Khamis, November 11, 2010

Sempena ulangtahun percintaan kami yg ke 15 tahun (part 7)

Okaaayyy... Mari kita sambung ya tuan2 dan puan2... Berlalulah kisah aku dan tunang aku tu... Makanye aku berbahagialah berpacaran secara bebas dengan Bi....

Aku pun dah tak pakai lagi Honda free tu.. So, ade aku kesah?? Dengan selambanye aku beli keta lain sebab patah kaki le nyah time tu aku takde keta.. So, keluarle Kenari Aerosport (juga merah ferrari) yang aku dok pakai sampaile sekarang ni.... :) Tapi Honda tu banyak sangat kenangan dengan aku le.. Dengan Honda tu jugakle aku belajar merempit kat KL masa aku keje kat KL dulu... Dengan Honda tu jugakle skills pemanduan aku jadi makin lama makin hebat mengalahkan org yg dah bawak keta 10 tahun taw.. Kalau korang yang baru nak belajar bawak keta tu, better gi merempit tetiap malam kat KL.. Sure akan terer punye dalam sebulan dua.. Sebabnye, kat sana kau boleh belajar mencilok, belajar parking sempit, belajar berebut parking, belajar carik jalan yg tak jammed, belajar mencari jalan pulang bila dah sesat, belajar kejar mengejar dgn keta pondan, atau keta mat rempit bodoh yg kejar kau sebab nak ngurat kau.. Hahahahahahaha... Memang banyak kenanganlah keta tu.. Meh sini aku jaja no plet dia meh.. WFJ4523... Honda EG6 VTec color merah.. Hahahahahahahahahahahaha..

Lajuuuuuuuu je korang nak google nama owner dia kan?? Takde maknanye.. Pas kejadian tu, mamat tu terus jual keta tu.. Dia tak pakai dah... Gila ko.. Kenangan tuuuu.. Tak sanggup dia nak naik keta tu lagi.. Hehehe..

So pastu aku pun happily ever after dengan Bi...
Setelah sekian lama, kami pun banyak spent time together.. Kira tebus balik masa 2 tahun yang kami break tu kan.. So, kami pun berpeluang semula nak sambut birthday Bi... Masa ni Januari 2005... Kami sambut birthday Bi kat restoran pilihan dan tiup cake kat tepi laut.. Heheheh..
Ni pun Januari 2005.. Bi dah start get along dgn kawan2 rapat aku dan family aku... Banyak kawan2 rapat aku yg kenal Bi sejak kat UKM lagi, dan ade jugak yang baru nak kenal Bi...
Masa ni Chinese New Year tahun 2005.. Tu bf si Jace.. Tak handsome kan?? Heuheuheu.. Padehal si Jace tu cantik jelita.. Hahahaha.. Skrg ni tataule diorg ni together lagi ke tak.. :P Jace tu kalau tanye bukan dia nak jawap btol2.. Nyampah aku..
Kami pun start active masuk kelab fotopages Malaysia.. Masa tu mana main blog lagi.. Main fotopages je.. Ni masa lawan bowling kat Alamanda.... Ni le keje kitaorg masa tu.. Hehehe.

So sampaile masa untuk Bi mulakan pelayarannyeee.. Keje dey kejeeee... Bi pun start sign on sekitar Mac 2005.. Bi belayar dalam 5 bulan lebih je.. Dia selalu gak tulis surat dan call aku.. Macam2 dia beli utk aku sepanjang dia singgah mana2 port tu.. Best gilaaaa.. Handbag merah menyala paling tak tahan.. Pilihan ke laut betul! Hehehe.. Tapi, sepanjang Bi takde tu aku tak pernah rasa sunyi.. Sebab ape????
Sebab aku ada 3 orang kawan2 baik aku ni yang selalu menemani aku... Ada je projek kitaorg setiap minggu.... Ade je yang kitaorg buat.. Kami akan turun KL just untuk shopping dan berteater.. Aku tetap dgn minat aku yg dua tu.. Tak berganjak sampai bila2... Bergedik bergambar jugak minat kitaorg... Ni sehari sebelum Bi sign off, masa ni kat wedding kawan baik kitaorg gak.... Kitaorg happy je masa tu... Macam takde masalah.. Happy 24hrs.. Angela masa tu single.. Jace lak masa ni dah duduk JB.. Wynn plak dah start keje kat UKM.. So dia duduk kat Bangi.. Sekali sekala Jace akan dtg KL jumpa aku dan Angela. Tp mostly every week aku turun KL utk lepak dgn Angela, dan kadang2 dgn Wynn.. Oooppss.. Sesekali aku jumpa ex-tunang aku tu.. Saje kuar makan2 dan minum2.. Bi tau ke tak ek?? Lupe.. Lagipun aku break dgn mamat tu kan cara baik.. Masa tu dia dah kawin dah.. Dia semunyik2 gak jumpa aku sbb wife dia jauh kat Kuantan tak silap aku.. Hehehehehe.. Dia totally stop call aku masa aku tgh pregnant kan Qila 3 bulan... :)
So, masa ni mmglah aku asyikkkkkkkkkkkkkk le shopping je dgn Angela.. Ntah ape2 yang kitaorg beli.. Asal ade mega sales, disitu ade kitaorg.. Sape yang follow kisah aku kat fotopages tu taule.. Hehehe.. Selain shopping, kami gak gi ke party2.. Bukanle kaki clubbing.. Gi party2 underground je kat UBU je.. Heheheh.. Bukanle party bunyik bising2 tu nyah.. Like macam malam baca puisi.. Ade gak selit band2 nyanyi.. Masa tu banyak band2 underground yang baru nak naik.. Masa tu MUH pon baru nak terkedek2 cipta lagu.. Heheh..
Masa ni gagalist nite tak silap aku.. Tapi rasa mcm bukan.. Sebabnye gagalist nite selalu on February.. Masib berbraces lagi aku ni.. 
Aku dulu sangat gedik.. Selalu mengadakan aktiviti memondan.. Wakakakaakakakaka... Tapi masa ni aku tetap mengamalkan konsep setia sampai mati gitu.. Hahahahahahaha.. Masa ni masing2 still solo uols... Hot gila tapi aku tetap setia.. Huehuehue.. Malam tu kitaorg bosan gila tatau nak buat ape.. So kitaorg berjimba kat Planet Hollywood.. So tak manis kalau gi all girls kan sbb macam tak safety gitu.. So aku pun ajak kawan baik Bi, yg juga kawan baik aku teman kitaorg gi sama. Mmg mamat tu pun tengah syok kat Angela, so peluang dia lah kan.. Hehehe..  Malam ni le Wynn bertemu dgn hubby dia skrg taw.. Hubby dia adelah kawan baik kepada kawan baik Bi tu.. Kecik je dunia kan?? Heheheheh.. Wynn! Ingat tak???
Kat Melaka pon boleh je kami menggedik.. Kalau kawan2 aku kat Melaka lain pulak kaumnye.. Kat sini sume kawan2 aku India & Chinese serta Portugese.. Aku takde kawan melayu kat sini.... Kawan2 melayu cuma kronies aku yg aku kenal kat UKM dgn UBU je.. Tu je kawan melayu yg aku ade.. Mostly kawan2 aku kat Melaka ni kenal masa aku STPM dulu.. Satu sekolah.. Haaa..
Kan?? Mostly mmg masa aku, aku habiskan dgn Angela.. Kami sangat closed masa tu.. Dialah paling banyak tau rahsia aku.. Muka dia gak yg banyak masuk dalam fotopages aku.. Gi mana2 mesti dgn dia... :) Rindu sangat masa2 tu.........
Ni pun antara kawan baik lelaki aku.. Yan.. Skrg ntah mana dia ntah.... Dia ni nak kata jantan pun bukan jantan.. Nak kata pondan pun bukan.. Ala ala confuse gituh!! Wakakakakakaka...
So ini adelah hari dimana Bi sign off buat pertama kalinye... Aku amik dia kat Port Klang... Masa ni dia ajak aku naik tanker tu.. Jalan2 pusing2 kat dalam tu.. Dia tunjuk aku le kat mana dan ape selalunye dia buat atas kapal tu... Bi kat keje bawak kapal, so boleh le dia bawak aku ronda satu kapal tu... :) Ni kapal MT Bunga Melati..
Merasa gak aku pegang stering kapal ni.... Bi kata, kadang2 dia akan bawak kapal secara manual so kenale pegang stering.. Kalau tak, auto pilot jeghs...

So, macam aku pernah cite dulu, Bi balik tu kan pertama kali kan.. So dia belikan aku camera Panasonic Lumix F4 yg sangat aku sayang... Camera tu jugak aku guna masa gi travel ke Jogja-Bandung-Jakarta dgn kawan2 baik aku... Bi siap bagi duit banje buat shopping kat sana.. Tapi Bi tak ikot.. Ni trip untuk kawan2 baik aku.. Bi sangat sporting taw.. Kalau dgn extunang aku tu?? Mimpilah ko dia nak lepaskan aku macam tu je.. Dia msti nak ikot sekali... Lahar!
Bi just antar aku ke KLIA je.. Baju Hard Rock merah putih yang aku pakai ni pun Bi yang belikan.. Hard Rock HongKong kalau tak silap aku..

Bi cuti pun tak lama sangat... 2 bulan je.. Masa ni dia belum proposed aku... Aku pun takde hal sangat sbb aku nak enjoy puas2 dulu.. Masa dgn bf lama tu mana sempat enjoyyyy kan.. Sikit2 je nyah oi... Tak puas.. Hahahahaha..
Masa ni rambut aku panjanggg sangat.. 2nd time Bi sign off, rambut aku dah pendek dan blonde.. Tule uniknya bercinta jarak jauh ni... Sekali jumpa gf kau dah lain, lagi 5-6 bulan jumpa gf kau dah muka lain... Kira macam wooaahhh tak bosanlah gitu.. Hehehehehe..
Both family dah ok dengan hubungan kami... Lebih2 lagi family aku.. Family Bi tak berapa sangat.. Namun begitu, Bi tetap bawak aku balik ke kampung dia dan kenalkan dengan atuk dan nenek dia... Nenek dia sangat sporting... Siap bagi aku baju dan kain batik dia buat pakai gitu... Masa ni dah bulan puasa dah... Ni masa kat kampung Bi.. Kat Bt Pahat...

Family Bi masa ni agak berat hati nak terima aku.. Tapi aku takde lah kisah sangat.. Aku tetap cuba amik hati mak dan abah dia.. Macam2 aku belikan untuk diorg.. Time raya, aku belikan baju.. Kuih raya.. Yele, kenalah amik hati diorg kan.. Lama2 lembutlah hati mak abah Bi.. Haaaa...

So pastu dah masuk Oktober dah.. Lagi beberapa minggu Bi nak sign on balik.... Sedih gak sbb tak dapat raya dengan Bi.. Tapi aku tak kisah.. Aku ni bukannye jenis nak melekat 24hrs dengan bf aku sbb aku ade life lain dengan kawan2 aku.. Aku tak selfish tu sebab Bi boleh terima aku seadanya.. Bagi dia, dia mmg perlukan wanita yg jenis macam ni sebabnya even kalau Bi kat darat pun dia takleh nak 24hrs spend time dgn aku sbb dia pun ada family gak kan...

Eh lupe nak cakap.. Masa konflik kami tahun pertengahan tahun 2004 tu kan, Bi sebenarnye ade gf dah masa tu.. So bukan satu hati je yang terluka ok.. Exgf Bi agaknye sampai sekarang benci kat kami berdua.. Sebab dia kena tinggal macam tu je dengan Bi sebab Bi nak kat aku.. Jahat kan kitaorg??? Hahahaha.. Memang lawak le kalau difikirkan balik.. Berani mati betul lah...
Ni sehari sebelum Bi belayar tu..... Lepas tu, dah masuk November.....

Awal Disember Angela dah mula berubah hati.. Ecehwah... Gaya cakap macamle Angela tu lesbian partner aku kannn??? Tapi mmg btol pon.. Partner olok2 je.. Yele, kitaorg tido sebantal, makan sepinggan.. Memang sangat closed.. Bila dia dah ade bf masa tu, dia sibuk angau dengan bf dia sampai dah takde masa nak layan dan keluar dengan aku lagi... Sedih sangat.....

Disebabkan itu, kesetiaan aku kepada Bi tercalar dan terkoyak..... Sebabnyeeee...

Next episode pleaseeeeeeeeee.... Lalalalalalalalalalala....

17 ulasan:

Lelord berkata...

agak2 citer ni smpai aku balik mesia tanah airku bulan 2 ke?
cepattt sket hapdet

LiAnA berkata...

potong stim betul ko ni... cepatlahhh marshaa hihi

laila berkata...

we want moreee
we want moreee!
huhuhu

maya amir berkata...

laa baru nak stim baca cite percintaan..kehkehke.. ok, next???;D

dalina berkata...

aduyai potong stim toi la kak.... cepat apdet yerk... ehehee...makin lama makin best plak...huhuhu

Lady of Leisure berkata...

hehehe potong setim ekekeke... ada sambingan ni yang dok tertunggu2 ni tau

Deeyana berkata...

samala kak marsha... my fiance pun dump dia punya ex sbb nak to be with me. pompuan tu gila babun tak paham kalau orang dah tak cinta kat dia lagi. camne nie? kasi tips sket... babun tu tak paham kalau orang lagi klik ngan kita drpd dia.. payah tol

oneyani berkata...

ahahah saje tao...cepat la kasi update!

Marsha~ berkata...

Deeyana.. tak baik dik panggil dia baboon.. hahahaha.. baboon comel lah, bontot dia merah.. hahaha..

Deeyana.. org macam tu senang je, lagi kita berkasar lagi, lagi dia takkan faham dan takboleh terima ditinggalkan.. siapa yg suka kena tinggal dik oiii? takde siapa pun sanggup ditinggalkan kekasih..merana dikkk...

akak dulu perit gak nak mintak 'lepas' dr tunang akak.. sebolehnya akak takmau dia dendam kat kitaorg..zaman skrg ni, tak bunuh, bakar dik oii.. seram ok.. so akak mintak cara baik2 lah..selalu slow talk dgn dia..pujuk dia.. abg bob pun faham so dia pun takle jeles kalau extunang akak call selalu mintak perhatian kite.. walau dia selalu call marah2 dan mengugut macam2, tapi janganle kita simbah api kemarahan dia tu dgn minyak lagi.. jgn terukkan lg keadaan.. cuba guna reverse psikologi.. org kata, lidah ni lebih tajam dr mata pedang so gunakan sebaik mungkin.. tp bukan dgn mencaci, ada banyak lg bahasa yg lebih indah untuk mendamaikan keadaan..

lama2 dia mesti bosan punye.. hehehe.. tambah lagi, tunang adik yg tinggalkan girl tu.. dia perempuan, adik pun perempuan.. mesti adik boleh faham perasaan dia.. cuba letak adik kat tpt dia..

so deeyana takyah pening2 fikir pasal girl tu.. Buat bodoh je..
lama2 minah tu tentu bosan dan carik org lain.. ignore je dia.. takyah nak fikir psl dia lagi ok?? yg penting jaga hubungan deeyana dgn tunang baik2 sbb masa tunangle dugaan mmg keliling pinggang.. :)

tp tulah yg buat hubungan korang tambah erat.. betol tak??

nak kawen nanti jemout akak taw.. huehuehuehuehuehue

shu berkata...

...mcm novel daa...best!
cepat sambung..;p

shu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Qimie berkata...

aku rasa aku cam tau jek citer next episode nih. hahaha..

tp sayang, hard disc aku ilang.. so aku tak ley nak korek balik gambar2 tu. hahahaha...

Marsha~ berkata...

hahahahahahaha..... tulah.. aku rasa mcm bahaya je nak sambung ni sbb mostly adelah rahsia besarrrr.. wakakakakakak

LIP (^_^) berkata...

aduyai..sambung lagi....??

Elin berkata...

hihi..best jugak bc kisah cinta u ni.. :)

Aida berkata...

sambung lagi ke ? berdebar dah nak tunggu episod 8 plak .. cepat skit marsha .. nak raya dah ni ..

Wynn Yasser berkata...

Nyahhhhh...kau telah membawa mak ke tahun 2005 uolsss... Of cos la mak hengat saat pertama berjumpa suami mak. ahaks.

yg gambar kau baju biru ngan bob depan kete tu mase mak bertunang kan? depan rumah mak aku tuh. huhuhu...

*ah, sengaja mengundang memori lah uols nih.