Jumaat, November 19, 2010

Selamat Ulang Tahun Pertama sayang.....

Hari ini 19 November pada tahun lepas, tepat pada jam 8.49 pagi, Ariq Isyraf dilahirkan....... 3.3kg dgn ketinggian 48cm..

Selamat Ulang Tahun yang Pertama sayang... Mummy sayangggggggggggggg Ariq sangat2..

Kehadiran Ariq di dalam hidup Mummy dan Daddy memang sangat2 kami nantikan....... Ohye, juga kakak A'qila...

Jom flash back balik rupa2 Ariq..
Beberapa jam selepas Ariq dilahirkan.... Masa ni Daddy tak ade... Ariq masih lagi kat hospital..
Hari ke 26.. Masa balik dari check up, Ariq dah gi 'mamam' Pizza Hut okay.. Hahahaha..
Hari ke 43.. Ariq memang tidur meniarap macam ni sebab dia kuat muntah.. Rambut dia agak lebat dan panjang.... Macam rempits kan.. :P
Hari ke 60.. Check up lagi.. Berat dia best time ni.. 5.5kg.. Terkejut paed dia... 

Senyuman pertama Ariq yang Mummy dapat captured.. Masa ni dah 3 bulan dah umur dia...... 
Ariq 1st ride... Stroller yang Mummy beli utk dia....... Tapi rasanye macam sekarang kakak yang pakai... Ariq dah pakai Combi..
14 February, Ariq tetiba meniarap sendiri... Masa ni lagi 5 hari genap umur Ariq 3 bulan..
Pas Mummy dapati tengkok Ariq naik rashes, Mummy decided botakkan kepala Ariq.... Sangat shumel mcm Shaolin Soccer looorrr... Heuhuheu..
Ariq dah tukar ke barut gantung... Heuheuheuheu.. Rindunyaaaaaaaaaaa Mummy dengan bau Ariq masa ni.....
Umur 4 bulan Ariq dah boleh duduk sikit2...... Dah start kurus sebab dia dah start lasak dengan cemerlang sekali..
Ariq ketika usia 6 bulan... Ariq dah makan... Bubur nasi campur ayam adelah fav dia... Dia tak suka nestum, sama mcm kakak dia...
June 2010.. On his beloved kakak's bufday party.. Yes... Dia sangat handsome dimata Mummy.... 7 bulan dah ni..
Masa ni Mummy panggil dia kure-kure... Sebab suka angkat kepala bila baring tu... 
Julai 2010.. 8 bulan dah umur dia masa ni...... His 1st swim wear.. Sama macam kakak, antu airrrr... Ariq dah start merangkak dengan laju dan dah pandai duduk sendiri..
Ogos 2010.. Bulan puasa.. Dah mcm budak dah masuk school dah ni..... Shopping raye.. Raya pertama Ariq...
September.. 10 bulan dah.. Dah tanak duduk diam.. Asyik nak bertatih... 
Oktober... 11 bulan.. Dah start berdiri lepas tangan.. Dah sangat notty.. Sangat cheeky sebab suka usik semua orang di sekeliling dia.. Dah susah untuk Mummy ambil gambar dia..... Haih... Ariq juga dah pandai berebut semua barang di tangan kakak dia... 
Dannn... November?? Ariq dah start bertatih dengan stabil... Sama mcm kakaknye, pantang dengar musik mesti tangkap goyang punye.. Hehehehe.. Nenek panggil Ariq kancil sebab tak padan dengan kurus (compare dengan kakak) tapi ligat cari macam2 idea untuk rebut semua toys kakak.. Ariq notty tau... Walau Mummy dah belikan sorang satu, Ariq tetap nak ambil toys di tangan kakak.. Herrrmmm...

Ooopppsss.. Banyaknye gambar.. Bila Mummy nak wish ni????

Okay, Ariq Isyraf sayang.. Mummy harap Ariq dapat membaca ni bila umur Ariq sudah 3 atau 4 tahun ye sayang.... Tu sebab Mummy sedaya upaya menulis dalam perkataan penuh.. Untuk memudahkan anak-anak Mummy membaca bila dah pandai nanti..

Selamat Ulang Tahun yang Pertama sayang......

Semoga membesar dengan sihat dan bijak... Jadi anak soleh, berbuat baik pada semua orang.. Hormati orang2 tua dan menyayangi Mummy dan Daddy seluruh hayatmu... Tekun menimba ilmu dunia dan akhirat..

Bila Mummy dan Daddy dah tiada nanti, Ariq jaga kakak baik2 ye sayang..... Walau apa pun yang terjadi, jangan lupakan kakak.. Dialah satu2nya kakak Ariq di dunia ini... Jaga dia bagi pihak Mummy dan Daddy ye sayang sebab kakak girl.. Ariq boy nanti dah besar, Ariq boleh lindungi kakak... Sayangi kakak sama seperti mana Mummy sayang kalian berdua..

Mummy sayang Ariq sangat2.. Walaupun suatu hari nanti Ariq dah berkeluarga, Mummy tetap sayangkan Ariq seperti hari pertama Ariq hadir dalam hidup Mummy... Ariq tetap baby di hati Mummy buat selamanya...

Ketahuilah sayang... Ariq insan paling handsome yang pernah Mummy sayang seumur hidup Mummy.. Daddy pun kalah taw.. Heuheuheuheu..

Selamat Ulang Tahun pertama sayang.... Muach Muach Muach!~

22 ulasan:

dila~noor berkata...

happy birthday ariq..
be a good boy ok =)

Mama Qiestina berkata...

happy bufdayyyyyyyyy ariq!
moga jadik anak yang soleh ye..

yeay welkam to the club 1 tawon :D

Aida berkata...

happy bday ariq .. dah setahun dah dia .. kejap je masa berlalu .. apa pun, moga ariq membesar dengan menjadi anak yg soleh .. amin ..

Aida berkata...

happy bday ariq .. dah setahun dah dia .. kejap je masa berlalu .. apa pun, moga ariq membesar dengan menjadi anak yg soleh .. amin ..

-aNida OtHmaN- berkata...

happy befdayz ariq sayaNg...aduhh ensem tol anak akak nieh.....geramm nenGok...

εїз Cik Fasya εїз berkata...

touching la plop baca entry neh..
nway.,selamat ari jadi ariq comel...

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

heppi BYDAY ariqqqqqqqqqqq

mama Ca & Luke berkata...

Happy 1st Bday Ariqqqqqqqqqqqqqqqqq!!Aunty doa semua yg terbaikkkk je utk Ariq tau!!!Muahhsssssssssssss!!

chugie berkata...

selamat hari lahir tuk ariq!

littlehumblelynn berkata...

happy besday ariq!!!!!nanti jadi good boy ok..jaga mummy & kakak..daddy jauh!!

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

Happy Bday ariq.......

nanie berkata...

happy besday ariq...moga ariq m'jd ank yg soleh...muahsss from acik nani.,kakak chica n adik amie.wahh mcm pnh jmpe jer...kikik

Marsha~ berkata...

Tenkiuuuuu auntie2 syume.. Ariq terharu ni... Doakan Ariq cecepat keluar hospital ye... Ariq kena masuk hospital pulak pagi tadi.. Ni kes batuk tak baik2 le ni.. Huhuhuhu... :(

Elyn berkata...

happy birthday ariq!! muah muah. cepat sihat ye sayang....

DYLA berkata...

ariq ensem boy dah 1tahun? cepatnya...

Happy Birthday Ariq. Moga ariq akan jadi anak yg soleh kebanggaan mummy & daddy k..

Lelord berkata...

epi besday ariq...nanti auntie lela bg camel sekor nak x?

tinie & thahir berkata...

happy born-day Ariq comel..
be good boy ya..

Fazlinil Irma berkata...

happy birthday ariq. ~sambil mengAMINkan doa mummy~

Lady of Leisure berkata...

happy birthday handsome boy!!! :)

laila berkata...

happy belated birthday Ariq sayang
be a good boy
ingat pesan Mummy selalu
lovess

Marsha~ berkata...

Terima kasih semua....... Ariq mesti akan baca suatu hari nanti.. thanx.. thanx...

shu berkata...

tertinggal ketapi....

"eppy bestday Ariq"

semuge hepi & sihat sokmo!!!