Rabu, November 24, 2010

Hisap puting buat gigi jongang???

Hahahahahaha......

Si kakak dah lepas hazab... Dah bebas dari ninit (puting) agak lama jugakle.. Cuma haritu masa dia kurang sihat, malam2 merengek, aku bagi jugak... Tapi sekarang sudah totally freeeeeeee.. Yey...

Si adik ni haaaaaaaaaaaaaaa........ Hantu ninit!!! Masa sakit tuhari, 24 hrs nak ninit! Hari2 aku tengok gigi dia adekah jongos atau tidak.. Hahahaha..

Yang pasti dua2 anak aku gigi buleh tahan besar.. Ni ikot gigi aku ni kot....

Jongos?? Sikitttttttttttttttttttttttt je lah ade ke depan sket... Tapi normal lah tu kan gigi atas mmg akan ke depan sikit compare gigi bawah...
Cuba tengok ni......

Tak nampak kot.....

Sape anak uols yg isap ninit dan brand ape?? Jongos tak???

Ninit ape yg terbaik untuk elak gigi dr jongos????

So far anak aku pakai avent... Takotlah plak Ariq jongos.. So far Qila adeee leee jongos sikitttttttttttttt tapi tak nampak sgt.. So?????

Jangan bagi khutbah ye ninit/puting tak baik utk gigi.. Aku dah lama tahu... Nguehehehehe.. Tapi nak buat macam mana kaaann.. Laki jauh, anak2 susah nak kawal malam2 kalau merengek 24hrs mintak didukung time malam2.. Lainle ade laki boleh gilir2.. Bila ade ninit, tenang sket diorg nak tido.. :P

Tapi aku rasa lebih dari isap ninit dari isap jari... Dan lebih baik isap ninit dari diaorg dok mengutip benda2 masuk dalam mulut.. Ye tak??? Kalau isap kain atau bantal busuk tu pulak mcm mana???? Huhu..

So, share ngan kau cepat ninit ape yg terbaik dipasaran.. Heheh..

14 ulasan:

Aida berkata...

mana ada .. tak jongos lah .. the kiddos dulu pun berputing .. elok je bila dah besar ni ..

chugie berkata...

ada betulnye kot.. sbb tu sy dah tak bg puting kat anak sy dh.. gigi pun makin nak jongos dah tu hehehe:D

shu berkata...

aufa pun berputing gak dulu..xde pun jongos..cuma org kate klu isap puting gigi cepat tumbuh.hmmm..Aufa mmg cepat tumbuh gigi dia. cute laa ariq senyum camtuh.

-aNida OtHmaN- berkata...

hahahaha JONGOS pn takpaaa ensem woo si ariq nieh...dun worry mana ada JONGGOS laa sis....

kan sis bg PUTING MUM kan...so don worry takkan Jongos laaa...

alaH kalo joNgos gak...sok leh ikat Gg ngan dawai..hehehehehhe

comel laa budak nie..sib bek jauh.kalO dekat dh lama GoMOL..ehehhehee

maya amir berkata...

eh ye ke jongos? anak i yg tak isap puting tu pun tetapppp jugak jongos..(nampak sgt ikut keturunan mak die..--> i laa tuh)...kekek

Lelord berkata...

ekekeke dak kenit aku pun masih lagi...aku pun pakai avent. gg beso cam dinosor...tp pada aku cumil jek wlpun ade jong sket, ahhh nanti aku pakaikan jek besi hahahhaa

isya berkata...

anak sy pun pnghisap puting yg tegar, sekarnag ni kalau tgk gg dia ok la cuma nampak gg atas kedepan sikit, rasanya bkn sbb puting kot gg jongos sbb sy dulu pun isap puting gak (tegar! hehe) , tp gg ok je..

gee ryder berkata...

aku mmg xbg puting sbb tkt jongos hahaha...tp elok sket dr isap jari sbb jari lg menolak gigi kedepan..
tp ada gak budak xjongos bila isap puting..dont worry..
kalo tgk matsaleh mostly anak dorg isap puting

ApasH berkata...

anak saya tak pakai puting. Tapi budak yg MIL saya jaga dulu mmg guna puting yg agak tegar. Berlarutan sampai umur 5thn. Gigi mmg ke depan. Dia berenti sendiri sebab malu dengan kawan2 time masuk tadika umur 5thn tu.

Saya rasa kalau stop awal tak jongos kot. Tapi jgn biar sampai tahap cam budak yg MIL saya jaga tu udah le.

Alice berkata...

Hi marsha,

anak saya mmg isap puting .. avent jugak. Gigi bawah dia macam tak rata, tapi nak buat camana sbb saya lebih rela anak isap puting dari isap jari. Kdg2 kalau tade puting dia suka kutip benda kat lantai masuk mulut dan tangan dia pegang itu ini pastu masuk mulut dan itu tak bersih jadik pakailaa puting sampai dia bosan. Kalau ditakdirkan gigi dia tak rata tak pe nnt saya paksa dia pakai braces.

UyuNs NuRuls berkata...

so far kak ..anak yun ok jek..tak der la jongos nau ...lai pun tu kan semua tgk dari keturunan jugak ....puting skrrg dah design better dari dulu2...anak yun pakai NUK....

Elyn berkata...

aku tak tau la betui ke ninit ni leh buat anak nyer gigi jongos idak. tp aku masa wafiq kecik dh kene khutbah dek nenek die.... no ninit at all!!

Marsha~ berkata...

hehehe.. gelak je aku baca komen2 korang ni... hahahahah...

Lin berkata...

dulu anak sedara i mmg jongos psl dok isap puting until 1 day dia main gurau kasar dengan adik i.pastu sekali adik i tersepak mulut dia, terus gigi dia yg jongos tu termasuk dlm lane..igtkan nak patahla gigi tu tapi end up gigi anak sedara i tu jadi tersusun cantik, psl yg jongos dh masuk soket.kahkahkah..lawak plak teringat insiden tu..

sara tak pernah isap puting,tapi tu la..now so i taktaula nk suggest puting ape yg ok.hehe