Isnin, November 29, 2010

Bercuti ke shopping di JB????!!!

Actually over the weekend tuhari, plan asal adelah nak bawak anak2 aku holiday jalan2 dan relax.... Konon nak gi Danga Bay, main games, gi park... Tapi hampehs!!! Aku bengang gila dengan Mama dan adik aku!

Bengannggggg sampai aku nangis2 geram!!
Ni malam Jumaat tu masa on the way ke JB.. Jauh gila okaaayyy.. Ariq ngada tau.. Aku tak bawak car seat, so di mengeliat2 tanak tido atas pangku.. Dia nak jugak baring guling2 atas seat tu sorang2.. Sudahnye jadik sempit gila ok.. Nenek terpaksa pangku kakak yang debab dumput tu.....
Sabtu pagi2 tu adelah activity shopping shopping dan shopping..... Sempat singgah ke Danga Bay kejap je untuk naik tramp ni..
Suka hati anak2 aku dapat naik benda alah ni... Siap nyanyi2.. Tapi tgh2 hari buta ni apelah yang ada kat sana.. Sume benda tutup lagi.. Aku cakap dgn anak2 aku, malam kang kita datang lagik yee......... Harapan...!
Patotle adik & cousins aku beria2 ajak singgah sini tghari tu.. Rupanye, malam tu sekor2 malas nak bawak aku dtg sini... Hencap!

Dahle petang sampai malam JB hujan lebat tak benti2... So kitaorg banyak spend time kat mall2 utk shopping je... Walaupun sentap dan hencap! Aku sempat gak shopping heels dan toys untuk anak2 aku masa kat Aeon Teberau.. Terbaikkkklah sbb tgh sales gila babun dan besaaaaaaaaarrr gila.. 100% jauh lagik best dari Aeon Melaka yg macam cina bukit punye shopping mall tu! Tak puas okaaaaaaaaaaaayyyy.. Jakun uols.. Kat Melaka tadak Toysrus.. Heuheuheuheu...
So ini je gambau yg aku sempat amik... Lain2 nye sibuk shopping.. Petang plak tak kemana sbb hujan lebat... Sana sini kenderaan stucks sebab air naik okay.....

Sudahnye, malam masa nak having family dinner pun bukan main seksa.. Hujan lebat dah tu tetiba anak2 aku tido le pulak masa dinner... Dah masing2 ajak balik je sbb no point pun nak gi Danga Bay sebab bebudak ni dah tido!! Lahar!!! Sentaaaaaaaaaaaaappp!!!!! Merajuk aku okay.. Adik aku tanak gi, dia kata dia nak tgk bola.. Dah tentulah dia je driver aku spjg kat JB tu... Bengang gila okaaayy.. Terus tidur dgn hati yang membara kemerajukkan!
Ni on sunday tetaaaaaaaaaaaapp destinasi adelah shopping ke City Square pulak.. Takyah gi pun takpe sebab laharnye mall ituh!!!!! Ape je yang ade kat sana wey??? Mantap lagi Aeon Teberau kan??? Mak aku le ni sibuk jugak nak shopping sana.. Buat penat badan jeghs! Sedih je aku tgk mall tu.... :P

Betol tak org JB semua?????????? Aeon Teberau City mmg terbaik laaaaaaahhh!

Sian anak bujang aku sbb time ni mmg time tido dia dah ni.. Muka pun stok tahan ngantok je ni.. Tu yang duduk diam tu.. Qila kat keta satu lagi dgn nenek dia..
Qila pon sentap dan pelik.. Ape apsal le aku asyik kuar masuk shopping mall 2 hari ni?????
Sentap punye pasal, setiap mall yg dia masuk dia paw aku toys okaaaaaaaaaayyyyy! Kering wallet aku!

Itulah saje cerita percutian paling bosan aku seumur hidup!!

Tapi mak tetaaaaaaaaaaaaaaaapppp dah jatuh chenta dgn Aeon Teberau City.. Wakakakaakakakaka..

12 ulasan:

DYLA berkata...

debab la qila skang. geram je tengok.

Ealyie berkata...

Ye btolllllllllllllllllll!

sian ko dtg hujan nyah.. xpe next time ko heret dak Zaki bwk ko g sini lagi yeaa..;)

chugie berkata...

ape kate pindah je kat JB? ekekek..

wawajoe berkata...

AEON Tebrau mmg terbaek sebab dia nak tarik penduduk Spore supaya shop kat situ. Sbb tuh byk benda branded di situ. Jgn samakan dgn AEON Melaka sebab standard of living org Melaka tak sama dgn org JB disebabkan org Spore selalu turun JB utk shop. Dgn currency yg double, Sporean lebih suka shop kat jb then negara mereka sendiri.

Actually kat JB tuh takde menda/tpt pun nak pi. Harapkan Danga Bay yg malu-malu kucing jek. Tuh pun rides dia mahal gila. baik naik kat Genting...:). Cikai-cikai AEON Melaka tuh, ada jugak J.Co...:)

Marsha~ berkata...

hissshhh.. Wawa..

marah ke cadangan ni?? sape kata singaporean tadak turun melaka dan KL?? melambak jugakleeee.. tp JB ngn KL malls mmg terbaik.. Melaka?? huh.. janganle kata JB takde ape.. merajuk wey org JB kalau baca ni.. huahuahuahua.. JB ade aeon mall teberau ape.. hahahaha..

aeon melaka ade J.Co?? hahahaha.. tp sy tak minat makan J.Co.. sy suka Big Apple.. wakakakakaka..

jangan mara eh wawa.. i love u. hikhikss..

maya amir berkata...

wahhh di jb kah ari tu? haisshh.. nape mak tak tau? heheh..selain tebrau city, ade gak aeon kat bukit indah..better than cs... cs tu dulu2 best, skang byk sgt shopping mall bukak, cs nothing dah..hehe.. danga bay pun dah tak best..dulu lagik terbaekkk.. takpe, nanti lego land kat nusajaya bukak, come here nokss!...:) anyway, dtg lagik jb, roger laa mak..leh gather2;)

p/s : utk org jb, dah tadek ape kat sini..heheh..

littlehumblelynn berkata...

marsha..

wah best jugak leh berjalan..aku nih smp ke sudah dok spital aje...huhuhu!!

Lelord berkata...

hahahh seb bek mama ko ajak g City Square buanya dia ajak g Angasana lagi terseksa jiwa raga

Aida berkata...

aeon tebrau mmg besar .. aku ni kalau turun gelang patah, mmg ke sana lah pun .. tp kat area nusa tu pun dah ada aeon .. shopping kat situ je lah ..

dila~noor berkata...

lenkali dtg jb plan baekkk..leh gather2..rmai blogger jb nih =)

aeon tebrau tu best sbb byk butik,blhla mghilangkan sangap..tp sedikit sadis,takde mothercare.ade toys'urs pun jadila ekk..

aeon yg besar lg 1 kt bukit indah,tu pun tak terjalan.

ini jerla hrpn utk org jb,kalau iktkan apela yg menarik.zoo pun kecik..hehehe

gee ryder berkata...

wah sonoknye bejalan. ariq tu kemain lg cam budak bsr

Elyn berkata...

hebat tul ko sampai ke JB bershopping!!