Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2010

Jambunya Ariq niiiiii...

Imej
Cukup-cukuplah cerita pasal bola wey... Kang kembang sangat bontot players Malaysia kang.. Maklumle, melayu kan mudah lupe.... Jangan terlalu mendongak ke langit.. Selalulah berpandang di bumi nyata... Poyo jeghs..
Pas baca blog awek si Khairul Fahmi, terus takde mood nak cerita pasal bola.. Wakakakakakakaka.. Frust wey frussssssssssssssttttttttttttt!!!
Hahahahaha.. Sengal!
Tapi Khairul Fahmi tu mmg macam pelakon Korea.. Sepet, tinggi dan stylo.. Tapi bila sengihhhhhh... Failed wey failllledddddddd!
Cakap pasal gigi dan bibir... Meh nak tunjuk gigi Ariq yang dah nak masuk 8 batang tuuuu..
Bukan senang okay nak amik gambar gigi dia.. :p
Yang bawah nak tumbuh lagi dua.... Lama betul gigi dia yang bawah ni nak bertambah..
Yang atas dah ade 4... Tetiap hari aku mesti akan spot check gigi dia.. Ade terselit ayam ke tak.. Bersih tak... Makin kedepan ke tak.. Maklume, isap ninit kaaaannn... Tapi alhamdulillah.. So far so gooooooodd..
Qila pun sama.. Sebelum tido kena check gigi dia takot ade tersel…

Hutang Lipur Gunung Ledang yang sooooooo-soooooooo

Imej
Seawal 5.30 pagi dah terkulat2 bangun siapkan segala ape mak nenek bagai tu kan.. Nak berkelah kaaaaaaaaannnn..... Excited jangan cakaplah...
Mama masak banyak sangat macamle nak berkampung kat sana 4 5 hari.....
Anak2 aku yang paling ketama sekali bangun adelah A'qila... :) Excited nak mandi kolam besar.... Ihiks..
Siap nak pakai jugak itu headband dan sibuk nak bawak sekali hadiah Christmas dia tu... Dah siap2 pakai swim wear dari rumah lagi... Diapers je tak tukar ke CD.. Aku mmg pakaikan anak2 aku CD kalau swimming.. Takle mengembung nanti....
Dalam kereta masa on the way ke Sagil, asyik membodek Busu Boy.. Sikit2 cium Busu Boy.. Sikit2 nak peluk Busu Boy... Cakap tak henti2... Yelah... Happyle tu kira macam Busu Boy bawak dia gi berjalan kan.....
Sekarang ni dah tanak duduk diam2 tau... Mesti nak diri macam tu...
Dah bosan sikit dia duduk ngadap belakang... Dah start menguap.... Perjalanan takde lah lama sangat.. Satu jam lebih jugakle kot dari rumah.. Kami lalu hiway.... Cepat si…

Hohohohoho.. Christmas Party!~

Imej
Hohohohohooooooo.....

Sampai je rumah dari hospital dah nak dekat maghrib.. Rest jap, then mandikan bebudak semua laju2.. Terus zasssssssssss ke Bkt Cheng pulak... Port biasa setiap tahun berkumpul dengan kawan2 rapat untuk Christmas Party.... Yey..

Last 2 years aku gi seorang.. Masa tu Qila baru berumur 5 6 bulan..

Last year pulak aku gi dengan Ariq.. Masa tu Ariq baruuuuu 36 hari.. Ihiks..

This year, aku gi dengan anak2 aku sekali.. Dua2 pun dah besar so memang sangat2 behaved..

Walaupun lagi beberapa ratus meter je dah nak sampai ke tempat kejadian, berlaku peristiwa paling lahar menyakitkan hati... Kereta aku tetiba stop okaaayyy.. Nasib baik bukan kan jalan besar time tengah jammed tu.. Kereta aku betul2 stop kat tepi jalan dah masuk ke kawasan Taman Bkt Cheng tu! Chooooyyyyy....

Kereta mak habis minyak ok... Gila cuak.. Tak pernah seumur hidup aku kereta boleh habis minyak.. Cerita pasal tu aku akan blogkan kemudian.. Panjang gila kisahnye.. Heuheuheuheu... Nasib baik anak2 aku …

Hari Natal..

Imej
Pagi2 dah bangun sebab haiyooo ini dua budak memang tido awal dan bangun awal.. Tak kasi can Mummy nak feeling2 sleeping beauty tawwwww... Eh awal ke?? Aku betul2 bangun pukul 9pagi je.. Tapi asyik kena kacau dengan ini dua budak...
Bangun2 je terus siap sebab hari ni aktiviti mmg super kaw bz dari pagi sampai malam... Pagi2 ade kenduri kat makcik umah depan ni.. Anak dia bertunang.. Tu yang cargas siapkan anak2 sebab lepas kenduri nak gi wedding pulak..
Tapi lepas dah siap2 sume, nenek diorg tak sampai2 lagi.. Sementara menunggu tu, bebudak ni main le ape yang patot kan.....
Ko tengok..... Nasib baik aku beli sorang satu stroller ni... Siap pulak si adik bawak si Popo, Qila bawak bear dia.. Satu rumah sibuk tolak stroller ni.. Feeling2 Daddy dan Mummy le tu...
Masa cerita Barney kuar TV, masing2 mintak pulak Barney... Nasib baik patung Barney ade dua gak, satu bisu satu buleh nyanyi.. Hehehehe... Adik ofcos lah dapat yang bisu. Heheheheh..
Dia seboleh2 nak letak Barney masuk dok dalam str…