Selasa, Disember 28, 2010

Hari Natal..

Pagi2 dah bangun sebab haiyooo ini dua budak memang tido awal dan bangun awal.. Tak kasi can Mummy nak feeling2 sleeping beauty tawwwww... Eh awal ke?? Aku betul2 bangun pukul 9pagi je.. Tapi asyik kena kacau dengan ini dua budak...

Bangun2 je terus siap sebab hari ni aktiviti mmg super kaw bz dari pagi sampai malam... Pagi2 ade kenduri kat makcik umah depan ni.. Anak dia bertunang.. Tu yang cargas siapkan anak2 sebab lepas kenduri nak gi wedding pulak..

Tapi lepas dah siap2 sume, nenek diorg tak sampai2 lagi.. Sementara menunggu tu, bebudak ni main le ape yang patot kan.....
Ko tengok..... Nasib baik aku beli sorang satu stroller ni... Siap pulak si adik bawak si Popo, Qila bawak bear dia.. Satu rumah sibuk tolak stroller ni.. Feeling2 Daddy dan Mummy le tu...
Masa cerita Barney kuar TV, masing2 mintak pulak Barney... Nasib baik patung Barney ade dua gak, satu bisu satu buleh nyanyi.. Hehehehe... Adik ofcos lah dapat yang bisu. Heheheheh..
Dia seboleh2 nak letak Barney masuk dok dalam stroller tu jugak... Mana boleh dik... Bila Barney tu jatuh, dia gi gelakkan Barney tu... Huhuhu.. Kijam betul ini bapak...
Last2.. Boring...... Peningle Popo tu Ariq gi terbalikkan macam tu sayang... Boys will always be boyyyyyyys..... Tetap main wheels kaaannn..
Hahahaha.. Sempat lagi netekkan Barney dia..... Ingatkan nak putus tetek dah anak2 dia ni.. Nguahahahaha..
Siap top up dengan formula milk gitu.... Tak kenyang kate Qila... Huks..
Adik sambung main dalam bilik.. Barney dah cicir mana ntah..
Burrrrrpppp... Alhamdulillah.....

Ish.. Mana nenek ni... Siti kelembapan betul laaahhh...
Mummy pun feeling2 gediks amik gambau sendiri... Percubaan memakai shawl.. Sebenarnye lama jugak tak pakai shawl.. Last masa ngandungkan Ariq dulu.. Tapi, seminggu dua ni aku jadi gila membeli shawls balik.... Serata Melaka & Muar carik shawl kedut lah, shawl warne warni laaa.. Bosan gila wey pakai tudung awning.. Shawl aku paling mahal pun RM15 sahaje.. Tudung awning ataupun syria mana nak dapat harga ni.. Tapi hati aku masih heart kat tudung syria jugakle.. Cuma syria yang aku suka tak banyak choices.. Yang pasti... Aku suka sangat dengan shawl ni........ RM10 sahaje kat Tesco.. Beli online memang mahal melampau..
Pas habis kenduri dan wedding terus shoot ke Hatten Square.. Dah bukak rupanye mall ni.. Besar gila tapi aku tak tengok sangat sebab aku terus ke Pahlawan Mall.. Ade macam jejantas besar boleh lintas ke seberang... Mama shopping kasut dan aku mcm biasa, shawls uolssssssssssss..... :P Qila paw aku macam2 .. Hadduussshh... Kat kedai accessories je habis nak dekat RM100 sebab beli itu ini termasuk headband Minnie Mouse yang Qila pakai tu... Sekarang ni dia ni bahaya sket kalau ajak shopping.. Semuaaaaaaaaaa dia nak okay... Tambahan lagi ade nenek dia yang jadi penasihat peribadi si Qila kaaaaaaannn.. Nenek tunjuk, Qila hulur tangan & Mummy yg terseksa kena bayar... Indah kau hidup kau wahai anak... :P
Adik jugak cool belum reti nak mintak ape... Pandang buat muka kesian je kan??? Huhuhu..
Kewat tanak pandang camera.......

Pastu gi hospital pulak.. Tengok cousin aku baru dapat baby.... Tapi baby jaundice.. Takleh tengok.. Mak nye pulak bleeding so kena tahan dah 3 hari kat ward.. Haiiihhh.. Ni yang takot nak beranak lagi ni...........

Malam???? Christmas party uolssss...

Itu next entry..... ;)

8 ulasan:

dila~noor berkata...

mak oi..nk dkt 100 accesories,mmg diva lah qila!hihih..

Marsha~ berkata...

eh takle.. bukan semua Qila punye, mak dia ade sket.. huhuhuhu...

Aliza berkata...

ahahahaha.. terpaksa mummy nyer ngaku eli gak ek? ;-P

aina tu pun dah reti mintak2 tapi nasib baik dia ngada lebih dgn tokmi dia jer... dgn mama dia, dia tau bole choose one aje (skrip yg sgt biasa dizikirkan kat telinga aina!!!) LOL

Elyn berkata...

ko kalau pi shopping ngan aku mesti syiok kan? sebab dedua kali jalan hahaha

nanie berkata...

weeee...headband qila yg syame dgn cika eh.syomel btul kn...

Mrs.FHM berkata...

geram tgk si qila nih tauu... ader2 jerrr hehehehe... comei nyeeee headband tu kalau jumpa sure nak bli jugak...

ariq plak...alahai si hensemmm nih behave jer....

Elin berkata...

hahah..kelakar betul tgk qila bg nenen die kat barney, cam anak i..hikhik. Eh, ok la pki shawl tu...same la..i paling murah pun shawl rm18 kot..huhuhu..

Aida berkata...

warhhh .. tak tahan tengok qila bg tek .. serious copyright mummy kan ..