagi diorg nak sekolah pun..

Saje je gatal publish gambar2 ni sebab aku geraaaaaammm... Semuanya sangat comel dan cute! Hehehehehe..

7 ulasan:

Aida berkata...

umanggg aiiii .. mahalnya bag skolah qila .. tp qualiti kena tengok gak kan ..

DYLA berkata...

semua cute2. taste inas sama ngan qila.. suka mickey mosss

maya amir berkata...

beg sekolah, baju sekolah sume mahal ..uwaaaa....semput maksss...

.cik yaya. berkata...

xpyhlah beli beg beroda kak..kesian tgok kalo dyorg sandang..cam nak tercabut bahu tu..huhu

Lelord berkata...

hahhaha aku igt dh beli terkojuit gak

neverletmego berkata...

semua cantek..tapi i suke barbie doll..:P( melebih2la mommy rania ni ..)

shu berkata...

a'aa..betul tu marsha.. mmg geram tgk beg2 skolah & peralatan2 sekolah termasuk botok air budak2..