Selasa, November 02, 2010

Budak yang Daddy sayang sangat ni...

Tetiap hari Daddy email tanye ape yang anak dara dia ni dah pandai buat ape... Heuheuheu..

Tapi antara ayat Daddy yang buat Mummy rasa risau adelah "bab susu malam tuh no komen la sbb dia pon hyper siang hari kan?...cume kena control la figure dia...jgn debab sgt udah...kesian kat dia gak nnt by the end of the day..."
Hok alorrr.. Daddy risau Qila gumuk bila dah besar nanti ye.... Daddy risau anak dara dia gumuk dan tak cun bila besar nanti.. Tapi btol gak ape kata Bi.... Bebudak zaman skrg mulut boleh tahan celupar.. Sape gumuk kat sekolah mesti kena buli dan kutuk.. Dunia kat luar sana tu zalim u olsssssss... Semua org suka mengata sesama sendiri... Takyah gumuk pon, kalau kau pendek, punggong besar, kaki dumpuk harussssssssssss kena kutuk jugok...

Tapi lately ni aku tgk mendadak pulak naik debabnye.. Sebelum ni mcm kureng sket.. Sejak dia berhenti isap ninit ni ha.. Sejak sebulan dua ni, dia makin kuat isap susu.. Dalam seminggu dia boleh habiskan 4 kotak 650gram susu enfagrow.. Ko buat mandi ke Qila oi??? Dia mcm nak menyonyot puting tapi dalam masa yang sama dia nak menyusu.. Tu sebab 1 jam sekali mesti nak susu.. Kalah budak dalam pantang ni wey...
Kalau kau tengok perut dia live.... Takot kau tau tak.... Buncit sangat! Sekarang ni aku main sumbat2 je punggong dia utk fit dengan diapers saiz XL.. Sebabnye dia mmg dah tak muat dah nak pakai saiz tu.. Aku malaslah nak tukarkan ke XXL sebab mcm rugi gila.. Dapat sket je dalam tu.. Kalau time sales pun mamypoko rm42.99, sekeping dah berharga lebih seringgit! Mahal tu wey... Lagipun selain mamypoko aku tak tau diapers ape yg ada saize XXL.. Huggies merah mcm takde kot..
Malam pulak mesti kena tukar diapers dia.. Kalau tak, alamatnye, time subuh tu harus dah basah lencun! Haiiiihhhhhh....... Mummy pakaikan kau diapers dewasa baru kau tau Qila..... :P
 Budak debab ni makan sambil baring.. Entah sape tak ajar... Suka btol dia dgn cuppies Yulie... Kalau dia tetiba menerkam mintak dukung adoyaaaiiii.. Memang sesak napas aku.. Atuk dia pun dah tak larat nak dukung, aku yg keding ni apetah lagi..
Haaaaaaaa.... Skrg kau tau kan punggong anak aku lebar mcm mana......... Sexy loooooooooooooooooooooooo...... Tiap kali pakaikan diapers, aku rasa mcm haih......... Napelah saiz XL kecik nau!! :P

Potty training???? Akan diusahakan secepat mungkin.... Hermmmm.....

6 ulasan:

Lin berkata...

qila kena kurangkan makan cuppies ni..kandungan gula tinggi gak kan dlm cuppies. kalau badan dia berisi tapi sihat takpe.jgn risau sgt ok..cuma kena control pengambilan gula lah..takut gak, kakak saya kata ramai patient dia budak lagi dah ada diabetic.

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

qila brapa kg?????ayern 16kg...tapi sesuai dengan size dia yg macam 3 tahun.hukhuk,mak pak yg besar gunjai nih pon tak larat marcia oiii..

Marsha~ berkata...

qila pendek.. dia just 14.1kg je.. yg buat risau punggong dan perut dia tu.... dahle cousin daddy dia yg girls sume gemok bawah.. huhuhu

littlehumblelynn berkata...

14.1kg..anak aku yg sulung dah dkt 5 tahun baru 13 kg..dia x suka makan sgt...
mmg kena ctrl susu dulu kot...

shu berkata...

seronok tgk anak yg 'pemakan'..mesti best klu dpt peluk qila nih..gebu! anak saye sgt2 memilih makanan & sgt susah nk suruh makan.

shu berkata...

seronok tgk anak yg 'pemakan'..mesti best klu dpt peluk qila nih..gebu! anak saye sgt2 memilih makanan & sgt susah nk suruh makan.