Jumaat, November 19, 2010

"Keindahan" UlangTahun Pertama Ariq Isyraf..

Indah kan??? Menyambutnya di ward 6A, Mahkota Medical Center dalam keadaan stone ubat-ubatan...

Huhuhuhu...
Oleh kerana hati ibu yang tak tenang2 sejak Khamis pagi semalam, harini, aku ponteng keje.. Terus bawak Ariq ke klinik panel ING terdekat... Bila doktor check lung Ariq terus dia angkat tangan surrender.. Pneumonia katanye.. Dia suggest aku bawak Ariq segera ke hospital...

Menggigil okaaayyy.... Terus drive dengan laju sekali.. Aku hanya sempat call Mama bgtau, then terus pecut ke Mahkota Medical Center.. Kalau org Melaka mmg taule, waktu pagi2 mmg sana susah nak dpt parking.. Kalau korang tgkle kat mana aku parking tadi, mesti korang kata.. "Hehehe.. Cutenye cara dia parking..." Tu sbb aku sayang kenari aku ni.. Senang nak selit dan parking... :P

Ariq sangat lemah masa admit tadi.. Ni masa tunggu registration.. One thing aku salute hospital ni.. Bila aku komplen je, laju je dia uruskan registration.. Aku pilih Mahkota instead of Putra sebab kebetulan esok aku ada check up kat sini pasal operation aku July lepas.. Paed Qila before this mmg kat Putra tapi kalini ape salahnye tukar angin pulak..
Siaaannn anak Mummy yang hemsem ni... Lembik je dia... Berapa kali entah dia muntah susu dia... Habis masham...
Dah dapat ward terus dia landing je... Aku sehelai sepinggang.. Cuma bawak sebotol susu dan 2 diapers dia.. So aku bukakkan jeans dia bagi dia santai.. Dia mmg baringgggg je memula masuk ward tadi.. Tak pernah aku tgk dia selemah ni... Pas tu Ariq pun kena nebuliser, amik darah dan xray...
Sian aku tgk dia masa ni... Baring je sebab dia langsung tak larat nak duduk pun.... Sedih sangat aku tak putus2 doa, janganle pneumonia... Sebab aku pernah tgk budak yang kena attack pneumonia teruk dan nazak mcm mana.. :(
Harini hari jadi dia... Tapi dia disini.. Melawan nurse dan doktor yang check dia... Lucky Ariq tak kena drip dan amik darah pun pakai picit hujung jari je.. Dulu Qila kat Putra berjarum2 kena amik darah.. Kena sedut kahak lagi.. Tapi lucky Ariq tak kena seksa mcm kakak dia dulu.. Alhamdulillah...... Syukur sangat...
Dia sangat2 tak puas hati dgn tag nama dia tu... Dia nak bukak..
Kejap je anak Mummy dah setahun.... Ariq dah jadi toddler dah.. Bukan baby lagi....
Satu ward ni kantoi Ariq manjaaaaaaa sangat2... Nak tidur siap gentel2 bulu mata Mummy.. Adoooyaaaaaaiiii... Naik buta bijik mata den ni kena gentel! Kalau dia merajuk sebab letih asyik batuk, lagi dalam dia cucuk bijik mata aku okaaaaaaayyyy....
Paling lawak masa kena neb dan amik darah.. Beria-ia dia nangis tak berair mata gitu.. Nangis olok2 sampai menggigil2 bibir... Habis je process terus stop tak nangis.. Air mata pun tak kuar okay... Mmg drama king btol... :P Nurse pun habis kena sembur dgn Ariq masa time bagi ubat.. Hahahahaha...

Ni masa pas xray tadi.. Dia ngantuk sangat sbb lepas neb dan makan ubat... Tak sempat aku nak sarungkan baju dah... Biarle dia rest... Masa ni busu boy dah datang bawak segala perkasas Ariq.. Lucky busu boy kebetulan balik bercuti.. Qila dan bibik ade kat umah in law aku... Sian Qila.... Tinggal sensorg.. Mesti dia ingat Mummy keluar bawak adik jenjalan....

Keputusan xray dah tau petang tadi.. Alhamdulillah lung Ariq clear dari jangkitan kuman cuma ade lagi sket flame... So doktor kata, paling lama pun 2 3 hari je Ariq akan admit.. Pastu dah boleh ciow..

Alhamdulillah.... Syukur sangat... 

Apelah doktor klinik family tu.. Bikin panas betul lah...... Tapi takpelah.. Better gi cepat hospital dari menyesal kan.. Ape2pun thanx pada semua yang mendoakan.....

Malam tadi sebelum Ariq tido, busu boy datang dgn semua family bawak birthday cake utk Ariq.. In law aku pun ade so kami celebrate kecik2 kat ward ni tadi... Sedap sangat cake Ariq.... Nanti upload gambar...

Okaylah... Selamat malam semua...

16 ulasan:

myaishahhafiz berkata...

semoga cepat sembuh yer sayang

ety berkata...

sian ariq..semoga ariq cepat sembuh yer..leh main2 ngn kakak nnti

Fazlinil Irma berkata...

semoga ariq cepat sembuh.
kompem nanti mummy belikan mainan. ngee ;D

.ArianiAizat. berkata...

alahai,mmg berderau jer darah bila tahu anak sakit kan?shiannn ariq..cepat2 sembuh yer sayang!

tinie & thahir berkata...

cepat sembuh ye ariq..cian birthday boy kena celebrate kat ward tp tak pe..sume org sayang ariq cepat2 kuar je leh main ngan kak qila..

m@y berkata...

ariq kuat2 ye..cepat sihat tau.cian mummy risau..

izyan_5025 berkata...

semoge ariq cpat sembuh!

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

aah...sian ariq...cepat sembuh yer syg.......

Ana berkata...

ariq gud boy..moga cepat sihat yekk sayang..

εїз Cik Fasya εїз berkata...

semoga cpt sihat ariq ncem..

Marsha~ berkata...

thanx semua..... daddy dia tak tahu lagi ni...... bila fikir2 balik, keluar gak air mata ni.... sayu je hati anak sakit tp daddy tatau... kata2 korangle yg bagi semangat ni tau.. thanx korang..

mamaDhea berkata...

alahai.. tak sampai ati tgk gambar2 ariq.. tersentuh naluri keibuan aku.. teringat terus anak2 aku kat umah.. huhu..

get well soon dear ariq..

mummysyafie berkata...

Ariq dah sihat ke? kesian kalau tengok anak tak sihat macam ni kan

Tanpa Nama berkata...

Anak sy pun baru sihat, batuk selsema dah 3 minggu... siap ngan muntah lagi... muntah yg mencurah2 tuuu... hiba hati... last friday check berat dia dh turun 1.5kg.. now dia dh sihat n dh ada selera mkn.. alhamdulillah...
-camelia-

Tanpa Nama berkata...

Anak sy pun baru sihat, batuk selsema dah 3 minggu... siap ngan muntah lagi... muntah yg mencurah2 tuuu... hiba hati... last friday check berat dia dh turun 1.5kg.. now dia dh sihat n dh ada selera mkn.. alhamdulillah...
-camelia-

Marsha~ berkata...

camelia.. tulah, bebudak skrg kalau sakit mmg teruk kan?? hermm...