Jumaat, Oktober 29, 2010

Update pasal anak2..

Ramai betul suruh aku sambung cecepat rentetan kisah aku dan Bi tu... U olsssssssss..... notty taw... Sabaule ye... Mak punye kepala nak tukar jadik pat segi ni nak mengingatkan semua peristiwa tu olsss... 15 tahun maarrrr, bukan 15 bulan.. Tu pun ade pas dah publish episode by episode tu kan, baru teringat ade beberapa perkara yg tertinggal... Wiizzzz lar nak taip balik kan????

Ok.. Mak janji mak akan update secepat mungkin... :P Sabau ye..

Harap2 broadband lahar tu kembali bertukar biru.. Dah almost 3 weeks hijau u olssssss! Sebelum ni tak pernah pun hijau.. Dah nak mampos agaknye..

Ni masa ni bila ye?? Ohye, masa gi tesco tuhari.. Jangan korang tatau. Anak aku ni duta tesco.. Selang 2 3 hari mesti nak gi tesco.. Kalau tak kang mulalah merungut2 kat umah.. Dia cukup suka amik barang masuk troli dan amik barang masuk dalam plastik.. Verangan jadik mak-mak gi shoppping kat pasaraya lah tu..
Lama btol dia tak main benda alah ni....... Skrg ni anak dah dua, so kenalah sediakan syiling banyak2.. Diorg bukan reti nak naik sekali dua.. Tak cukup 10 kali tak sah!
Si adik pun bleh tahaaaaaaaaaannn.. Mana aci tengok akak dia naik sorg, mesti nak follow.. Kata mentor dia kaaaannn..
masa ni kat klinik.. Routine check up utk anak2.. Ujan kot masa ni tu sbb Qila bertopi bagai tu... Ala2 paghis hilton gituh...
Adik pas susu bantai tido...... Kalau kat umah jangan harap dia nak tido semudah ni.. :P Sipa ade lebihan susu meleleh kuar... Tak senonoh taw Ariq ni!
Iye iye je baca kad biru adik dia kaaannn.. Nampak ke yang oi???? Mcm artis menyamar takut kena tangkap je ni?? Bila dibetulkan tak terima tu..

Anak2 aku punye berat skrg shalala jeghs.. Qila dah 14.1kg dan si adik just 9.1kg.. Sangat comey bila bebudak ni berdiri kat penimbang dewasa tu... Ariq kan dah buleh diri so nurse suruh timbang kat situh je..

Next month Ariq kena inject sthn, mmr kot.. Harap2 dia takle jadi badang masa tu ye.... Kejap je dah nak setahun... Cepatnye Ariq besar.. Rindu bau Qila dan bau Ariq masa time diorg baby dulu... Rindu sangat.... Sangat2 tak sangka anak2 aku dah besar.. Rasa macam baru semalam aku grade dr universiti.... Rasa macam baru semalam aku terkinja2 berparty dgn kawan2, tetiba skrg dah ade dua org anak yang dah besar.. Haih.....

** Mood tgh jeles Angela beli LV baru freshly dari Fraaannnceeeee... Mak pun nak jugak.. Mak tetiba jatoh chenta clanduri kat Alma u olllsssss.... Mak nak jugaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!! :(

*** Kan best kalau france tu dekat je, gi balik hari just utk beli handbags..... Ade sesape yang nak gi France u ols????

7 ulasan:

Fieza79 berkata...

cute anak2 marsya...
kelakar tgk dia pakai topi mcm tu..hehee

chugie berkata...

kecik2 dh berangan jd mak2 g shopping barang dapur ek? xpe, pasni senang skit mummynye.. suh je depa p tesco sendiri. Cam dokumentari jepun yg suh anak die kecik2 g kedai tu.. bagus kan? :D

Marsha~ berkata...

ha ah.. akak pun suka psl cite jepun yg suruh anak dia shopping sendiri tu... ngangaaaaaaaa je qila tgk cite tu.hehehehe

fieza, kalau angin dia nak pakai, mmg dia pakai.. kalau takkk habis dia campak je

-NiD's- berkata...

peghot qila MUNCIT...comeilaaa...alalallaa nek KUDA....suka nieh..comeilaa anak u kaksha...

ha'ah cecepat sambung kisah chinta kaksha & Bi....tak sabau nak mengikuti..hihihi

laila berkata...

waaa ada nak kirim handbag ke kak?
;)

DYLA berkata...

debab la qila tu. geram! suka makan ye?

Aida berkata...

makin besar anak ni makin kita geram dgn keletah dia kan .. lama tak jumpa qila ..