Selasa, Disember 14, 2010

Alolololoooo.. Syiannye dia...

Semalam kan, aku anak beranak masih kat umah Mama.. Belom terlintas di hati & fikiran nak pulang ke pangkal jalan... Sian umah Klebang terbengkalai busuk dan masai...

So, pas jam 9 malam je anak2 aku teruatam si Ariq dah cranky nak tido tapi aku mmg tgh nak tgk TV.. So, aku tidokan dia laju2 kat dalam bilik.... Agak2 dia dah lena sket aku terus blah ke depan untuk sambung tengok Awan Dania yang sengal tu.. Entah hape2 lah cite ni merapu.. Dulu cite ni okay je kan.... Qila join pulak aku tengok cite ni.. Huhuhu...

Sekali aku dengar Ariq nangis... Cepat2 aku lari masuk bilik sekali tengok dia posing macam ni... Posing merajuk dia..

Tapi masa aku jengah kat muka pintu tu, mata dia celik lagi.... Pas dia nampak je kelibat aku terus zaaaaaaaassssssss automatik terus dia terlena balik.... Means dah nampak aku tu dia rasa safe lah kot terus tersambung tido balik...

Huhuhuhuhu....
Macam mana posisi dia boleh jadi macam ni aku pun tatau.. Sebenarnye bantal pink ni jadi bantal peluk dia, konon2 pengganti aku le..... Ariq tido buas, mmg tak pakai bantal..

Aku rasa bila dia terjaga tgk2 aku takde, tu yang dia terus duduk tu..... Bila aku takde gak, terus dia bengkokkan badan dan menangis.. Dia kalau merajuk mmg akan bengkokkan badan tanda protes lah tu...
Dan akhirnya terus terlelap balik....
Sian budak masham niiiiiiiiiiiiii... Peluh2 tido Mummy tak pasang ekon..

Malam tadi dia guling2 sana sini takleh tido.. Aku ingatkan sakit perot ke ape... Puas aku popok2 suruh tido tapi dia tetap gelisah semacam...

Berjam2 dia takleh tido... Naik sawan aku weyyyy...

Last2 aku give up terus pasangkan ekon, baru dia freeze tido dgn aman, susu pun tak mintak ok... Aku actually kalau boleh malas nak pasang ekon.. Dia baruuu je baik batuk dan ekon umah Mama ni bertahun aku tak servis.. Kompem penuh sakan dgn habuk tu.. Tapiiiiiii..............

Bebudak zaman skrg... Takleh tido kalau takde ekon..

Demand!

Ni kompem ikot perangai Daddy dia ni..... :P

14 ulasan:

Elyn berkata...

alahai geram tul tgk die tido. siap berbantalkan lengan tu!!

sw33tdarling.com berkata...

eiii Awan dania merepeekkk.... eh tetiba emo pasal awan dania.. patut emo pasal ariq.. kekekekkee

eiii geramnyaaa ariqqqq

aie berkata...

salam marsha

apesal ariq nih comey sgT??? hahahaha

selamat berkenalan..i dh lama follow ur blog, br skang nak memperkenalkan diri ^^

ayah,ummi, farish berkata...

tetap comei wpun mcm mana gaya dia tido

Ena Mazly berkata...

sama cam bethrisya ngan rayyan, tido mesti nak ekon... budak2 sekarang ek...

nanie berkata...

huhuuu...bebdk skrg.adik amie pon same.merengek2 kekdg tu..igtkn skt prt ke ape.rupenye kpnsn x psg aircond.

maya amir berkata...

comelnye die tido.. biorlaa busuk massyaamm..itu yg sedap nak kene gomol..heheh

Cosmedecorte berkata...

xde ekon jgn harap la budak2 ni nak tido... Skrg ni winter so sume tido awal & lena sampai ke pagi. Lega mama derang... Blk Msia nnt xtau la camne...

cik puan akish berkata...

tu la dia...kalo dadif...tak bukak ekon...berpeloh..resah...

kalo bukak ekon...tersumbat pulak idongnyer...lagi merengek..haihhh...serba salah jadinyer..=)

gee ryder berkata...

kalo dah biasa ekon mmg camtu..takleh panas sikit

LiAnA berkata...

sama dgn aqil wehh.. nenek dia ckp.. dh kuar dari perut pun ber-ekon.. sampai ke besar ler terbiasa ceyy

~~Sue eLLa~~ berkata...

kak..geramnya tgk dia tido.....comel betul...sgt lena pulak tu..hehe

Little BlueBird berkata...

Nak gigit perut!!!aummmmm

Marsha~ berkata...

aie... aie ade blog tak?? meh ar tinggalkan link.....