Isnin, Disember 27, 2010

Ariq Isyraf 13 bulan...

Kejaaaaaaaaappp je masa berlalu kan... Macam baru je aku dapat tahu yang aku ngandungkan Ariq bulan April 2009 yang lalu..

Macam baru je rasa sakit beranak tu taw... Dan rasanye agak lama jugak aku tak letak progress si bujang ni.. Yelah, dulu Qila every month aku tulis update pasal dia.. Tapi skrg ni bukanle bz atau lupe tapi confuse lah.. Dah dua anak oi... Tak perasan pulak progress dia bulan ni ape, bulan lepas ape.. Dan terlupa nak update kat sini.. Lagipun everytime aku cerita pasal diorg dalam blog ni, mesti ade terselit jugak kan progress masing2.. Perasan dengan tak aje..
Ariq sekarang ni dah nampak besar sangat dah... Dah tercapai impian aku nak tengok dia berjalan bergaya dengan handsome sekali.. Hehehehe.. Lepas Adidas & Timberland Qila.. Sekarang Ariq dah ambil alih Crocs Qila puloks.. Walaupun semuanya PINK, ade aku kisah?? Hehehehehehe... Janji takle membazir kan??

Memula Qila takleh terima Ariq pakai semua sheos dia.. Dia try nak pakai balik semua shoes dia yang Ariq pakai.... Tapi, cubalah kalau boleh... Hehehehehe.. Mummy tak kesaaaahhhh.. :P
Sekarang ni lasak dia boleh tahan weeyyy... Memang lasak anak lelaki berbeza sama sekali dgn anak perempuan.. Manja dan mengada2 nya pun berbeza.. Kalau dah start pakai shoes tu, DUA tempat je dia tuju.. Gate dan longkang! Haaaiihhh.. Dah start reti nak bukak gate tu.. Nasib baik ketat sebab karat taw.. Kalau taaakkk.. Memang senang je dua beradik ni terlepas..
Ariq sangat kuat berjalan.... Dua beradik ni mmg betul2 ikut perangai aku.. Kalau Qila si Taurus tu memang baran dan degil.. Ariq pulak si Scorpio aku tak berapa pasti.. Yang pasti aku tahu dia senang merajuk dan manja.. Pemalu kadang2 lah.. Dua2 obsess dengan muzik.. Qila suka arts.. Ariq suka 'repair' barang.. Macam Daddy dia.. :)
Comel je dia pakai Cros berry ni... Tak nampak mcm girl pon... Pink color selalunya akan buat boys look manly.. Hehehehe..
Ariq banyak mulut.. Kalau nangis merajuk pun dia membebel... Main sorang2 pun dia membebel... Baca buku pun membebel.. Qila fokus.. Dia kurang bercakap masa umur2 mcm ni.. Dia lebih beri tumpuan dan fokus dengan apa yang dia buat.. Ariq pulak cepat bosan dgn sesuatu benda...
Dia tgh bebel ape ntah tak henti2....
Memang dia dah lama aim nak naik basikal ni... Cuma kadang2 takde peluang sebab itu 'harta' kakak wey.. Beranile dia sentuh, kang mesti kena pukul... Qila nak bagi dia tumpang round2 kat depan rumah ni dah cukup baik.. Hehehehe..
Pas kakak dia dah masuk dalam rumah tengah leka tgk cartoon baruuuuu Ariq ada can nak take over... Omg... Aku tatau pun Ariq rupanya dah sampai untuk naik basikal ni.. Dia try bersungguh2 nak letakkan kaki kat pedal tu tapi masih terkucil..
Bersungguh2 dia try......... Dah besar kan anak kita ni Bi???
Tudiaaaaaaa.. Muka bangga ke muka eksyen tu??? Aku geram sangat dia ni.. Aku suka geget2 dua2 anak aku sampai berbekas lengan dan peha diorg.. Geram..

Ariq skrg dah bosan makan bubur. Biasalah tu, lepas je umur setahun anak2 aku mmg dah tak pandang bubur atau nasi masing2.. Dia just pilih ayam dan ikan je.. Nasi diorg boleh pulak memilih nak makan time bila.. Susah betol nak bagi masing2 makan.. Cuma skrg dua2 kuat minum susu je.. Yelah dah makan mestilah lapar.. Haruslah berulang2 mintak susu kaaaannn???

Nasib baik dua2 minum susu yang sama.. Ni le bagusnye anak setahun satu ni.. Pas umur setahun boleh share susu yang sama.. Hehehehe.. Nasb baik Ariq pun ok dgn susu sekarang..

Mummy sayang Ariq sangat2... Dah besar nanti jaga kak Qila baik2 tau sayang....... Mummy pun sayang Qila sangat2.. Dah besar nanti jaga adik baik2 tau sayang....

Daddy balik nanti kita gi jalan2 ye...

Muachs!

10 ulasan:

Cosmedecorte berkata...

Stuju pakai jer ape yg ada sbb brg branded ni elok & mase beli pun xmahal mana (sbb I slalu beli time sale kat sini).

Peringatan la kot utk diri sendiri, brg anak try very best beli yg unisex hehehe

norhidana berkata...

seronok nyer anak dh besar2 camni... si comel ariq tuh dh mcm2 dibuatnyer heheh... makin kurus lah mamanyer dek sibuk kejar dia...

-aNida OtHmaN- berkata...

wahhh ariq isyraf sEbaya ngAn zahRa' sofia....nanti jmpak leh memain sesama.....

kaksha, geramlaa tgk budak tecikk nie..rasa mcm nak penyet-penyet ja...hihihihi...
anak Bujang kaksha segak dengan croSnYa...hihih

sw33tdarling berkata...

boleh tak aku nak kuarkan statement "macam dah lama jerrr aku tak beranak" hahahahaha
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

littlehumblelynn berkata...

marsha


tuhler skjp jer tgk anak2 dah besar,,dah bg hint utk tambah adik sorang lagik tuh..(bak kata mak aku,.)hehehe

Aliza berkata...

kids... mmg sekejap aje dia dah besar kan?

ehehehe baca pasal comparison ariq dgn qila ni, teringat kat kawan sorg tu. anak first dia gurl, so bila dpt biy dia memula excited tapi lama2 sangaaaaatt frust sbb perkembangan boy tak mcm gurl. dia rasa anak lelaki dia tu lembab sgt. but kalau kita baca mana2 books pun, mmg boys slow sikit sbb fokus tak sama dgn gurls. but yang penting, eventually dia AKAN catch up :-)

comel sungguh tgk ariq posing lepas jatuh longkang tu... ehehehehhee....

maya amir berkata...

ariq yg comel..:)

Marsha berkata...

Liza... btul tu.. boys kuat main tapi diorg cepat pick up.. girls selalunye sangat fokus dan menten... hehehe.. itu lumrah alam.. org kata anak no 2 tak kira boys or girls mmg slow sikit dr elder one.. one thing, dia ade mentor yang lebih tua (yg kuat main) thats y dia hilang fokus.. dulu qila sorg, takde sape ganggu dia study pon kan.. hehehe

ape2 pun setiap anak adelah berbeza... kalau semua sama, omg boringnyeee kan?

dila~noor berkata...

haih..kn menimba ilmu nk mengenali anak kedua ni =)

tp rsnye adegan lepuk melepuk ni mmg akan trjadi antre tomot dan adiknye kot,sbb kt anak org pun tgn die laju..haih!

tp ariq good boyla..nakal2 pun maja jugok =)

eh,mcm kenal kaftan tu..hehehe

mcm kak nam sgt bebudak ni pkai kaftan..tomot pun gitu!!

Aida berkata...

comel je tengok ariq kan .. 2-2 sama comel dan banyak keletah ..