Isnin, Oktober 25, 2010

Sempena 15 tahun ulangtahun percintaan kami (part 3)

Part 3 ni aku nak cerita kisah suka duka hidup kami kat KL nun....

So, bila dah start sambung belajar kat UKM tu, bermula episod baru dalam hidup aku.. Segalanya baru.... Kiri kanan semuanya baru.. Aku tak selalu dapat peluang bercuti balik ke Melaka.. Bila betul2 free baru aku balik.. Selalunya aku akan balik dengan Bi.. Tak ingat semester berapa, abah Bi belikan dia motor kriss modenas untuk kegunaan kami ulang alik Melaka-Bangi-Taman Shamelin... Ohye, family mmg tahu hubungan aku dan Bi.. Belah family aku mmg dah rapat dgn Bi, cuma family Bi aje.. Tak berapa closed dengan aku sbb aku tak pernah gi umah dia kot.. Kenal2 pun datang time raya je.. Kalaupun yg rapat dgn aku just akak Bi.. Lagipun mak abah Bi garang.. Dia kureng sket anak2 dia bercinta time sekolah ni... So, kalau nak call Bi kat umah mmg seksa ar.. Mesti abah dia tanye "Ape hal ye cari Zaki??" Huhuhuhuhuhu... Tapi Bi dgn family aku mmg rapat ar.. Tapi takle rapat sgt pun.. Just kalau Bi balik Melaka, dia akan gi umah aku.. So Mama akan kirimkan lauk ke ape ke melalui Bi.. Dia akan suruh Bi hantar ke aku kat UKM tu.. Haaa...

Ape?? Gaduh??

Sape tak pernah gaduh wey.... Aku mmg selalu gaduh dengan Bi...... Biase ar darah muda.. Aku ni mmg baran tahap 4 flat gituh! Bi lambat sket datang jumpa aku kat UKM, aku majuk... Bi lambat sket amik aku kat UKM, pun aku majuk... Bi selalu lewat.. Kalau janji pukul 8, pukul 10 dia belum tentu sampai... Selalu alasan dia adelah tayar bocor.. Heuheuheu...

Pernah sekali tu, dia janji hari Isnin nak datang UKM, nak dating.. Hari RABU baru dia sampai koooooooooooooooo... Meroyan aku tunggu.. Masa tu aku belum pakai hp lagi.. Mmg susah nak contact. Hp nokia pertama aku pakai adelah  mcm gambar bawah ni nyaaaaaaahhh oooiii.. Tu pun masa 2nd year pas dapat pinjaman JPA.. Hahahahahahaha.. Memori betol ar.. Ingat lagi beberapa kawan aku pakai hp yg sama.. Sekor2 punye ring tones sume aku ingat lagi.. Faznor, Jacelyn, Pisang, Epool, Arwah Gafor, hermmmm hp kami satu jenis.. Rindu sangat saat tu...
So ms belum ade hp tu kan, setiap kali Bi datang UKM, dia akan suruh sape2 yg dia jumpa kat corridor kamsis untuk panggil aku.. Dia akan bgtaule no bilik aku... Haaa.. Zaman tu kaum mmg ramai ar.. Sape tak kenal Zaki? Bf si Marsha tu kan?? Dan sape lak tak kenal aku?? Si rambut blonde gi kelas pakai boots dgn jeans dan baju ketat.. (ohye, zaman rappers dah berlalu time tu) Nguehehehehehe.. Bi buat kolej kediaman kat UKM tu mcm dia punye... Berapa ramai yg dia kenal kat sana then buat kawan.. Agak2 kalau tak sempat balik GMI, dia tidolah kat UKM tu.. Kami selalu gi makan ramai2.. Naik motor ramai2 gi main kuda kat Kajang Mewah.. Port makan selalu adelah shell fasa 1.. Dulu glamer gila port makan tu... Sape org Bangi mesti tahu.. Wakakakaka... Masa tu agak hanyut sket lah, asyik gantung kelas... Gelaran malay best student yang aku sandang dr sekolah dah hanyut entah kemana... Hehehehehehe...

Aku pun masa 1st year lagi dah join kelab teater rimba.. Main teater lah pulak kaaaaaaaaaaannn.. Itu kisah lain dalam hidup aku.. Kisah aku dalam kelab teater rimba kat UKM tu mmg ade sejuta kenangan manis pahit maung.. Tu korang nak tau gak ke?? Takyah koooottt.... Itu other part of me..

The other part is, kisah aku sebagai aktivist pelajar gerak lantang dan UBU.... Masa aku 1st year adelah tahun kejatuhan Anwar-Ibrahim.. Zaman reformasi.. Itu pun banyak sejuta kisah pahit maung.... Itu bahaya sket nak dedah kat sini.... Bahaya woooo.. Haaaaaaaa... So tutup bab itu..

The other part is, kisah chenta aku dan Bi yang makin lama makinnnnnnnnnnn ke laut........ Kami makin lama makin jauh...... Actually banyak sangat benda yang berlaku... 4 tahun aku kat UKM.. Hanya tahun pertama je aku 'honeymoon' dengan Bi.. Lepas tu dia tak lagi ada kat KL... Dia berpindah ke Singapore.. Kami jadi makin jauh bila dia masuk ALAM dan start sign on... Dalam setahun, adelah 2 3 kali kami berjumpa.. Dengan alasan itu, aku sudah pasang lain daaaaa.....

Hermmm.. Aku ingat lagi... Masa dia keje kat Singapore, adelah 2 3 bulan sekali jumpa... Masa tu Bi selalu belikan aku hp, latest hp... Kat UKM tu, sape org pertama yg pakai startec V??? Hahahaha.. Nokia 3210, 1st phone takde antenna, sape jugak yg mula2 pakai???? Malasle aku nak cite... Masa tu Bi sayang aku lagi... Tapi start je dia masuk ALAM, aku dan dia mmg betul2 buat hal sendiri.... Macam kata Bi, darah muda.. Actually byk sgt benda berlaku tp tak sesuai aku nak cerita semua... Nanti aku tapis sket2 di next episod..

Dan nak jugak tahu ape yg berlaku pada 28 Mei 2002???? Tungggguuuuuuuuuuuu.....

7 ulasan:

Ummi berkata...

kalu bleh tak mo ingat kisah sedih dgn asben..tp marsha ngn huby sporting eh?moga kekal ke akhir hayat dan sila habiskan cite ni laju-laju..geram aihh nak kene tunggu..hehehe

Aida berkata...

hmm .. tak sabar lah marsha .. cepat skit update ..

mariaariffbaby.com berkata...

huhuhuhuhu...

marcia..buatkan la satu ebook...ko simpan kat PDF..and lepas tuh link..

ada to be continue tuh yang buat aku tiap2 ari nak visit blog hang tau..
(nampak sangat aku kepoh!)

Marsha~ berkata...

hahahahaha.. u ols ni..... ni pun i pecah kepala tau nak ingat balik cite2 lama ni.. heheheheh

Lady of Leisure berkata...

hehehe.. bagus jugak tulis kisah2 ni kan nanti bila baca balik seronok.. sambung lagi.. syok baca.. :)

laila berkata...

waaa selalu saspen!
cepat2 sambung

Lelord berkata...

hahahha ko soh la dak zaki sambung citer