Rabu, Disember 22, 2010

Evening walk feeling2 depan tu ade kawasan gunung ganang

Padehaaalllll.. Sawah padi je uols.. Heuheuheuheuheu..

Dengan cuaca yang sejuk2 damai petang semalam, ajakle anak2 jalan depan rumah je... Sementara nak tunggu senja menjelma kan.... Angin sepoi2.. Sejooookkkkkk.. Sesekali terhidu bau masakan sang jiran2.. Hehehehehe....

Lagipun Ariq tengah gian nak praktis jalan guna sandals turun temurun kakak dia ni haaa.. Pink pon pinklah janji Timberland.. :P So berjalan amik angin kat luar sangat bagus untuk Ariq dan Qila jugoks..
Haih... Cepatnye Ariq membesar ni sayang... Dah macam budak nak tunggu bas sekolah je ni????? Ke ushar awek tuuu???
Kakak pun lama tak chill2 naik basikal.. Kadang2 dia terpeleot gak time nak mengayuh tu.... Sandals Clarks ni Maklong yang bagi.. Baru ni Qila pakai sebab sebelum ni terlalu besar untuk dia.. Dia setakat pakai buat basahan je sebab entahle ek.. Time jalan keluar dia suka pakai shoes lain... Tak lama lagi, boleh pass kat Ariq... ;)
GAP Long sleeve ni aku beli kat Reject Shop kot.. Masa umur dia 8 bulan.. Hahahaha.. Tahan pulak baju ni kan tapi pas beratus kali basuh dia jadi kembang tetaaaaaaapppp bagus sebab di umur 2 tahun setengah ni Qila tetap muat nak pakai baju ni... Murah je tak silap aku tapi tahan lama... Rasanye dia tetap boleh muat pakai baju ni sampai umur 3 4 tahun kot.. Huhuhu..

Eh apsal aku sibuk MENTION semua brands ape yang anak2 aku pakai ni?? Meluat pulak baca.. Gediks..
Ko tengok... Kang dia jatuh kang kalau tak nangis takpe.. Dia boleh gayot mcm tu pulak.. Dahle punggong lebar..
Geram aku tengok budak ni... Ohye, sejak pakai Huggies Ultra, Ariq dah tak jalan kengkang lagi... Makin stabil dan bergaya.. Say no to Mamypokok ye uols... Utk girls yang pungkok lebar dan kencing melambak2 mcm Qila mmg sesuai.. Untuk boys yang slim mcm Ariq, better pakai Huggies sebab kurus tetapi bagus pakai siang & malam... Lagipun Huggies Ultra jarang sales.. Skrg ni tgh sales kat JJ, RM26.90 utk saiz L34 ( dpt percuma 4 keping) so uols better gi borong cepat...... Murah gilaaaaaaaa... Performance sama macam Mamypokok.. Yang penting anak kau jalan tak kengkang.. Heuheuheuheu..
Suka nau dia pegang jari kaki dia yang terjulur tu.. Yele, before this pakai kasut bertutup tak nampak jari... Hehehehe.. Ariq mmg cheeky & melucukan.. Aku tak sempat amik video dia tiru gaya bebudak main galah panjang 2 3 hari lepas.. Orang gi depangkan tangan tapi Ariq gi kepakkan tangan ke belakang then jalan kengkang macam peguin.. Sangat lucu okaaayyyy... Konon dia ingat dah cukup depangle tangan dia tu.. Hahahahahahaha....
Asal terjatuh je mesti amik kesempatan nak main batu2 jalan...
Kaaannn... Kemain excited lagi....
Masa ni tgh khusyuk tengok bebudak main bola kat hujung sana... Daddy called masa ni.. Terus Qila ngadu nak mintak Daddy beli balls dan mesin rumput.. Nak DUA okay.. Satu color merah satu lagi color biru... Mana nak carik yang ooooiiii...
Cepatleeee Daddy balik... Weather terok lah.. Ade port jadi beku.. Sepatutnya dah boleh sampai end of this month tapi kapal Daddy tak gerak2 pun kan... Harap2 Daddy selamat sampai ke Malaysia awal Januari nanti.... :(

Qila tu dah rindu sangat... Macam biasa, pas bercakap dalam phone dengan Daddy je, malam2 mesti dia cranky... Nangis tersedu2 tanpa hujung pangkal... Sedih aku tengok.. Aku tau dia rindukan Daddy dia sangat2.... Sabar ye sayangggggg......... Mummy akan buat ape sahaje untuk happy kan Qila... Weekend ni kita jalan2 ye sayang????
video
Macam biasa, video tetap ade untuk tatapan suami tercinta... ;)

Click SINI jugak ye uols..

13 ulasan:

norhidana berkata...

swh padi... best tuh... kalu kt kl nih mana nk jumpa tuh

-aNida OtHmaN- berkata...

QILAA comeilaaa..nampak debab dia....cakap pandai....admire ngan dia...heheheheh....

aRiq dh bulew kaki.....jenuhlaa pasni mUmmy nak kepOng..hehhee

Ummi berkata...

qila debab la..hii..ariq nak tunggu bas eh??tp memang nampak die mcm dh besar

Cosmedecorte berkata...

I like that basikal. Mana beli & berape? hehehe nnt blk Msia bleh beli satu utk budak 2 org nih

Marsha~ berkata...

hahaha.. qila tu bukanle debab sangat tapi boncit dan punggong lebar je.. huhuhu..

basikal ni beli kat tesco tak silap RM119-RM129 mcm tu lah lebih kurang.. banyak je jual kat mana2.. beli masa warehouse sales lagik murah kot.. masa tu beli mcm mahal je rasanye..

chugie berkata...

eh tertarik lak dengan basikal anak akak ni.. bagus ni.. nampaknye saya juga bakal dapatkan basikal ni bila dah beranak 2 nanti.. ekekek:D

laila berkata...

yela Ariq nampak dh besar
macho gitu!

maya amir berkata...

dan dan ayah die call, terus order nak bola..hehehe... cute betul:)

littlehumblelynn berkata...

marsha,

semangat betul qila..geram aku tgk peha kfc tuh..wah ariq dah pdi jalan!!big clap!!

Aida berkata...

comelnya qila dgn ariq .. makin besar dah kan .. :)

Elyn berkata...

eh aku ade soklan nk tye ko. kaki ariq saiz apa ek? sbb anak aku ni species tapak kaki besar. risau lak aku.

Marsha~ berkata...

elyn.. kaki ariq saiz huh.. UK4 kot skrg ni.. kaki dia biasa je tak dumpuk tak kecik.. huhuhu

Lelord berkata...

yeahhh aku nmpak bumbung umah aku