Selasa, Disember 07, 2010

Demi membahagiakannya..

Ramai yang tak tahu... Qila sakit balik... Tetiba dia batuk2 dan flu balik.. Adoooyaaaaaaaaaaaaiiii.. Sedih hati ibu ni tau tengok anak aku asyikkkkkle sakit.. Tahule skrg ni musim ujan-panas-ujan kan.. Tapi kenapalah nak attack anak aku sampai 2 3 kali dalam masa sebulan ni... Sedih you...

Balik2 je dari Port Klang jumpa Daddy dia, terus batuk selsema dan sesekali demam sikit...

Janganlah kau tanye pasal Daddy... Bila dengar je suara Daddy on phone, terus mendayu2 menangis... Kalau korang ade anak, korang boleh bezakan yang mana nangis sakit jatuh dan yang mana nangis mendayu2 sedihkan sesuatu tak tentu pasal... Qila kalau dah nangis macam tu, rindu Daddy lah tu..... Dan haritu tetiba dia tunduk sedih bila aku tanye pasal Daddy..

Terus dia bisik pelan2.. "Nak Daddyyyyy.. Nak Dadddyyyy..."

Sedih sangat uols.. Sedih.. Tapi aku kena kuat.. Aku kena fikirkan laju2 cara nak happykan dia.. Nak bawak dia kuar main slide atau swing, adoyaaiii hujaaaaaaaaaannnnn je kan time pepetang..

So aku tanye dia..

Qila nak mainan ape??

"Qila nak mesin rumput"

Adooooii.. Tak sudah2 dgn mesin rumput dia... Mana aku nak carik?????

Sudahnye Mama terus ajak gi Tesco, tempat fav Qila untuk belikan dia toys ape je yg sedara mara dgn mesin rumput.. Huhuhu...

Ape?!!

kampunglah kau ni Marsha.. Sket2 nak gi Tesco beli toys.. Sikit2 nak gi Tesco.. Ape barang shopping kat Tesco... Toys pun takde kualiti dan murah2... Gi lah Toysrus keeeeeeeeeeeeeeeeeeee... Pavilion keeeeeeeeee.. Midvalley keeeeeeeeeeee...

Pungkok hang!

Anak aku si Qila tu duta Tesco kau tatau ke??????

Bagi dia, Tesco tu adelah syurga beli belah! Kau ape tau..

Huhuhuhuhu.. So ayohlah kite ke Tesco ye puan-puan... Tempat kebanggaan Qila..... :P

Puas gak pusing dan fikir2.. Survey2 gak mana tau ade jual mesin rumput mainan tapi harapaaannnn.. last2 aku nampak ni:-

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Bolehlah uolsss.. Gardening konseplah jugak...... Siap ade penyedok dan bekas2 untuk main2 pasir kalau gi beach... Jadilah dan ni pun Qila dah sanagt2 happy...

Pagi2 dah bangun ajak aku 'berkebun'..... Heuheuheuheu.... Memang cucu Tok Mat taw... :P

Panas ni wey.. Kejap2 aku kena refill penyiram dia tu dengan air.. Hehehehehe.. Habis hati betul dia dapat 'berkebun'...

OOOppsss.. Lupe nak cakap.. Qila nampak je kereta tolak tu terus dia nyanyi "Pak Mamat ade kebun iya iya ooo" Hahaha.. Pengaruh VCD lagu2 kegemaran dia tu....

Oh ye, selain mesin rumput, Qila ade request gak tali skipping... Ni semua pengaruh VCD koleksi lagu kanak2 fav. dia tu.. Ade bebudak main tali skipping... So aku beli gak satu untuk dia... Tapi utk kids punyelah... Dah sudah dia suruh aku dan nenek dia pegang, dia dok lompat tapi tak lepas2..

Hahahahahaha... Qila... Qila...

Cepat baik ye sayang.... Mummy dan Daddy sayang sangat kat kakak.... Adik jugak sayang kat kakak..... Nanti Daddy baliklah tu..... Sabar ye sayang..........

8 ulasan:

tinie & thahir berkata...

cian Qila...
daddy work cari duit ye syg..
moga cepat sembuh ye..

Ealyie berkata...

qila..qila..
mesin rumput juga ko kenan yerr.. mcm2 anak2 aku beb, tapi tentu2 anak aku jantannn.. ehehehe..
Syabas beb syabas, ko mmg kena kuat nk hadapai pelbagai karenah anak2 skrg nie. Insyaallah besar sikit nanti dorg faham keadaan kalian. Aku mendoakan yang terbaik utk ko sekeluarga..:)

~Salam Maal Hijrah 1432~

Lelord berkata...

ekekkeke cam dak kenit punya

qila tolong siram pokok auntie skali tau sblh tu jek kan bukan jauh

dila~noor berkata...

adoi..tak tepikir mesin rumput blh jd idaman qila..
mgkn sbb die dah ade baaaaaanyak toys kot =)

takleh blah dgn sandal tinggi tu duk siram pokok..nmpk matured sgt =)

mdhn qila cpt sihat ye sayang...

Aida berkata...

cute lorrr tengok qila duk siram air .. betapa gigih dia siram pokok bunga ..

Tanpa Nama berkata...

ni kalo ikut daddy balik tengkera nie kan Tok Mat dia dh abes siram pokok dia masih nk pinjam getah pancut tuh...disebabkan syg kat cucu dia...sampai sejam pon xpe layan Qila basuh selipar kitaorg...tuh x masuk dia g basuh pasu bunga nenek Roha dia lg tuh...pastuh basuh penyapu laaa...siram keta laaa...haaa tang ni mesti ikut daddy selalu basuh keta kan??...

Tanpa Nama berkata...

ni kalo ikut daddy balik tengkera nie kan Tok Mat dia dh abes siram pokok dia masih nk pinjam getah pancut tuh...disebabkan syg kat cucu dia...sampai sejam pon xpe layan Qila basuh selipar kitaorg...tuh x masuk dia g basuh pasu bunga nenek Roha dia lg tuh...pastuh basuh penyapu laaa...siram keta laaa...haaa tang ni mesti ikut daddy selalu basuh keta kan??...

Marsha~ berkata...

semua perkakas ni ling bawak ok sepjg kitaorg kat tengkera ni.. tetipa petang dia gi siram pokok2 nenek dia.. yang tak laratnye benda tu kecik nau.. kejap je air dah habis.. nak refill tu yg penat tu... next time ling nak belikan yang besar sket lah....